BPN al PNL a validat candidaţii pe lista comună cu PSD la europarlamentare

F.D.
Politică / 21 martie

BPN al PNL a validat candidaţii pe lista comună cu PSD la europarlamentare

Biroul Politic Naţional al PNL a validat, joi, candidaţii liberali de pe lista comună PSD-PNL pentru europarlamentare, a anunţat preşedintele liberal Nicolae Ciucă, relatează Agerpres.

Potrivit deciziei, candidaţii liberali de pe această listă sunt: Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Alexandru Muraru, Mara Mareş.

"Am votat alianţa cu PSD şi conex la acest punct am aprobat convocarea în şedinţă de urgenţă a Consiliului Naţional pe 24 martie, astfel încât să validăm constituirea alianţei electorale şi să finalizăm procedura de fuziune prin absorbţie cu ALDE", a precizat Ciucă, după şedinţă.

Nicolae Ciucă a mai anunţat că BPN a validat candidaturile pentru 21 de candidaţi la poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi 21 de candidaţi pentru primăriile municipii reşedinţă de judeţ, la care se adaugă şi candidaţii pentru sectoarele 1 şi 6 din Bucureşti.

"Totodată, am stabilit ca să-l avem astăzi invitat pe candidatul la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. A fost în mijlocul nostru domnul doctor Cîrstoiu. Am validat, de asemenea, şi această candidatură, prin vot al Biroului Politic Naţional şi în felul acesta ordinea de zi a fost epuizată. Sigur, au fost detaliile tehnice pe care le-am discutat la nivelul partidului legate de organizare, de tot ceea ce avem de parcurs în continuare procedural pentru a putea să intrăm în campania electorală, aşa cum este prevăzut în reglementările în vigoare", a mai precizat Ciucă.

Pentru Primăria Sectorului 1 va candida deputatul George Cristian Tuţă, iar pentru cea a Sectorului 6 actualul edil Ciprian Ciucu, conform unor surse liberale.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. PNL nu mai exista, punct. PSD va absorbi PNL.

    1. PNL-ul nu a inteles 2 aspecte importante (dealtfel PNLul nu a inteles multe si de aceea este in picaj), si-anume:

      - electoratul PSDului este format in principal de cetateni care voteaza partidul din convingerea ca vor primi mai mult si o vor duce mai bine (sarmanii de ei, nu s-au lecuit inca de prostie si mai cred in minciunile partidului hot), asa incat nu sunt deranjati de alianta cu PNL (pe scurt, prostul stie una si buna: PSD-ul)  

      - electoratul PNL-ului este majoritar anti-PSD si voteaza PNLul nu pentru ca ar crede in acest partid sau ca l-ar aprecia ci pentru ca PSDul sa nu iasa castigator deoarece, pentru acei alegatori, PNLul este raul mai mic. Acum, electoratul PNL-ului nu mai poate vota anti-PSD prin PNL asa incat PNL-ul va pierde masiv voturi. Nucleul PNL-ului (votantii din convingere) este mult mai mic decat al PSDului.  

      Sfatul meu pentru PNListi, pe care l-am mai dat, dar degeaba, este sa caute niste consilieri inteligenti care sa ii conduca pentru ca partidul, la nivel de inteligenta si strategie este varza, zero. S-au inhaitat cu PDL-ul si au pierdut (iar mai grav decat asta este faptul ca nu au invatat nimic din acea greseala), iar acum s-au inhaitat cu PSDul, marele dusman al votantilor partidului (greseala enorma). Singura lor salvare este data de noroc si de conjunctura actuala, cu ascensiunea nocivilor AUR si Sosoaca care vor determina o parte a electoratului traditional PNL (mai evoluat decat al PSDului) sa revina la urne pentru a contracara acest pericol. Oricum ar fi insa, PNL-ul a pierdut. Partea interesanta este ca PSDul are, in mod traditional, o conducere mai inteligenta decat PNL-ul cu care isi atrage prostimea, iar PNL-ul are o conducere, tot in mod traditional, lipsita de inteligenta si viziune politica, cu care isi indeparteaza electoratul inteligent. Cine va mai voteaza, ca prostii sunt cu PSD-ul, iar inteligentii nu va pot credita la infinit?  

      Ciuca este mult prea nepregatit pentru scena noastra politica (este prea incet la minte si prea neimplicat si usor de prostit). Ar trebui sa faca un mare pas in spate si sa lase loc Alinei Gorghiu (care are muult mai multa inteligenta si discurs muult mai bun) si lui Rares Bogdan (care este muult mai implicat si mai potrivit pentru bataliile politice de oruce fel). Predoiu, nu straluceste nici el la capitolele inteligenta sau implicare si nici nu a realizat ceva la ministerele pe care le-a condus (ci dimpotriva, coruptia si multe alte neajunsuri sunt in continuare prezente sub conducerea lui). Partidul are nevoie de o restructurare serioasa, dar mai intai scapati de prostie, ca va ingroapa.  

      Altfel, PNL-ul va deveni tot mai mic si nu stiu cum va mai fi posibila contracararea ciumei rosii (care in continuare a ramas rosie cu toate pomenile bugetare si ciuma cu toti baronii, coruptii si nesimtitii din partid). 

      Inca o data coruptia din Romania invinge prostia.  

    Daca mai ies astea (PSD si PNL) chiar suntem un popor de pr.o.sti.

    1. exact.

    Daca votantii PNL(+PDL) pun stampila votat pe PSD, fosta ciuma rosie,

    iar votantii PSD pun stampila pe oamenii lui Johannis, 

    e sfarsitul "minimei" democratii din Romania,

    vremuri groznice traim , fratilor  

    Nu mai este nicio doctrină, mai ales la PNL.

    Există numai interese materiale.  

    Vezi și București, unde un primar apolitic de fapt deranjează PSD și PNL.  

    PNL s-a jurat că restructurează aparatul de stat, dar a fost tocmai invers. 

    Dacă prin absurd ar veni un privat sa restructureze aparatul de stat, cred ca și cu 50 % din efectivul actual ar funcționa foarte bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb