Biden este ''în stare bună de sănătate'', potrivit medicului său, după o vizită medicală foarte aşteptată

G.D.
Internaţional / 17 februarie 2023

Biden este ''în stare bună de sănătate'', potrivit medicului său, după o vizită medicală foarte aşteptată

Joe Biden, care la 80 de ani nu-şi ascunde ambiţia de a candida pentru un nou mandat, este "în stare bună de sănătate", "viguros" şi "apt" pentru a-şi îndeplini atribuţiile, a conchis ieri medicul său, transmite AFP, conform Agerpres.

Medicul Kevin O'Connor, care îl urmăreşte de peste un deceniu, a efectuat o serie de examinări, printre care în special "un examen neurologic extrem de detaliat", potrivit raportului publicat ieri de Casa Albă.

El notează că o "leziune" a fost prelevată lui Joe Biden din zona pieptului şi va fi trimisă la biopsie.

În rest, Joe Biden, cel mai în vârstă preşedinte din istoria Americii, are doar afecţiuni minore, tratate cu trei medicamente eliberate pe bază de reţetă, a detaliat medicul.

Democratul este astfel tratat pentru "fibrilaţie atrială nonvalvulară", o afecţiune a inimii care este "stabilă" după tratament; nivelul ridicat al lipidelor din sânge, de asemenea corectat cu succes prin tratament; şi alergii.

Medicul a adăugat că două probleme observate în timpul ultimei examinări din noiembrie 2021, şi anume un mers înţepenit şi o tuse frecventă legată de reflux gastroesofagian, sunt "stabile".

În rest, nicio schimbare: preşedintele Statelor Unite măsoară 1,83 metri pentru 81 de kilograme, poartă lentile de contact, nu fumează şi nu bea şi face sport de cinci ori pe săptămână.

Acest document era evident aşteptat cu nerăbdare.

Joe Biden, în ciuda sondajelor puţin încurajatoare, repetă de mai multe luni că "intenţionează" să candideze şi, prin urmare, să se confrunte probabil cu predecesorul său Donald Trump, deja oficial în cursă.

Dar liderul de la Casa Albă a subliniat, cu doar câteva zile în urmă, că nu a luat o decizie "finală".

Pe 19 noiembrie 2021, democratul, care doreşte şi prin această transparenţă asupra sănătăţii sale să se deosebească de fostul preşedinte republican, a fost supus unui examen complet.

Joe Biden fusese supus unei colonoscopii în acea zi, sub anestezie generală. El i-a transferat puterea timp de o oră şi douăzeci şi cinci de minute vicepreşedintei Kamala Harris, devenită pentru scurt timp prima femeie care a deţinut prerogativele prezidenţiale din istoria Statelor Unite.

Examinarea fiind normală, nu a fost necesar să se mai recurgă la ea anul acesta, a precizat Casa Albă.

Joe Biden nu a avut nicio problemă majoră de sănătate de când a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe creier în 1988.

El a fost testat pozitiv la COVID-19 în iulie anul trecut, fără a prezenta o formă gravă a bolii, nici simptome ale unui Covid lung.

Preşedintele american a dat dovadă până în prezent de o rezistenţă neobişnuită la vârsta lui, cu numeroase intervenţii publice şi călătorii.

Dar vârsta lui este un unghi frecvent de atac din partea opoziţiei republicane. Unii opozanţi ai preşedintelui asigură chiar că el nu mai este foarte lucid, dovezi în acest sens fiind, în opinia lor, unele momente de confuzie şi vorbirea sa neclară.

Nikki Haley, o republicană în vârstă de 51 de ani care tocmai a intrat în cursa pentru 2024, a cerut miercuri teste de aptitudini intelectuale pentru orice oficial ales de peste 75 de ani. Ceea ce i s-ar aplica şi lui Donald Trump, 76 de ani, pe care îl sfidează prin candidatura ei.

Fosta ambasadoare la ONU speră să valorifice dorinţa de reînnoire exprimată de electoratului american, care potrivit sondajelor nu îşi doreşte nici al doilea mandat Biden, dar nici o nouă preşedinţie Trump.

Dacă se va lansa în cursă, Joe Biden se va confrunta atât cu rigorile unei campanii electorale, cât şi cu exigenţele funcţiei sale.

Până acum, el a răspuns întrebărilor legate de vârsta sa prin glume sau prin această "piruetă": "Priviţi-mă la treabă!".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. "viguros" şi "apt"

    hurraaa a si castigat alegerile din 2024,

    slava ukri 

    1. mult mai OK decat

      ziaristul Seymour Hersh,posesor al Premiului Pulitzer  

    Toata lumea vede ca Biden este dus pe campii. SUA incearca sa arate lumii ca nu sunt conduse de un senil. Toti stim ca el este senil. Acum se vede cum fabrica minciunile si sunt acoperite cu ajutorul doctorilor. Cel mai puternic din SUA este plecat pe aratura. Imperiul SUA este in cadere totala.

    1. poate ne trezim cu urangutanul oranj,donator de sepci pt fiecare miliard investit in armament!

      daca Sua alege astfel,ca zicem ca au scoli,democratie,nu e prostie,ce pretentie sa avem la academicienii de la tara care pune destul pe trandafiri sau sajata asa cum il treinuieste o persoana dezinteresata,primarulcare binevoitor le da o galeata cu zahar pt o dulceata de viata! 

      Chiar crezi ca Biden si altii ca el care apar public conduc cu adevarat?

      Ei sunt doar o interfata, niste purtatori de cuvant pe care sa'i vada gloatele. 

      Chiar si asa,tare prosti sunt de pun in functii

      persoane de toata jena,care se vede de la o posta

      ca sunt corupti si vanduti  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb