Bursa rectifică ponderile în indicele BET-C după operarea a trei majorări de capital

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 septembrie 2007

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a rectificat ponderile în cadrul indicelui compozit BET-C, după operarea majorării de capital la Grupul Industrial Electrocontact (ECT), Turism Felix (TUFE) şi Zimtub (ZIM, şi a mărit factorul de reprezentare la BRD pentru a-i păstra cota la nivelul de aproape 20%. În urma operării majorărilor la cele trei companii, Grupul Industrial Electrocontact (ECT) şi-a păstrat ponderea la 0,4%, iar Zimtub Zimnicea (ZIM) a urcat uşor de la o cotă de 0,2% în 22 august la o pondere de 0,03%. Un avans considerabil a înregistrat Turism Felix (TUFE), de la 0,56% până la 0,91%, în urma dublării capitalului.

În cadrul indicelul BET-C, toate companiile au un factor de reprezentare egal cu 1, cu excepţia companiilor cu cele mai mari capitalizări de la BVB - Petrom Bucureşti (SNP) şi BRD SocGen (BRD) - care au un factor de reprezentare subunitar, pentru a le menţine ponderea la circa 20%, dar nu mai mult de acest prag. Pentru a-i păstra o pondere în jurul acestui prag, BVB a majorat factorul de reprezentare în cazul BRD, de la 49 din luna august la 0,54, pentru a cotracara scăderea din această perioadă a acţiunilor BRD de la 28,40 lei până la 25,90 lei.

În urma acestei rectificări, BRD SocGen (BRD) rămâne cu cea mai mare pondere, de 19,84%, faţă de 19,77% în data de 22 august, deşi figurează cu a doua capitalizare ca valoare de la BVB. Petrom Bucureşti are a doua pondere, urcând uşor de la 19,63% la 19,80%, întrucât în această perioadă preţul acţiunilor SNP a urcat de la 0,500 lei la 0,505 lei. Factorul de reprezentare în cazul Petrom Bucureşti este de 0,34 şi a rămas neschimbat.

Alro Slatina (ALR) are a treia capitalizare de la BVB şi prin urmare a treia pondere în cadrul indicelui BET-C, de 13,22%, faţă de 13,39% în luna august.

O scădere importantă a cotei a suferit-o Transelectrica Bucureşti (TEL) de la 6,31% la 5,79%, deoarece din 22 august şi până azi preţul acţiunilor a coborât de la 42,20 lei la 38,80 lei.

Până la finalizarea majorării importante de capital social, Banca Transilvania a pierdut şi ea din pondere de la 7,10% până la 6,81%.

Majorările deja operate de la Compa Sibiu şi Rompetrol Well Services (PTR) vor fi discutate la şedinţa viitoare a Comitetului Indicilor din cadrul BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb