Braşovul va avea o parcare pe şapte niveluri făcută din fonduri europene

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 17 septembrie 2015

Braşovul va avea o parcare pe şapte niveluri făcută din fonduri europene

Valoarea lucrărilor este de 17.915.063,68 lei, cu 5 milioane lei mai mică faţă de valoarea estimată

Lucrările la parcarea multietajată de la Spitalul Militar din Braşov se apropie de final, întreg proiectul fiind definitivat în proporţie de 95%. Întreaga clădire, cu cele patru niveluri subterane şi alte două supraterane (la care se adaugă şi un etaj tehnic), a fost finalizată. În prezent, muncitorii lucrează la finisaje, pe partea exterioară la faţade, dar şi la montarea copertinelor de la terasă. La interior, mai este de montat doar sistemul de ventilaţie şi instalaţia electrică pe unele porţiuni. Totodată, după ce se vor monta toate instalaţiile se vor face probele tehnologice, astfel încât parcarea să îşi deschidă porţile de luna viitoare.

Aceasta va avea în total 306 locuri, respectiv 39 la subsolul 4 (cel mai de jos, care se află la 12 metri în subteran), 47 de locuri la subsolul 3, câte 48 de locuri la subsolurile 2 şi 1, 36 de locuri la parter, 48 de locuri la primul etaj şi alte 40 la etajul tehnic. 10 locuri din parcare vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi, 7 locuri vor fi rezervate pentru limuzine şi alte 8 locuri pentru maşini electrice, urmând să fie amplasate prize speciale de încărcare a acestora. De asemenea, se vor amenaja 29 de locuri pentru parcarea bicicletelor (20 în zona de intrare de la sol şi 9 la intrarea dinspre terasă), favorizând deplasarea cu bicicleta pentru vizitarea zonei de centru a municipiului Braşov.

Circulaţie resistematizată

Odată cu deschiderea noii parcări şi circulaţia în zonă va fi resistematizată. Astfel, pe strada Pieţii, la intrarea/ieşirea din parcare, a fost amenajat un sens giratoriu. "Având în vedere că în perioada următoare se vor finaliza lucrările la parcarea multietajată de la Spitalul Militar, am început lucrările de resistematizare a zonei, astfel încât circulaţia să se desfăşoare fluent după deschiderea acestui obiectiv", a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru. Acesta a precizat că şi în vederea unui mai bun acces pe la cea de-a doua intrare a parcării, dinspre strada Pictor Pop, şi în vederea descongestionării traficului în zona din spatele magazinului Star au fost efectuate lucrări de lărgire a părţii carosabile cu doi metri. Totodată, şi trecerea de pietoni a fost reamplasată, astfel încât cele patru străzi care se întâlnesc în această intersecţie (Pictor Pop, Ecaterina Varga, Dobrogeanu Gherea şi Aleea Tiberiu Brediceanu) să poată fi traversate dintr-o singură bucată, vechile zebre neavând continuitate. Totodată, în perioada următoare, împreună cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere se va face o nouă analiză în ceea ce priveşte fluxurile de circulaţie, existând posibilitatea introducerii de sensuri unice pe anumite zone, dar şi posibilitatea lărgirii intersecţiei dintre strazile Pieţei şi Nicolae Bălcescu, precum şi unele corecţii ale zonei pietonale.

Valoarea lucrărilor este de 17.915.063,68 lei (inclusiv TVA), cu 5 milioane mai mică faţă de valoarea estimată, iar finanţarea totală de 24,33 de milioane de lei este asigurată prin Programul Operaţional Regional, Polul de Creştere Braşov, Primăria Braşov plătind o cofinanţare de 2%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. scripcaru nu e la puscarie?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb