Bursa de la Bucureşti a pierdut aproape 750 milioane de lei la capitalizare, în această săptămână

T.B.
Piaţa de Capital / 18 iunie 2023

Bursa de la Bucureşti a pierdut aproape 750 milioane de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 749,267 milioane de lei la capitalizare, respectiv 0,35%, în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu 22,4%, în comparaţie cu săptămâna anterioară, conform agerpres.ro.

Potrivit datelor publicate de BVB, consultate de AGERPRES, capitalizarea bursieră a ajuns la 208,566 miliarde de lei, în perioada 12 - 16 iunie 2023, în scădere de la 209,315 miliarde de lei, în perioada 5 - 9 iunie 2023.

Tranzacţiile cu acţiuni au generat un rulaj de 194,181 milioane de lei, în creştere faţă de 158,634 milioane de lei, în săptămâna anterioară.

Cea mai bună zi de tranzacţionare la BVB a fost vineri, 16 iunie, când s-a înregistrat un rulaj de 61,532 milioane de lei, iar cea mai slabă zi, joi, 15 iunie, cu o valoare a tranzacţiilor de 16,686 milioane de lei.

Indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti - BET - a închis săptămâna la 12.266,68 puncte.

Acţiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al BVB, cu tranzacţii de 92,353 milioane de lei şi o scădere a preţului cu 1,74%.

În topul tranzacţiilor se mai află titlurile OMV Petrom, cu tranzacţii de 37,607 milioane de lei (-0,93%) şi ale Băncii Transilvania cu 13,416 milioane de lei (1,77%).

Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile SSIF BRK Financial Group (+12,59%), SIF Hoteluri (+9,77) şi Purcari Wineries Public Company Limited (+5,93%).

La polul opus, scăderi importante au fost consemnate de acţiunile UAMT, cu un declin de 14,46%, urmate de cele ale Condmag (-10,00%) şi ale societăţii Electroaparataj (-6,62%), potrivit agerpres.ro.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. O pierdere pe care o putem trece in contul Hidro, ca beneficiar. Oare?

    1. O pierdere din prostie indusa de iluzia Hidro... jucati in suveica institutionalilor si pierdeti dracului tot... pentru ca o meritati... vanati vise neancorate in realitate... snp nu e bun pentru voi, bt nu e bun pentru voi, sng nu e bun pentru voi... in schimb hidro la care nici prospectul nu lati citit este exceptional... o sa ma amuz rau cand veti vedea un per cu 50% mai mare decat la tlv, sng, snp... succes... meritati tot ce vau pregatit institutionalii.

      Cam asa e... Poate unii viseaza un 10%-15% in cateva zile, ceea ce nu e chiar rau... Doar ca poate fi si cu minus... Fiecare e liber sa'si pacaneasca banii dupa cum considera.

    Bondurile pe ro arata o "panica" inutila ... inca.

    Sunt astia ce ies "mai de vreme" dinetineri de frica ratarii exitului! 

    Nu este inca exit... este restrangere artificiala... bondurile ro au o singura traiectorie in fata... cu tot cu anemia de acum... o arata si bula de chirii din sectorul real... ca se face piramidare... avea asteapta bvbul sa paseze galusca finala la "prosti" pe un nou hipe de "este ...ura... uniunea europeana... moneda euro... bla bla bla.... si hat prsul tras de sub picioare. 

    promit sa fiu eu ala care urmla pe aici cand vine momentul. 

    momentan e normal ce se intampla pe bvb... plus ca "companiile / firmele /serlurile de apartament" ce au crashuri acum - nu sunt in ele...imi pareau de mult scumpe.. acum ca costul banilor e sus... ele sunt jos... si asa si trebuie. 

    s c cret 

    Stiti ca aur in dolari e long crash mode nu?

    Si ca venituri usa in cantitate aur e long up mode nu? 

    Sau ca locuinte usa e long up node in cantitate aur? 

    Asta inseamna ca in fata ceva "teribil /economic financiar" urmeaza sa se intample in unele state, de va fi iar necesar ca USA sa explodeze exporturile / productia /vanzarile de etc forme. - deja semnale se vad in schimbari de rapoarte tranzactii bunuri cu parti din europa! 

    s c cret 

    1. "teribil /economic financiar" urmeaza sa se intample

      Adica, ce se intampla? 

      Scade S^P500 ?

      Sa stiu daca sa fiu short 

    286 milioane generate de SNP: 62,311,667,058×(0.4926?0.48 8)

    1. Restul de FP: descrestere de la 2.015 la 1.98

      Cineva a descarcat vineri SNP si a dus pretul in jos (un institutional ),astazi probabil ca vom vedea revenire.

      Am observat ca in jurul datei cand anunta dividentele piata o ia controlat(MM) in jos ca sa aibe de unde sa creasca. 

      Si eu sunt de parere ca este mare nebunie sa vinzi actiuni cu Per mic sa cumperi ceva cu Per mare,dar fiecare face cum doreste. 

      In jurul Hidro s-a creat o adevarata isterie si o sa vedem cine o sa aibe dreptate in privinta evolutiei pretului pe maxim 1 an.

      Vom trai si vom vedea. 

      "o sa vedem cine o sa aibe dreptate in privinta evolutiei pretului pe maxim 1 an" - mai repede... sa nu uitam ca institutionalii au un 29 septembrie si un 29 decembrie; nu stiu daca intra la subscriere in luna iunie - care ar fi amuzant de analizat miscarile institutionalilor pe 29-30 iunie la inchiderea de semestru ... atunci si o sa vedem ce va face Hidro ))) - free float pentru retail prea mic... pretul va fi mare la subscriere - minim 120 lei, daca nu chiar toti 133 lei... avem deja experienta dinamicii unei actiuni cu pret mare (COTE)... pentru institutionalii locali va fi si asta o noua experienta... una e sa arunci in piata 51 milioane actiuni SNP la inchidere la 0.488 lei/actiune, alta e sa-ti echilibrezi portofoliul cu o actiune de minim 133 lei... va fi vesel... plus ca, mai ai si statul majoritar, care pana nu-i va da cineva 2 palme sa-i trezeasca, nu se vor gandi sa spliteze actiunea sa o faca mai accesibila - gen 100:1 ca sa-i dea artificial un avantaj... vedem...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb