BET marchează un nou record istoric

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 24 iunie

BET marchează un nou record istoric

Acţiunile Banca Transilvania, pe prima treaptă în topul rulajului

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a urcat cu 1,07% în ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii trecute, până la 18.235 de puncte, un nou record istoric. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,91%, până la 3.399 de puncte, în vreme ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a avut un avans de 1,08%, până la 1.292 de puncte, evoluţii în contrast cu scăderile pieţelor europene.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 109 milioane lei, sub media zilnică a anului, de 124,2 milioane lei, circa 93% din lichiditate provenind din schimburile cu acţiuni.

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce au cumulat un rulaj de 15,9 milioane lei, titlurile instituţiei de credit încheind ziua în creştere cu 0,63%, la preţul de 32,15 lei.

Pe poziţia a doua în topul valorii tranzacţiilor s-au situat acţiunile OMV Petrom (SNP), ce au avut o apreciere de 1,38%, la 0,773 lei, pe fondul unor schimburi de 13,1 milioane lei.

Acţiunile MedLife (M) au încheiat ziua la preţul unitar de 6,25 lei, în creştere cu 6,29%, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 12,1 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului valorii schimburilor s-au situat titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au cumulat un rulaj de 10,6 milioane lei, acţiunile H2O încheind ziua la preţul de 122,1 lei, în scădere cu 0,73%.

În piaţa "deals" au fost realizate, în total, trei schimburi. Două dintre acestea, în valoare de 6,5 milioane lei, au fost încheiate cu acţiuni Hidroelectrica, la preţul unitar de 123,5 lei, cu 0,41% peste referinţa din piaţa "regular".

A mai fost realizată o tranzacţie cu titluri MedLife, la preţul de 6,25 lei, cu 6,29% peste referinţă, valoarea schimbului fiind de 1,1 milioane lei.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a coborât cu 0,42%, până la 58.921 de puncte, în vreme ce indicele BETAeRO, al companiilor considerate relevante pentru Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, a avut un recul de 0,11%, la 1.075 de puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1."Prebet" (PREB): +14,79%

2. "Condmag" (COMI): +9,09%

3. "MedLife" (M): +6,29%

4. "UCM Reşiţa" (UCM): +4,07%

5. "Comelf" (CMF): +3,97%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Mecanica Ceahlău" (MECE): -5,26%

2. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -5,26%

3. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): -4,35%

4. "Artego" (ARTE): -3,93%

5. "Antibiotice" (ATB): -3,83%

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. nu cred ca-i ultimul high.

    dar uite ce petarde urca puternic, ucm, falitii, medlife la ce per o mai fi cui ii pasa 

    SNP urca si cand petrolul creste si cand scade mai nou, la TEL s-a marit pretul pt ceva ce are profit zero, nu conteaza, pretul creste racheta, TLV deja are anul asta crestere pret dublu fata de crestere profit, si stai ca mai e loc.

    to the moon, to the moon si to the moon. cam asta-i. nu ne luptam cu piata ca n-are rost.  

    1. Piata asteapta doar un mic motiv pentru a intra pe corecctie puternica sau chiar mai rau. BRD a dat in scadere fata de anul trecut, M a crescut 50% in doua luni, SFG zici ca vinde crembusti fiecarui copil de la gradinita, TEL va cabla toata tara de la zero, SNG are de investit 10 miliarde pana sa scoata ceva profit din Marea Neagra, avem un deficit monstruos de 7% dar in fond de ce ar arata viitorul pe termen scurt rau?

      Singurele actiuni de la BVB care mai au potential de crestere sunt SNP si TLV

      problema-i ca sunt multi care asteapta cu cash marea recesiune , prabusire ceva. si eu sunt 50% in cash.

      dar marile corectii nu se intampla cand se asteapta toti , ci dimpotriva cand nu se asteapta nimeni, ba mai mult dc pomenesti cuvantul corectie ti-o iei instant. de-asta, mai degraba vad urcare de aici. crazy , nu?:) 

      Sa ii lasam sa astepte nestingheriti,cu cashul,cat mai mult sa stea....e o ocazie buna de a sta degeaba:)))

      Fb stai sa vina corecția, alta să se corecteze TLV de la 35 la 28 și tu să fi făcut exit la 30 sau mai rău la 25,așa că stai cu cash să vină corecțiaaaaaa

      Cei cu acțiuni cu cașcavalul și tu cash cu,, crembusti,,

      ceva apare mereu. e bine sa ai si cash. basca , dc se intampla ceva in Ucraina , cu 100% in piata, o sa-ti para rau.

      tlv nu-i tot ce se poate lua. nvda s-a corectat 20% in 3 zile de ex.

      bine ca ale noastre merg doar in sus. deocamdata. 

      Este evident ca daca esti 100% pe actiuni crezi ca va merge in sus ca doar nu stai cu ele ca sa pierzi bani, si evident ca daca esti cash esti convins ca va veni o corectie ca daca credeai altceva erai in piata si rupeai askurile. Totul este sa nu te prinda corectia cu exotice pe aero unde ligheanul e mic si mai sunt cateva pe bvb unde daca dau navala toti pe usa cade la -15 instant.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb