BIRO ROZALIA, UDMR: "Introducem prioritatea de a discuta despre revizuirea Constituţiei"

G.B
Politică / 11 noiembrie 2021

Biro Rozalia (sursa foto: udmr.ro)

Biro Rozalia (sursa foto: udmr.ro)

Deputatul UDMR Biro Rozalia a declarat astăzi că, într-o coaliţie mare formată de PNL, PSD şi UDMR, o prioritate nouă a UDMR va fi propunerea de a se discuta despre revizuirea şi reforma Constituţiei, potrivit Agerpres.

"Având în vedere acum această oportunitate de a forma o coaliţie mare, între PNL, PSD şi UDMR, o coaliţie binevenită, introducem prioritatea de a discuta despre revizuirea Constituţiei, o reformă a Constituţiei. Ştim cu toţii foarte bine câte neclarităţi, semne de întrebare, chiar şi, câteodată, contradicţii există în Constituţia noastră. Şi considerăm că este o posibilitate, dacă va exista voinţa politică, să se facă o reformă pentru o republică parlamentară, în sensul adevărat al cuvântului. Adică ceea ce înseamnă de a asigura o greutate mai mare Parlamentului, a asigura acele principii care conduc într-adevăr la o republică parlamentară, urmând, în cazul în care vom avea un numitor comun pentru modificarea Constituţiei, să putem să efectuăm o revizuire a Constituţiei în această perioadă," a declarat, în conferinţă de presă, Biro Rozalia.

A doua prioritate esenţială pentru UDMR, a precizat aceasta, este focusarea pe politici sociale în centrul cărora se află familia, de a pune bazele unei economii sociale cu menirea de a asigura un trai decent familiilor cu persoane în vârstă şi de a facilita acel mediu pentru tineri de a se gândi la întemeierea unei familii şi de a avea copii.

În general, priorităţile UDMR în cadrul negocierilor ce se desfăşoară în prezent pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare se bazează, a spus Biro, pe câteva principii de bază: este nevoie de stabilitate, de predictibilitate, de politici atât sociale, cât şi economice care să ofere siguranţă cetăţenilor ţării.

"În cadrul acestor negocieri, luăm fiecare capitol de guvernare separat şi încercăm să negociem introducerea acelor principii şi obiective pe care le-am enumerat şi în cadrul încercărilor de formare a unei alte coaliţii din trecutul apropiat, şi anume de a avea măsuri menite să asigure siguranţă. În cadrul negocierilor, având în vedere posibilitatea de a forma o coaliţie mare, venim cu această prioritate nouă (revizuirea Constituţiei, n.r.), pentru a ne gândi în perspectiva celor trei ani de guvernare care urmează, posibil chiar şi pentru mandatul ulterior", a afirmat Biro Rozalia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb