Bill Gates a preluat 6% din FCC, companie prezentă şi în ţara noastră

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 octombrie 2013

Miliardarul american Bill Gates a cumpărat un pachet de 6 procente din acţiunile companiei spaniole de construcţii FCC, care este prezentă inclusiv în ţara noastră, anunţă publicaţia Economic Times, care citează un comunicat al companiei. Suma tranzacţiei se ridică la valoarea totală de 155 de milioane de dolari, echivalentul a 113,5 milioane de euro. Astfel, Bill Gates a devenit al doilea cel mai mare acţionar al companiei, după Ester Koplowitz, care deţine 53,9 procente, se arată în raport. Omul de afaceri a preluat pachetul de acţiuni prin intermediul fondurilor de investiţii pe care le controlează. În urma tranzacţiei, acţiunile companiei au cunoscut, marţi, o creştere de 9 procente, un titlu atingând valoarea de 17,04 euro.

În ciuda scăderii drastice a acţiunilor companiei, care a cunoscut o prăbuşire de 80 de procente începând cu anul 2007, cauzată de venirea crizei economice, valoarea acestora s-a dublat în ultimul an. Cu toate acestea, FCC a raportat, pentru primele şase luni ale anului curent, vânzări de 3,13 miliarde de euro, mai puţin cu 13,7 procente faţă de perioada similară a anului trecut, cauza principală constând în falimentul grupului Alpine, parte a grupului spaniol.

În ţara noastră, FCC este prezentă cu mai multe proiecte de anvergură, valoarea totală a acestora depăşind 1 miliard de euro. Astfel, conform Mediafax, un consorţiu format din FCC, Alpine Bau, Azvi şi Straco execută, pentru CFR, lucrări de modernizare ale Coridorului IV pan-european, care au o valoare de peste 350 milioane de euro. De asemenea, tronsonul Vinţu de Jos (Alba) - Simeria (Hunedoara) este reabilitat de acelaşi consorţiu, iar valoarea lucrărilor atinge 290,6 milioane de euro. În plus, potrivit aceleiaşi surse, asocierea FCC-Astaldi execută lucrări şi la metroul bucureştean în valoare totală de peste 230 de milioane de euro şi a executat lucrările la autostrada Arad - Timişoara contra sumei de 135,4 milioane de euro.

Compania spaniolă a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 11,15 miliarde de euro. FCC este prezentă în peste 55 de ţări şi numără mai mult de 80.000 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb