Băsescu vrea ca ambasadele să promoveze interesele firmelor româneşti

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 3 septembrie 2008

Băsescu vrea ca ambasadele să promoveze interesele firmelor româneşti

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, ieri, membrilor corpului diplomatic să acţioneze astfel încât să realizeze un echilibru între activitatea diplomatică şi cea de stimulare a comerţului şi a investiţiilor în favoarea societăţilor româneşti. "În perioada următoare nu mai puteţi fi doar cu responsabilităţi diplomatice. Vedem toţi activitatea extrem de consistentă a ambasadorilor statelor membre ale UE, membre în NATO, state acreditate la Bucureşti, fără a fi în aceste organizaţii, că o mare pondere în activitatea lor diplomatică este promovarea firmelor din ţările din care provin. Trebuie să spunem că în ambasadele noastre nu există materiale de informare, de promovare a investitorilor străini, a potenţialilor parteneri economici" - a afirmat şeful statului, la întâlnirea cu Corpul Diplomatic român, de la Palatul Cotroceni.

Băsescu a subliniat necesitatea de a dezvolta, pe lângă o reţea consulară, şi o "abordare economică în ambasade". "Trebuie să echilibrăm activitatea diplomatică şi activitatea de stimulare a comerţului şi a investiţiilor în favoarea firmelor româneşti", a subliniat Băsescu.

În opinia preşedintelui, ambasadele şi consulatele acţionează prea puţin pentru promovarea intereselor companiilor româneşti.

"Când mă refer la companii româneşti nu mă refer la companii de stat. Mă refer la orice companie românească (...), cu orice tip de capital. Avem obligaţia să promovăm firmele româneşti, indiferent care este tipul de proprietate şi vă asigur că aşa cum urmăresc evoluţia problemei consulare, la anul, pe vremea asta, voi avea etichetări pozitive sau negative şi în funcţie de ce se întâmplă din punct de vedere economic"" - a spus Băsescu.

Şeful statului a anunţat că va solicita foarte curând instituţiilor abilitate să-i prezinte o situaţie asupra fiecărei ţări unde avem ambasadori referitoare la nivelul schimburilor, cel al investiţiilor firmelor din ţara respectivă în România şi la nivelul investiţiilor firmelor româneşti în acea ţară. Traian Băsescu a arătat că această situaţie va fi un element de apreciere a activităţii diplomaţilor români, care nu trebuie să se limiteze "strict la mesajele primite spre a fi transmise sau la instrucţiunile primite de la Ministerul de Externe în ceea ce priveşte diplomaţia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb