BURSELE DIN LUME Pieţele europene şi americane, dezamăgite de BCE

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 septembrie 2016

Pieţele europene şi americane, dezamăgite de BCE

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au scăzut ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să păstreze dobânda şi să nu extindă programul de achiziţii de obligaţiuni.

Titlurile "National Bank of Greece" SA (NBG), al doilea mare grup bancar elen, au avut un preţ nemodificat faţă de ziua anterioară: 0,20 euro. Banca a lansat procesul de căutare a unui nou preşedinte, ca parte a restructurării destinate întăririi guvernanţei corporatiste, cerută de creditorii internaţionali, transmite Wall Street Journal.

Acţiunile companiei auto gemane "Volkswagen" AG s-au depreciat cu 1,8%, la 130,82 euro. Grupul intenţionează să-şi majoreze vânzările în Africa şi îşi extinde facilităţile de producţie, prin începerea lucrărilor la cea de-a treia unitate, care va fi situată în Kenya şi va produce iniţial modelul Polo Vivo.

Titlurile "Raiffeisen Bank International" AG (RBI) din Austria au urcat cu 1%, la 13,04 euro. Banca poloneză de stat PKO BP şi grupul "Alior Bank" au depus oferte pentru achiziţia subsidiarei "Raiffeisen Bank International" (RBI) din Polonia.

Acţiunile celui mai mare grup bancar italian, "UniCredit" SpA, au urcat cu 0,4%, la 2,34 euro. "UniCredit" caută un partener strategic pentru divizia sa de gestionare a activelor, "Pioneer", ca parte a noului plan de afaceri destinat reducerii costurilor, consolidării capitalului şi creşterii profitabilităţii, spun surse citate de Reuters.

La ora 16.30 (ora României), indicele ASE al pieţei din Atena a scăzut cu 1,3%, la 567,63 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 1,4%, la 10.599,77.

În SUA, acţiunile au urmat un curs negativ ieri, în deschidere, pe fondul lipsei unor noi măsuri din partea BCE.

Titlurile "Wal-Mart Stores" Inc, cel mai mare lanţ retail la nivel global, s-au depreciat cu 0,3%, la 71,88 dolari, iar cele ale lanţului de magazine "Macy's" Inc. - cu 2,8%, la 36,16 dolari.

Acţiunile companiei auto "Ford Motor" Co. au consemnat un declin de 0,2%, la 12,68 dolari.

La ora 09.54, indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,3%, la 2.179,89 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,4%, la 18.460,73.

La bursele din Asia, acţiunile au fluctuat ieri, după ce "Nintendo" Co. a anunţat un parteneriat.

Titlurile companiei nipone "Nintendo", producătorul aplicaţiei Pokemon Go, au crescut cu 13,2%, la 27.955 yeni, iar cele ale societăţii tehnologice "DeNA" Co. - cu 11%, la 3.600 yeni. Compania "Nintendo" a anunţat că operatorul de jocuri mobile "DeNA" o va ajuta la dezvoltarea jocului Super Mario Run, care va fi lansat în App Store în decembrie.

Acţiunile "BHP Billiton" Ltd., cea mai mare companie minieră din lume, au scăzut cu 1,2%, la 20,26 dolari australieni, după ce China şi-a redus importurile pentru a cincea lună la rând, până la nivelul minim al anului, pe fondul slăbirii cererii.

Titlurile "Longfor Properties" Co. s-au depreciat cu 5,6% pe piaţa din Hong Kong, la 12,18 dolari HK, după ce al doilea mare acţionar al dezvoltatorului imobiliar chinez a încercat să vândă acţiuni la un preţ cu discount.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a scăzut cu 0,7%, la 5.385,75 puncte, Hang Seng al celei din Hong Kong a urcat cu 0,8%, la 23.919,34.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb