BREXIT Fraţii noştri de peste Schengen

MIHAI ANTONESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iunie 2016

Fraţii noştri de peste Schengen

Brexit este pentru români o treabă personală, o acţiune ostilă direct menită să dejoace abilele planuri de relocare întru procopsire. Că iese sau nu Regatul Unit din UE, numai rostirea unei asemenea ameninţări e deranjantă. Păi bine, dom'le, noi de-abia intrarăm şi voi ieşiţi? E urât, unde e educaţia aia de lorzi?!?

Românul percepe apartenenţa la Uniunea Europeană ca o garanţie de transhumanţă largă care îl aduce la masa bogaţilor cu un voucher de all inclusive. Dacă se lasă cu contagiune, Doamne fereşte!-, şi ies din UE şi Spania şi Italia, noi de ce-am mai intrat? La ce ne foloseşte, unde mai plecăm la muncă şi cum mai stimulăm extinderea Western Union şi Money Gram, cum îl mai ajutăm pe taica Isărescu la Crăciun şi la Paşte să economisească în menţinerea cursului?!?

Pe român nu-l doare de criza euroariei, nu vede în Marea Britanie un sector financiar supradimensionat, un deficit de cont curent plăcut de investitori, o bulă imobiliară mamut sau un monopol pe nişe semnificative de shipping şi asigurări navale. Anglia e ţara în care, odată intrat, poţi cîştiga ceva cash în moneda lor babană, poţi eluda nişte taxe şi strînge bani.

Românul descins pe plai britanic se confruntă şi până acum cu vicisitudini neanticipate, chirie scumpă pe locuinţe meschine, concurenţă hindo-musulmană, Nigel Farage, produse cu nume necunoscute, regim farmaceutic strict, metrou stufos şi rock pînă şi în pasajele subterane. Acum, colac peste pupăză, folosesc numele sfînt al poporului nostru şi în dihoniile lor politice...

Citez: "Migranţi ilegali din Rusia, Ucraina şi alte state şi-au cumpărat dreptul să trăiască în Marea Britanie folosind documente false, produse de o reţea infracţională internaţională", potrivit unei investigaţii The Times.

Conform publicaţiei, banda încasa 1.000 de lire de sterline pentru furnizarea unui paşaport românesc, care îi permitea cumpărătorului să lucreze în orice stat membru UE.

Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pascu, a reacţionat pe contul său de Facebook şi spune că România a devenit o ţintă pentru Marea Britanie.

De asemenea, cataloghează scandalul paşapoartelor româneşti false ca fiind un "război hibrid", care are loc înainte de referendumul pentru ieşirea Marii Britanii din Uninea Europeană. Conform domniei sale, dacă "britanicii ies din UE, România va fi considerată una din cauze, rămânând astfel stigmatizată pe veci".

Totodată, europarlamentarul acuză serviciile secrete româneşti pentru neimplicare în acest scandal: "Am o mică întrebare: «serviciili» noastre chiar nu au ştiut nimic? Sau sunt ocupate complet cu «lupta anti-corupţie»? Că, aşa ocupate cum sunt, ne fac alţii arşice între timp!"

Conform The Times, un jurnalist sub acoperire a reuşit să primească paşaportul la un an de la momentul când a răspuns unui anunţ dintr-un ziar londonez. Capul operaţiunii s-a lăudat că procesa zece aplicaţii în fiecare dimineaţă. Jurnalistul Kateriba Kravtsova s-a întâlnit la Londra cu un intermediar, Oleg Grisko, care s-a lăudat că mii de oameni din alte ţări au primit cetăţenie română cu ajutorul său şi chiar i-a prezentat un fost client jurnalistei. "Este aproape legal", a arătat el.

The Times e nedrept, rău şi departe de adevăr. Ruşii şi ucrainenii stabiliţi în Regat cu paşaport românesc nu au obţinut numitul document "aproape legal", ci de-a dreptul legal.

Aşa cum E-Bay, Amazon şi Olx au descoperit că, pentru orice produs există un doritor. Paşaportul românesc, ignorat sau detestat de populaţia întregului mapamond, desigur în mod frustrant şi neîntemeiat, răutăcios, are admiratori în două naţiuni: marea naţiune arabă şi mică naţiune de peste Prut. Aceste două etnii au descoperit utilitatea calităţii de cetăţean român.

Dacă pentru arabi a fost şi este din ce în ce mai greu să acceadă la cetăţenia română, moldovenii au primit un act normativ providenţial.

Citez:

Redobândirea cetăţeniei române

Art. 11 din Legea nr. 21/1991

"(1) Persoanele care au dobândit cetăţenia română prin naştere sau prin adopţie şi care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau această cetăţenie le-a fost ridicată fără voia lor, precum şi descendenţii acestora până la gradul III, la cerere, pot redobândi sau li se poate acorda cetăţenia română, cu posibilitatea păstrării cetăţeniei străine şi stabilirea domiciliului în ţară sau cu menţinerea acestuia în străinătate".

Actele necesare în dosarul de redobândire a cetăţeniei române sunt:

-Buletinul sau cartea de identitate în copie legalizată;

-Paşaport + copie legalizată;

-Cazier judiciar din România;

-Cazier judiciar detaliat din Republica Moldova eliberat de către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova - Serviciul Tehnologii Informaţionale - cu privire la informaţiile existente în Banca Centrală de date a MAI al Republicii Moldova. (În situaţia în care există o sentinţă/hotărâre de condamnare, va fi depusă o copie conformă cu originalul);

- Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenti (părinţi, bunici, străbunici), foşti cetăţeni români. (Datele de stare civilă din documentele depuse trebuie să corespundă cu cele din certificatul de naştere!);

-Declaraţie personală, autentificată la notar sau Secţia Consulară din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române;

-Declaraţie personală, autentificată la notar sau Secţia Consulară din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;

-Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la Secţia Consulară a Ambasadei României în Republica Moldova, Chişinău, prin care solicită redobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în Republica Moldova; Această declaraţie notarială este supusă taxelor consulare (60 euro);

-Acte de stare civilă în copii legalizate pentru copiii minori ai solicitanţilor, dacă este cazul;

-Acordul soţilor pentru redobândirea cetăţeniei de către copiii minori, dat prin declaraţie autentificată la notar, dacă este cazul;

-În cazul minorilor de peste 14 ani este necesar consimţământul minorilor pentru redobândirea cetăţeniei române dat prin declaraţie autentificată la notar în prezenţa unui părinte..."

Orice moldovean are ascendenţi de pînă la a treia spiţă care au fost cetăţeni români. Prin repetata transcriere a documentelor de stare civilă, există şansa uriaşă a nepotrivirii de nume cu aceştia. În Republica Moldova, neexistând o bază de date informatizată, generală, care să includă toate datele de stare civilă ale cetăţenilor moldoveni, relaţia de rudenie cu un fost cetăţean român este prezumată şi dovedită prin declaraţie proprie şi indicarea unui nume. Astfel, orice frate de peste Prut se poate considera cetăţean român la distanţă de cam o sută de euro şi doi ani. Oricine de peste Prut poate aplica la cetăţenia română.

Bine, dar peste Prut, până acum nu foarte multă vreme, se întindea Uniunea Sovietică. Printre reziduurile acesteia se numără Comunitatea Statelor Independente, organizaţie ce cuprinde 10 din cele 15 republici socialiste sovietice, adică vreo 280.000.000 de locuitori, toţi foşti compatrioţi, legaţi birocratic în mai multe moduri.

Cît de greu este pentru un rus sau chiar un ucrainean (ţară neinclusă în prezent în CSI) să obţină un act de identitate moldovean?

Nu foarte greu... E necesară o simplă aplicaţie care să invoce relocarea serviciului sau domiciliului în ultimii 70 de ani, o dovadă de domiciliu, loc de muncă sau interes economic în Moldova. Identificarea unui ascendent moldovean e floare la ureche şi se dovedeşte după principiul "gri, tărcaţi sau vărgaţi/ toţi pisoii suntem fraţi". De aici până la paşaportul românesc e numai un pas.

Acesta e adevăratul motiv pentru care România nu este acceptată cu una cu două în Schengen, nu securizarea frontierelor, corupţia din aparatul de Stat şi alte baliverne! Cum să dai paşaport Schengen unei ţări care are 19 plus 4 plus (posibil) până la 275.000.000 locuitori?!?

"Prut" vine probabil din iranianul "perethu" sau "prout", mare, larg, întins. Sciţii şi urmaşii lor din Caucazul de Nord, oseţii, au dat lui "prout" sensul de punct de trecere al apei, port. Ţinutul Prutului este "Ţara Brodnicilor", a celor de lîngă vad.

Vadul este România. Iar portul - unul deschis spre lume...

Marea Britanie va rămâne în UE, cred că deja s-au numărat voturile şi se cunoaşte rezultatul oficial al plebiscitului, au şi ei MI5, MI6 şi Albionul are resurse de morţi cât o mie de teleormanuri...

Cred că şi dacă s-ar produce Brexit, tot n-ar fi din vina noastră.

Aşa că, stimaţi concetăţeni, puteţi respira liniştiţi, emigraţi la greu şi reveni dezamăgiţi! UK intră oricum în recesiune severă, mai devreme sau mai târziu dar asta nu va priveşte pe voi.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ... apoi dom'le - vorbind despre migratii, ceea ce descrieti dumneavoastra este concurenta neloiala fata de "serviciile turistice" oferite de fundatia pentru o societate deschisa ... adica baietii aia iti mai platesc si drumul, astia cam iau pielea de pe tine si mai astepti si un an, doi ... nici nu-i de mirare ca arabii aleg croaziera pe mediterana ;) ...

    Toate acestea sub atenta supraveghere a UE.

    1. adica ERSTE GROUP consolideaza in bilant BCR Chisinau S.A. direct si nu prim intermediul BCR S.A. , iar matale vezi doar micul consumator doritor sa profite de bunatatea UE. Oare domnul Treichl ce pasaport a folosit la fiica nealui de la Chisinau. Care in acte erste inca in mod fals stranepoata.Doar a zis Comandantu pe aia care doneaza o gaina ii vedeti, da pe aia care fac cadou un complex avicol ii treceti cu vederea...

    Cine a facut legea?Nu cumva parlamentul?Acestia cu drepturile dupa bunul plac.Cred ca ar fi suficienti 100 de parlamentari.Poate ar fi mai corecti.

    ... ca, la momentul acela, legea n-a fost data pentru a-i cumpara pe basarabeni, asta a fost ceva mai tirziu... Initial, caracterul populist avea in vedere propriul popor... Romanii sint foarte atasati de ideea ca "Basarabia e Romania!", nu se stie de ce... Moldovenii nu ne iubesc cum credem noi ca-i iubim pe ei dar iau tot ce li se ofera, pupa-l in bot si papa tot... Orice politician roman trebuie sa arare electoratului cit de convins e ca Moldova e a noastra. Asa a procedat Saddam cu Kuweitul. Irakienii ii tin pe kuweitieni de basarabenii lor... Numai ca pina sa apuce sa le dea pasapoarte la beduini, au venit americanii si i-au infiat... Pe kuweitienii nostri nu-i vrea nimeni, ca n-au petrol, numai niste sampanie dulce, kefir si tigari Belomor Kanal...

    1. si rezerva de vin a lui Stefan cel Mare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb