BENJAMIN NATANYAHU: "România şi Israel cooperează în toate domeniile posibile"

J.P.
Internaţional / 3 noiembrie 2020

"România şi Israel cooperează în toate domeniile posibile"

Premierul Ludovic Orban a avut o convorbire oficială cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, urmată de semnarea Protocolului de modificare a Convenţiei dintre cele dou guverne pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim, la 15 iunie 1997.

Benjamin Netanyahu a declarat: "Domnule prim ministru Orban bun venit la Ierusalem. Faptul că aţi ales să veniţi în Israel în primul an de mandat, un an greu afectat de corona, cred că este un semn al bunei relaţie de prietenie între cele două state. Acum cateva minute am vorbit cu Dl. Sebastian Kurz din Austria şi i-am spus că poporul israelean este alături celui austriac în lupta cu terorişti islamici la fel cum şi românii o fac la rândul lor. În această luptă cele două state, România şi Israel cooperează în toate domeniile posibile. Prietenia dintre popoarele noaste are o lungă istorie. Sunt sute de mii de români care au venit Israel. Ei reprezintâ baza schimbului de culturi între state dar şi catalizatorul relaţiei bune dintre acestea. Sunt multe domenii în care ajutorul reciproc s-a făcut resimţit cum ar fi în securitate cibernetica, agricultură, management-ul apei, sănătate până şi în cel aerospaţial. Cu toate acestea cel mai important domeniu în care putem coopera este cel al afaceriilor, astfel ca oamenii care vor să inoveze să nu mai aibă unele piedici. Din perspectiva acestui fapt am hotărât să semnăm un trat care să ducă la interzicerea dublei taxări. Din experienţa mea acest impediment este unul major în comerţul îmtre state. Aş vrea să vă mulţumesc dl prim ministru cât şi poporului român pentru susţinerea pe care ne-aţi acordat-o în faţa Uniunii Europene de-a lungul aniilor. Suntem într-o perioadă de pace, am făcut pace şi acorduri de normalizare cu 3 state arabe în ultimele 6 săptămâni. Este evident faptul că aceştia au o perspectivă diferită, aici în Orientul Mijlociu, decât birocraţiile tradiţionale din Europa. Consider că, vom stima în continuare asistenţa României în explicarea Uniunii Europei circumstanţele atât de dinamice din Orientul Mijlociu."

În cadrul vizitem, Orban a declarat: "Sunt foarte fericit că această vizită a putut fi organizată într-o perioadă extrem de grea, în care criza sanitară provocată de pandemia de COVID-19 ne-a pus în situaţii extrem de dificile şi ne-a forţat să luăm decizii dificile. Interesul reciproc al României şi Statului Israel este să extindă şi să aprofundeze dialogul comun în diferite domenii de interes. Îmi amintesc videoconferinţa noastră, a fost foarte folositor şi foarte interesant să împărtăşim experienţa în legătură cu lupta împotriva COVID-19. Astăzi, vom explora modalităţi de consolidare a dialogului politic deja consistent şi extins, pe lângă sectorul sănătăţii, din dorinţa de a dezvolta relaţiile economice şi să întărim cooperarea noastră în domeniul apărării şi al securităţii."

La finalul declaraţiei comune, cei doi şefi de guvern au semnat "Protocolul de amendare a Convenţiei între Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu am vazut inca toate capitalurile evreiesti curgand din intreaga lume in Romania

    unde sunt?

    sa vina!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb