BDR Associates sustine dezvoltarea pietei de comunicare in Republica Moldova

Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 14 noiembrie 2016

Agentia castiga, pentru al 10-lea an consecutiv, contractul de asistenta pentru Delegatia UE, de la Chisinau

BDR Associates-Communication Group castiga, pentru al 10-lea an consecutiv, contractul de consultanta si asistenta in comunicare strategica pentru Delegatia Uniunii Europene in Republica Moldova, reconfirmand prin acest nou contract, sustinerea, prin comunicare adecvata, a directiei europene si a efortului de tranzitie economica a Republicii Moldova catre statutul de piata emergenta.

Grupul de consultanta si comunicare strategica BDR Associates, partener al Hill+Knowlton Strategies, parte din grupul WPP isi confirma astfel capabilitatile profesionale complexe pentru a-si asista clientii in a anticipa, a înţelege şi a depăşi toate aspectele de risc şi schimbare cu care organizatiile se pot confrunta într-o piaţa în perioade de creştere, de schimbare, sau de tranziţie, atat in Romania si Republica Moldova, cat si in alte piete emergente, sau consacrate , din Europa si Asia.

Prezenta in Republica Moldova de aproape 14 ani, agentia BDR Associates a contribuit la formarea pietei de comunicare din tara vecina impunand standardele inalte ale valorilor si practicilor profesionale specifice Europei occidentale, in derularea activitatilor de comunicare pentru diversi clienti din sectorul guvernamental sau privat, venind in intampinarea diverselor oportunităţi oferite de piaţa Republicii Moldova, aflata in proces ascendent de afirmare internationala.

Bazandu-se pe experienta si pe intelegerea profunda a politicilor europene in Republica Moldova, BDR Associates a încheiat recent proiectul de comunicare pentru promovarea DCFTA (Deep and Comprehensive Free Trade Area) în cadrul Programului de Bună Guvernare implementat de catre Guvernul Moldovei , in parteneriat cu o prestigioasa companie globala de consultanta. In cadrul proiectului BDR a pus la punct campania de comunicare ce a inclus şi elaborarea strategiei guvernamentale de promovare a componentei DCFTA, parte a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, pentru incurajarea investitiilor straine in Republica Moldova si extinderea exporturilor de produse si servicii autohtone pe marile piete din UE.

"Suntem prezenţi în Republica Moldova de peste 13 ani, întâi ca pionieri în comunicare strategică, iar astăzi ca agenţie de referinţă pentru mediul de afaceri local, antreprenori sau investitori străini. Cred că avem o obligaţia morală să contribuim la susţinerea parcursul economic ascendent al pieţei vecine, iată de ce ne interesează asocieri cu companii externe puternice, care au forţa să aducă investiţii de calibru, precum şi transfer de know how pentru Republica Moldova. Proiectele de tipul DCFTA se înscriu în efortul de anvergură făcut de Guvernul Moldovei în demersul de a deveni o piaţă emergentă şi a deschide în acelaşi timp, pieţele europene pentru produsele şi serviciile moldoveneşti, din sectoarele în care economia lor este competitivă şi ofertantă. Mediul de afaceri joacă un rol important în împlinirea acestui demers. Suntem onoraţi de parteneriatele cu cateva mari companii globale de consultanta, cu care colaboram in Romania si in Republica Moldova in proiecte cu obiective pe termen lung, menite sa aduca beneficii economiei si progres societatii", a declarat Catalina Rousseau, President & CEO, BDR Associates, Romania & Republica Moldova.

Echipa BDR Associates din Republica Moldova este formată din 8 consultanţi specializaţi în comunicare corporate, comunicare financiară, comunicare internă, public affairs, managementul reputaţiei şi al situaţiilor de criză, change communication, branding, lucrând de peste 13 ani pentru institutii guvernamentale şi organizaţii internaţionale prezente în Republica Moldova, precum Banca Mondială, UNDP, UNICEF, USAID, WHO şi asistând în acelaşi timp clienţi din sectorul privat, din domeniul financiar-bancar, petrol şi gaze, construcţii, tehnologia informaţiei, alte industrii.

Despre investii in Republica Moldova

Potrivit Camerei Inregistrarii de Stat din Republica Moldova (www.cis.gov.md), investitorilor din tarile UE le-a revenit ponderea majoritara de 52,2 % din totalul investitiilor straine in piata vecina. Totodata, in ianuarie 2016, in Republica Moldova erau inregistrate 1600 de companii de companii cu capital romanesc, reprezentand 16% din totalul intreprinderilor straine, Romania fiind pe primul loc ca numar de investitori straini.

Potrivit statisticilor oficiale din Republica Moldova (www.statistica.md), investitiile straine directe au crescut cu 1,2% in primul trimestru al 2016, faţă de finele anului 2015, respectiv cu 41,66 milioane dolari.

Principalii beneficiari ai investiţilor straine in Republica Moldova sunt sectorul financiar, industria prelucratoare, comertul, tranzactiile imobiliare, transporturile si telecomunicatiile, sectorul energetic , constructiile, sanatatea si asistenta sociala.

Principalele domenii spre care s-au indreptat investitiile romanesti in Republica Moldova sunt industria petroliera, materiale de constructii, industria alimentara, transporturi, tehnologia informatiei comunicatiile, comert, consultanta, comunicare si turism.

Despre BDR Associates: Grupul de consultanta si comunicare strategica BDR Associates este partenerul exclusiv in Romania al Hill + Knowlton Strategies, parte a WPP, unul dintre cele mai mari grupuri internationale de comunicare din lume. Fondata în 1995, BDR Associates a oferit de-a lungul timpului asistenta profesionista in domeniul comunicarii strategice si al relatiilor publice pentru sute de clienti, printre acestia aflandu-se importante companii multinationale si nationale, institutii oficiale, organisme internationale, asociatii sau agentii non-guvernamentale din Romania sau Republica Moldova. BDR este prima agentie romaneasca de profil care si-a deschis o reprezentanta în strainatate, in Republica Moldova, in anul 2002. In 2005, BDR Associates a devenit partenerul desemnat de catre Organizatia Internationala Superbrands pentru implementarea programelor Superbrands in Romania si pentru publicarea cartilor Superbrands. De asemenea, BDR este prima agentie de PR din Romania care a castigat, in 2006, premiul de inalta reputatie Sabre for Best Practice in Central-Eastern Europe. Compania a dezvoltat proiecte de comunicare si pe alte pieţe, precum Georgia, Serbia, Azerbaidjan si Croaţia. Din 2007, BDR Associates este partener al CEC Government Relations in dezvoltarea proiectelor de Public Affairs in Romania si in EU, asigurand asistenta de inalt calibru unor mari companii internationale in domenii precum energie, non-cash payments, fonduri globale de investitii, transport si curierat, alte domenii prioritare. BDR Associates propune o echipa de profesionisti de inalta tinuta etica, profesionalismul si integritatea fiind valorile de capatai ale agentiei in livrarea rezultatelor masurabile catre clientii locali si internationali. Mai multe detalii: http://www.bdrassociates.com/.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb