BĂSESCU: "O armată de propagandişti s-a repezit să acuze că eu am blocat dosarele revoluţiei şi mineriadei"

Ziarul BURSA #Politică / 13 martie 2015

"O armată de propagandişti s-a repezit să acuze că eu am blocat dosarele revoluţiei şi mineriadei"

Actualizare 12:20

Traian Băsescu afirmă, într-un mesaj publicat pe Facebook, că "după decizia ICCJ de redeschidere a dosarului 13-15 iunie '90, o armată de propagandişti s-a repezit pe televiziuni, radiouri şi în mediul virtual să acuze că eu am blocat şi dosarul revoluţiei şi dosarul mineriadei din 13-15 iunie".

Fostul preşedinte al României subliniază că, în opinia sa, "orice eforturi ar face, şi cu adevărat le face, justiţia nu va fi pe deplin credibilă pînă când nu va da o soluţie celor două dosare".

"În cei 10 ani de mandat au fost trei procurori generali: Ilie Botoş (nu l-am numit eu), Laura Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu. Nici unul dintre ei nu a găsit resursele morale să spună, «nu este adevărat, preşedintele Băsescu nu ne-a cerut niciodată să închidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu următoarea motivaţie...». Altfel, oameni extrem de sensibili care la orice cuvânt rostit în spaţiul public cer CSM să le apere reputaţia", adaugă Traian Băsescu.

(Alexandru Costea)

-----------

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, ieri, că premierul Ponta "nu vrea să-şi bată joc doar" de el, ca fost şef de stat, ci şi de preşedintele în funcţie, referindu-se astfel la actuala sa situaţie locativă. Băsescu a spus: "Eu am rugat guvernul să găsească o soluţie, pentru că mi-e jenă de Iohannis! El are dreptul să intre în acea vilă. Am fost de acord inclusiv cu o soluţie fie provizorie, ieri (n.r. miercuri) nu a fost de acord Guvernul. Părerea mea este că Ponta nu vrea să-şi bată joc numai de mine, ci şi de preşedintele în funcţie. Mă rog, e aprecierea lui".

Guvernul a decis să modifice cadrul legal prin introducerea unui articol care permite fostului preşedinte Traian Băsescu să primească o locuinţă provizorie până când vila care i-a fost acordată ca reşedinţă va fi renovată, dar procedura va fi reglementată prin intermediul Parlamentului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, citat de Mediafax. Urmare a acestei modificări şi după ce îi va fi repartizată locuinţa provizorie, Băsescu va trebui să părăsească vila Lac 3.

În urmă cu o lună, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, să îi fie atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu spre utilizare ca reşedinţă.

Imobilul necesită însă unele reparaţii şi lucrări de renovare, care încă sunt în executare.

Băsescu: "Oricât şi-ar dori unii, nu am perspectiva să ajung în arest"

Fostul preşedinte a mai spus că oricât şi-ar dori unii, el "nu are perspectiva" să ajungă în arest, pentru că nu există o persoană în România care "să probeze" că i-a dat "un leu". Băsescu a fost întrebat despre faptul că Elena Udrea, aflată în arestul preventiv, ar fi urmat să fie dusă la un control medical, împotriva voinţei sale, după cum a susţinut "echipa de comunicare" a lui Udrea, situaţie infirmată ulterior de oficiali ai Poliţiei Capitalei.

"Eu nu ştiu care sunt regulile la arest şi apropo de asta, oricât şi-ar dori unii, nu am perspectiva să ajung acolo pentru simplul motiv că nu există un om în România, care să poată spune că mi-a dat un leu. Bun, acum pot să spună mulţi, dar trebuie să şi poată să şi probeze. Deci, nu am emoţii din acest punct de vederea", a susţinut Băsescu.

El şi-a arătat din nou convingerea că "justiţia va fi corectă cu Elena Udrea".

"Ce vă pot spune eu, însă, este că îmi menţin punctul de vedere, am convingerea că justiţia va fi corectă în cazul Elenei Udrea şi în acelaşi timp am convingerea că delaţiunile unora din foştii ei subordonaţi nu vor putea fi probate, pentru că Elena Udrea nu-i omul căruia să-i duci în birou o traistă cu bani să plece cu ea acasă. Asta merge la cei care n-o cunosc", a afirmat Băsescu.

"În mod categoric Elena Udrea şi eu suntem două ţinte în mişcare pentru televiziunea bătrânului turnător Felix, precum şi pentru televiziunea tânărului turnător Ghiţă", a susţinut Băsescu.

El a fost întrebat dacă se simte ţintă şi pentru DNA.

"Nu pot să cred că instituţiile statului îşi fac neapărat ţinte, sau ţintă din mine. Sigur că orice om este obligat să dea explicaţii în faţa instituţiilor statului", a răspuns fostul preşedinte.

"Niţu a promis rezolvarea dosarului «Revoluţiei»"

Procurorul general Tiberiu Niţu a promis că se va "ocupa" de rezolvarea dosarului "Revoluţiei", a mai spus ieri Traian Băsescu, adăugând că oricât de "binevoitori" ar fi procurorii, există ceva "în spate", care blochează soluţionarea acestui caz.

Băsescu a precizat: "De ce o consideraţi un atac, pentru că a fost o întâlnire publică, a fost filmată de toate televiziunile, întâlnirea din 9 septembrie 2009? Şi pot să vă spun că angajamentul Codruţei Kovesi din acea întâlnire, că va acţiona cu celeritate în continuare în clarificarea dosarului Revoluţiei şi a Mineriadei, a fost cel care m-a determinat s-o mai propun pentru încă un mandat, să semnez decretul pentru a-i da al doilea mandat. Am sperat că se va întâmpla, dar Codruţa Kovesi nu e o excepţie".

El a arătat că niciunul dintre procurorii generali nu "au făcut lumină" în dosarul "Revoluţiei": "Nici Botoş nu a făcut lumină în dosarul Mineriadei şi în doasarul revoluţiei, nici Codruţa Kovesi, nici Niţu. Niţu mi-a promis înainte să-i semnez decretul de numire că se va ocupa de dosarul Revoluţiei să fie rezolvat, a avut un an. Ministrul Justiţiei, domnul Cazanciuc a spus «termenul de un an este un termen rezonabil», iar în vara anului trecut l-am sunat pe domnul Niţu, l-am întrebat în ce stadiu suntem cu dosarul Revoluţiei, că a trecut un an, mi-a spus că se lucrează. Cu câteva zile înainte să-mi termin mandatul, am întrebat din nou şi mi-a spus că nu-i gata".

El a susţinut că poziţia lui nu este îndreptată "împotriva vreunui om", ci către nevoia de "a fi clarificat ce s-a întâmplat la Revoluţie", dar şi atunci când au fost aduşi minerii la Bucureşti.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au constatat, ieri, că soluţia Parchetului de pe lângă instanţa supremă, de redeschidere a dosarului mineriadei, este legală şi temeinică.

Decizia ICCJ este definitivă, dosarul urmând să fie repartizat unui procuror care va emite, în baza probelor strânse, o rezoluţie. Acest procuror urmează să stabilească dacă se impune fie trimitere în judecată a celor implicaţi în dosar, fie clasarea cazului.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Bursa azi: "În urmă cu o lună, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, să îi fie atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu spre utilizare ca reşedinţă."

     

    Bursa, 26 ian 2015, "Băsescu ameninţă că dă în judecată Guvernul dacă nu îi dă casă" 

    " (mesaj trimis de Cristi C în data de 26.01.2015, ora 12:51)  

    Am găsit că vila în care stă Mioara Roman are 366 mp utili. Localizată în Gogol, are tot ce îi trebuie. Sigur că te mandatăm pe tine, președintele nostru, să o dai afară pe chiriașa rău-platnică și să îți iei vila care ți se cuvine." 

    Ei, sunt bun sau nu? Proverb rusesc (este la modă să discuți despre Rusia): "fiecare vulpe își laudă coada". 

    1. Semnat.

      O semnatura are o deosebita importanta. Prietenul Wolfgang spunea ca nerecunostinta e o slabiciune si nu a cunoscut oameni capabili si sa nu fie recunoscatori. Domnul Ponta a spus ca domnul Basescu isi doreste Vila Dante. Cunoscand meritele domniei sale pentru iesirea Romaniei din criza imi doresc sa pot sustine in continuare curajul si tineretea domnului Ponta in fata domnului Schulz pentru gestul de a intelege cat ii datoram domnului Comandant si astfel sa-i scriem gandurile noastre pe adresa:Maximus Traianus Obligator , Vila Dante, Romania, EU

      Vila Dante să rămână a licuriciului (este închiriată de Departamentul de Stat pentru Șeful Misiunii). Cât de ironic pentru Comandant.

       

      Ba chiar, putem face o paralelă în timp între imperiile care ne-au dominat. Există Casa Cesianu - imobil construit de catre Costica Cesianu cam prin 1880 ce a adăpostit reprezentanța Legației Germaniei. Se află la intersecția bd Dacia cu Calea Victoriei. Lângă casa ce a fost cumpărată de Germania, dar în '46 a fost naționalizată, au fost construite la începutul secolului trecut trei corpuri mult mai mari. Are un corp masiv ce acum ar fi un teatru (și era fosta Sala de festivitati a Legatiei Germaniei), un corp al personalului Legatiei și fosta resedinta a ambasadorului Germaniei. 

       

      Și Rusia? Eu bine, Stelian Tănase ne spune pe blogul lui "BUCUREŞTI STRICT SECRET – ISTORIA UNEI AMBASADE" 

       

      "Somptuasa clădire prin intermediul căreia la 1791 Ecaterina cea Mare a Rusiei făcea o demonstraţie de forţă în faţa sultanului ce stăpânea absolut peste Principatele Române e acum o jalnică dărâmătură. Situată la intersecţia Căii Moşilor cu Strada Paleologu, nimic din ea nu mai lasă să se vadă traiul dus odinioară. 

       

      Un ambasador rus stimat şi iubit de multă lume, inclusiv de familia regală, a fost însă cel din vremea regelui Ferdinand, Koziel Poklewski. [...] Poklewski era amestecat în toate intrigile şi culisele politicii şi, la mijlocul lui august 1916, ceea ce-şi dorise se întâmplă: România intră în război alături de Franţa, Marea Britanie şi Rusia. Revoluţia Roşie îl prinde pe Koziel Poklewski la Bucureşti şi când bolşevicii preiau puterea, fiind de partea „albilor”, preferă să rămână aici ca persoană particulară. Om putred de bogat, deşi bolşevicii îi confiscaseră minele din munţii Ural, Koziel Poklewski îşi cheltuieşte ce-i mai rămăsese din imensa avere pentru cauza refugiaţilor ruşi din calea bolşevicilor care ajunseseră în România. 

      Fostul ambasador cu inimă mare Koziel Poklewski trebuie să părăsească reşedinţa fostei ambasade, în care rămăsese şi după razboi. Acum îşi ducea traiul într-o sărăcie cu luciu, dar era în continuare un preferat al reginei Maria, căreia, pe lângă cel englezesc, îi curgea şi sângele Romanovilor în vine. Sovietul Suprem vinde clădirea şi terenul pe care se aflase ambasada ţaristă şi din care îl alungase pe acum săracul Poklewski şi, cu banii obişnuiţi, îşi construieşte cartierul general pe şoseaua Kiseleff, acolo unde se află şi în ziua de azi. Când casele Cantacuzino, unde-şi aflase legaţia rusă reşedinţa aproape un secol, sunt demolate, despre Koziel Poklewski se spune că a suferit foarte mult. A venit şi a asistat la operaţiunea de demolare şi la sfârşit a cules cu greu – era un om în vârstă -, dintre dărâmături, stema imperială cu vulturul bicefal rus, pe care a dus-o într-o casă din Bucureşti. Cine ştie, poate şi acum e undeva, uitată într-un pod sau într-o mansarda." 

      Anything is possible. Uita-Te Te rog PE Whitehouse.gov la pagina laying the foundation for recovery and growth. Apoi asculta ce spune Comandantul: I am a friend of United States and a member of the European Union, but I recommend You to invest in Romania. Cine ar putea Sa refuse o astfel de rugaminte PE care as face-o pentru unul din cei Mai buni prieteni Ai mei. Would You? Multumesc pentru frumoasa descriere a Bucurestiului de odinioara.

    Ce derbedeu ticalos!

    1. Ati ghicit! Este vorba despre Basescu, Stapinul Sistemului Ticalosit, Regele Mafiotilor, Imparatul Mondialilor.

      Aici nu e Antena 3! Dispari!

      Drags Pribeagule, spune-mi Te rog cu CE te-a jignit,nah it in plan personal SI CE Ai sa-i reprosezi la nivel de tara. Il cunosc personal si stiu CE a facut pentru tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb