BCR înregistrează o creştere de 80% pentru creditele aprobate prin programele dedicate IMM-urilor

F.D.
Bănci-Asigurări / 24 august 2022

Bogdan Cernescu, Director Executiv Corporate Coverage BCR

Bogdan Cernescu, Director Executiv Corporate Coverage BCR

Banca Comercială Românăa aprobat 1.654 de finanţări, în valoare totală de aproape 1,4 miliarde lei, prin intermediul programelor dedicate întreprinderilor mici şi mijlocii, care beneficiază de garanţia statului şi care au fost operaţionale în 2022 (IMM Invest, IMM Prod, Rural Invest şi Garant Construct), conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, BCR a înregistrat o creştere de 80% a stocului de finanţări cu garanţii guvernamentale, comparativ cu primul semestru din 2021, când au fost înregistrate 589 de tranzacţii în valoare de 770 miliarde de lei.

Creşterea BCR a fost accelerată în special de IMM Prod, care, în iunie 2022,a înregistrat peste 180 de tranzacţii, în valoare de 411 milioane lei. IMM Prod deţine o pondere de 30% din totalul creditelor acordate de BCR prin programele guvernamentale dedicate IMM-urilor. Obiectivul principal al acestui program este finanţarea producţiei, creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, precum şi digitalizarea activităţii şi îmbunătăţirea standardelor de mediu.

"Am susţinut activ accesarea de credite bancare garantate de stat, pentru asigurarea activităţii curente sau pentru investiţii, facilitând accesul antreprenorilor la informaţii şi oferind consiliere pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor. În cifre, ultimii trei ani înseamnă 5.623 de finanţări acordate de BCR prin programele de garantare, cu ovaloare totală a creditelor de 4,3 miliarde de lei. IMM-urile sunt oxigenul economiei, iar rolul nostru este să sprijinim dezvoltarea sustenabilă a mediului antreprenorial. De aceea, un plan de afaceri consolidat sau un plan de extindere a business-ului bine construit trebuie să ţină cont de contextul economic, de dinamica internaţională şi de inovaţiile care aduc valoare adaugată mare.

Este nevoie să stimulăm producţia locală, să creăm şi să protejăm locurile de muncă, iar BCR este aici ca să se implice. Rezultatele obţinute în 2022 ne arată încă o dată că suntem un partener de încredere şi că împreună putem construi pe termen lung, cu soluţii adaptate la nevoile de business ale antreprenorilor", a declarat Bogdan Cernescu, Director Executiv Corporate Coverage BCR.

BCR a fost una dintre principalele bănci care a susţinut IMM Prod şi şi-a adaptat şi automatizat rapid fluxurile interne, pentru a livraun răspuns cât mai rapid antreprenorilor, oferindu-le în acelaşi timp consilierea şi soluţiile optime personalizate pentru a raspunde nevoilor lor.

"Dacă pentru antreprenorii care au accesat IMM Prod, acordarea finanţării de către BCR a reprezentat soluţia pentru extinderea business-ului, pentru noi a însemnat reconfirmarea faptului că avem antreprenori cu viziune, atenţi să stimuleze păstrarea locurilor de muncă, dar şi să conducă transformarea spre o economie verde. Ne-am bucurat să vedem că tranzacţiile aprobate în IMM Prod au ca obiect achiziţia de echipamente de producţie, eficienţă energetică, achiziţia panourilor fotovoltaice, construcţia şi achiziţia halelor de producţie.

Noi punem la dispoziţia antreprenorilor o gamă largă de soluţii de creditare, însă fiecare client are nevoie de o abordare personalizată. Credem în decizia informată şi, de aceea, le oferim şi un set de instrumente care să îi ajute să acceseze informaţiile utile de care au nevoie pentru a construi un business puternic şi o relaţie de încredere cu angajaţii, cu clienţii şi cu investitorii. Pe BCR Şcoala de Business avem şi un curs dedicat programelor de finanţare, iar, în prima parte a acestui an, am lansat ADA, primul chatbot inteligent care oferă informaţii despre programele de finanţare şi care este soluţia optimă pentru nevoile de business ale unui antreprenor", a declarat Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanţare BCR.

Programele de finanţare cu garantie de stat dedicate IMM-urilor s-au încheiat pe 30 iunie, iar o nouă editie a acestor programe este în curs de lansare, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb