Bilanţul tornadelor şi inundaţiilor din SUA creşte la 26 de morţi

Internaţional / 27 decembrie 2015

Bilanţul tornadelor şi inundaţiilor din SUA creşte la 26 de morţi

Actualizare 14:14

Opt persoane au murit în regiunea Dallas, în urma unor tornade şi inundaţii, bilanţul intemperiilor care au afectat săptămâna aceasta sudul Statelor Unite ajungând astfel la 26 de morţi, potrivit unor oficiali şi presei locale, transmite Reuters.

Autorităţile din Garland au confirmat că cinci persoane au murit după ce o tornadă a afectat oraşul, situat la aproximativ 24 de kilometri nord-est de Dallas. Case, apartamente şi vehicule au fost avariate, a anunţat poliţia, însă era neclar câte persoane au fost rănite.

Cele cinci decese ar fi avut loc în maşini prinse de o tornadă în apropiere de autostrada statală 190 şi drumul interstatal 30.

Alte două persoane au fost găsite moarte la o staţie de alimentare cu carburant din Copeville, o localitate situată la încă 32 de kilometri nord-est, a declarat locotenentul Chris Havey, un purtător de cuvânt al Biroului şerifului din ţinutul Collin, iar un copil a murit la Blue Ridge.

Serviciul Naţional pentru Meteorologie (NWS) a confirmat că tornade au afectat mai multe oraşe din regiunea Dallas sâmbătă seara, şi că au fost raportate pagube şi inundaţii importante.

Opt tornade au fost înregistrate în şapte ţinuturi, a declarat meteorologul Steve Fano de la NWS, însă aceste raportări preliminare nu au putut fi confirmate.

Potrivit NWS, cel puţin o tornadă a afectat ţinutul Ellis, la sud de Dallas, unde "au fost distruse şi avariate case", a declarat Stephanie Parker, coordonatoarea serviciilor de management pentru situaţii de urgenţă.

Oficiali din ţinutul Benton, în statul Mississippi, au găsit sâmbătă corpurile neînsufleţite ale unui bărbat şi unei femei care au fost daţi dispăruţi după ce au fost prinşi de o tornadă miercuri, a anunţat Greg Flynn, un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru managamentul situaţiilor de urgenţă din Mississippi.

Cauza morţii nu a fost dezvăluită, însă aceste decese au ridicat la zece bilanţul tornadelor în Mississippi, unde alte 56 de persoane au fost rănite, potrivit unor oficiali.

Tornada a avariat 403 case într-o zonă care include şapte ţinuturi din acest stat, a mai declarat Greg Flynn. De asemenea, 50 de case nu mai pot fi locuite din cauza inundaţiilor, iar 40 de drumuri au fost închise în ţinutul Monroe, unde nivelul apei pluviale a atins 25-30 de centimetri, a adăugat acesta.

Alte şase persoane au murit în tornade în Tennessee şi câte una în Arkansas şi Alabama, bilanţul în cele trei state ajungând astfel la 18 morţi.

(S.A.)

-----------

Opt victime în timpul unor tornade care au lovit nordul Texasului

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa în timpul unor tornade care au lovit nordul statului Texas, au informat sâmbătă seara autorităţi şi mass media americane, potrivit AFP.

O tornadă a lovit în jurul orei locale 18:45 (00:45 GMT, duminică, n.r.) orăşelul Garland (Texas). "Sunt cinci decese confirmate. Maşini, case şi apartamente din zonă au fost grav avariate", au declarat autorităţile. Decesele "au fără îndoială legătură cu faptul că maşinile au fost prinse în tornadă", au adăugat autorităţile într-un comunicat în care se face referire şi la un număr neprecizat de răniţi.

Alţi trei oameni au fost ucişi în intemperiile produse în Collin County (Texas), a transmis Dallas Morning News. Locuitorii citaţi de ziar au declarat că zona a fost lovită de cel puţin patru tornade.

Milioane de locuitori din sudul Statelor Unite încercau sâmbătă să revină la o viaţă normală după o serie de tornade care au făcut cel puţin 17 morţi în Mississippi, Tennessee şi Arkansas, conform celui mai recent bilanţ prezentat de autorităţi.

În contextul în care în acest sfârşit de săptămână sunt aşteptate în continuare furtuni şi precipitaţii puternice în centrul Statelor Unite, serviciile de meteorologie au atras atenţia că ar putea exista întârzieri ale curselor aeriene, iar şoselele ar putea fi inundate în această perioadă de vacanţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb