Bucharest Tech Week 2023 a reunit peste 30.000 de vizitatori

S.B.
Comunicate de presă / 30 mai 2023

Bucharest Tech Week 2023 a reunit peste 30.000 de vizitatori

Bucharest Tech Week, cel mai amplu festival de tehnologie şi inovaţie din Europa Centrală şi de Est, a reunit în ediţia de anul acesta 100 de companii, care au prezentat produse şi servicii de ultimă generaţie, respectiv peste 1500 de profesionişti din diverse domenii şi 70 de speakeri de renume, ce au adus în faţa publicului tendinţe şi perspective din zona tech.

Peste 30.000 de vizitatori, pasionaţi de tehnologie, digitalizare şi inovaţie, s-au bucurat de săptămâna dedicată tehnologiei - 22-28 mai.

Conceptul Bucharest Tech Week este structurat pe două direcţii: Business Summits - o serie de conferinţe de business tech nişate, ce s-au desfăşurat anul acesta la NORD Events Center by Globalworth, respectiv Tech Expo - cea mai amplă expoziţie de tehnologie şi inovaţie, dedicată publicului larg, găzduită de Romexpo, Pavilion B1.

Speakeri mondiali, experţi şi companii inovatoare în cele cinci zile dedicate Business Summit-urilor

În zilele dedicate summit-urilor de business, s-au abordat o multitudine de subiecte din zona tech şi nu numai, iar experţi internaţionali şi profesionişti în domenii de business diverse au oferit participanţilor cunoştinţe şi exemple practice. Printre aceştia amintim de: Dr. Frank Möbius, Head of Technology Management and Forecast BMW Group, Kelsa Albert, Global People Development Manager în cadrul Farfetch Group, Abdelfettah Sghiouar, Senior Cloud Developer Advocate în cadrul Google Cloud, Hamish Stacy, Digital Experience Lead la Mondelez International şi Jean-Philippe Bempel, Java Champion si Senior Software Engineer la Datadog.

Totodată, reprezentanţi ai unor companii de top, precum: Orange Business, Bosch, Google, Undelucram.ro, Mastercard, George by BCR, Luxoft, Sodexo Benefits and Rewards Services Romania, Up Romania şi Vodafone Intelligent Solutions (_VOIS)) au dezbătut şi au prezentat celor peste 1400 de participanţi noutăţile în: inovaţie tehnologică, HR, retail, limbajul de programare Java şi arhitectură software. 

Peste 28.000 de vizitatori s-au bucurat de noutăţile prezentate la Tech Expo 2023

Tech Expo, cea mai amplă expoziţie de tehnologie şi inovaţie din Europa Centrală şi de Est, s-a bucurat de prezenţa a 28.538 de vizitatori, ce au avut posibilitatea de a vedea şi testa produse şi soluţii tech de ultimă generaţie, de la gadget-uri, roboţi, vehicule electrice, produse smart home, până la smartphone-uri, laptopuri sau soluţii de gaming.

Printre cele mai mari companii prezente la Tech Expo s-au regăsit: Bosch, care a prezentat unele dintre cele mai avansate tehnologii în domeniul motoarelor, E.ON şi proiectul inovator al lui Dominic Marcu, care a povestit despre transformarea celebrului său Tesla Model 3 Performance din Europa într-o maşină de curse, HONOR şi OPPO, cu noile telefoane de ultimă generaţie sau Pudu, ce a adus în faţa participanţilor roboţi autonomi şi inteligenţi utilizaţi în diverse domenii, cum ar fi serviciile de livrare şi asistenţă în restaurante.

Alte produse atractive pentru vizitatori au fost ochelarii pentru nevăzători de la OrCam, soluţiile de smart home de la Legrand, Tineco şi TechCuisine.ro. Pe de altă parte, pasionaţii de gaming au avut ocazia să se bucure de o întreagă zonă dedicată, respectiv de competiţii de gaming organizate de Lenovo sau FC Rapid Esports.

Mai mult, în cadrul expoziţiei s-au desfăşurat pe parcursul celor trei zile paneluri de discuţii, prezentări şi demonstraţii ale unor companii inovatoare. Spre exemplu, Institutul BrainMap Neuroscience a prezentat o aparatură medicală de ultimă generaţie, care permite oamenilor să vadă ce se întâmplă în creierul lor şi cum îl pot "reprograma" prin modificarea tiparelor de gândire şi comportament deja formate. Un alt exemplu de succes a fost sesiunea "Manna Food Solution", unde s-a prezentat un produs inedit, o pastilă care înlocuieşte o masă completă şi a fost dezbătută implicarea tehnologiei în viitorul industriei alimentare.

În cadrul ceremoniei de deschidere oficială au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor, precum Sebastian Ioan Burduja - Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sabin Sărmaş - Preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor şi Andrei Niculae - Vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb