Bugetul Sectorului 2 ar putea fi rectificat pentru achiziţionarea de măşti şi tablete pentru elevi şi profesori

G.U.
Miscellanea / 2 septembrie 2020

Bugetul Sectorului 2 ar putea fi rectificat pentru achiziţionarea de măşti şi tablete pentru elevi şi profesori

Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a anunţat că va convoca Consiliul Local luni pentru a face rectificare bugetară în vederea achiziţionării de măşti de protecţie, tablete şi teste COVID-19 pentru elevi şi profesori, transmite Agerpres.

"Voi convoca Consiliul Local de urgenţă pentru data de luni pentru a face rectificarea bugetară care să ne permită să achiziţionăm măşti. (...) Vom face şi o procedură de achiziţie pentru teste suplimentare pentru a avea o alternativă, dacă cumva testele pe care le face ASSMB se vor termina. (...) Vom face trei lucruri, luni, prin rectificarea bugetului: mutăm bani pentru a cumpăra măşti, mutăm bani pentru a cumpăra tablete şi mutăm bani pentru a face teste", a spus Dan Cristian Popescu, într-o conferinţă de presă.

Având în vedere că procesul de achiziţie de măşti de protecţie va dura câteva zile, el a făcut apel la companiile din sectorul 2 care pot ajuta. "Primim donaţii de măşti la Primărie pentru a le pune la dispoziţia elevilor, profesorilor şi personalului din şcoli până la achiziţia pe care o vom face noi", a afirmat Dan Cristian Popescu.

El a precizat că Primăria Sectorului 2 este în proces de finalizare a achiziţiilor pentru instalaţiile periferice în fiecare clasă, laptopuri şi sisteme prin care profesorii pot preda online, reţele de internet. Dan Cristian Popescu a menţionat că vor fi două reţele alternative în fiecare şcoală.

El a spus că tabletele nu vor fi date cadou elevilor, ci le vor fi împrumutate celor care nu au deja astfel de dispozitive.

Acesta a informat că autoritatea locală a achiziţionat pentru unităţile de învăţământ soluţii de curăţenie, dispensere, dezinfectanţi, materiale igienico-sanitare, covoraşe dezinfectante, recipiente pentru colectarea măştilor, aparatură de curăţenie, maşini de curăţat pardoseala, nebulizator, echipamente de dezinfectat cu abur, aspirator umed uscat, set de curăţenie mobil.

"Am dotat toate unităţile de învăţământ cu kit termoscaner pentru măsurarea temperaturii. (...) Sticlele de distanţare socială pentru păstrarea distanţei şi delimitarea traseului, cât şi mesaje de informare. (...) O altă măsură pe care o vom implementa împreună cu Primăria Capitalei, cu ASSMB şi cu doamna primar general e testarea tuturor profesorilor din Bucureşti şi din Sectorul 2 în cele trei zile dinainte de începutul şcolilor. (...) Toţi copiii, angajaţii şcolilor care vor prezenta simptome de posibilă infectare cu coronavirus la triajul zilnic vor fi testaţi de ASSMB imediat, cu rezultat în 24 de ore", a arătat Dan Cristian Popescu.

El a precizat că testarea profesorilor cu trei zile înainte de începutul anului şcolar nu este obligatorie.

Viceprimarul a mai spus că doar la Şcoala nr. 49 elevii vor învăţa în trei schimburi. "Căutăm variante de achiziţie a unui imobil în zonă pentru a reduce la două schimburi. (...) Regimul urbanistic din zonă nu ne permite să construim un corp suplimentar acolo", a adăugat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb