BUZĂU: Circulaţia pe DN 2 a fost reluată, după ce un tir încărcat cu butelii a luat foc

Laura Boico
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 iunie 2016

Circulaţia pe DN 2 a fost reluată, după ce un tir încărcat cu butelii a luat foc

Actualizare 18:50 Circulaţia pe DN 2, în zona localităţii Mihăileşti, a fost redeschisă

Circulaţia pe DN 2, la kilometrul 80, în zona localităţii Mihăileşti a fost redeschisă vineri după-amiază, începând cu ora 17:30, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), prin intermediul unui comunivat de presă.

Compania precizează, însă, că se circulă în condiţii de drum cu denivelări şi restricţie de viteză de 30 de kilometri la oră, pe o porţiune de aproximativ 50 de metri.

(G.F.)

--------------

Actualizare 12:00

Tirul care a explodat astăzi pe raza localităţii Mihăileşti aparţine companiei Ely Gass Prod SRL şi transporta butelii Butan Gas, care tocmai fuseseră încărcate la centrul din Conţeşti, judeţul Dâmboviţa, transmit surse din presă.

Incidentul este anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău unde s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă astăzi pe DN 85, în zona localităţii Mihăileşti. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal), informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte De Casaţie Şi Justiţie prin intermediul unui comunicat de presă.

(G.F.)

--------------

Traficul rutier este întrerupt în localitatea Mihăileşti, judeţul Buzău. Un TIR cu butelii a luat foc şi a rămas blocat pe stradă.

Circulaţia rutieră pe E85 este întreruptă între oraşele Urziceni şi Buzău, pe raza localităţii Mihăileşti, din cauza unui autotren încărcat cu butelii care a luat foc şi a rămas imobilizat pe suprafaţa carosabilă, informează centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române, transmite Digi24.

Din primele informaţii, ar fi vorba de 800 de butelii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, a declarat că autospecialele pompierilor s-au apropiat de zona de manifestare a incendiului. Autospecialele s-au retras când buteliile au început să explodeze.

"Acum nu mai e pericol, se încearcă răcirea recipientelor care nu au explodat", a spus el.

George Creţu a adăugat că incendiul a izbucnit iniţial în partea din spate a încărcăturii şi s-a extins.

Populaţia a fost evacuată pe o rază de 500 de metri, a adăugat George Creţu.

Pompierii au luat legătura cu şoferul tirului şi se pare că acesta nu are probleme, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei, conform aceleiaşi surse.

Prefectul judeţului Buzău, George Sava, a declarat, la Digi24, că accidentul s-a produs din cauză că anvelopele tirului au explodat şi au luat foc, care apoi s-a întins la restul autotrenului, iar focul a cuprins şi remorca, după care cele 800 de butelii încărcate în autovehicul au început să explodeze.

Şoferul a sunat la 112, iar la faţa locului au intervenit opt autospeciale de pompieri, şase venite de la Buzău, iar două de la Urziceni, a precizat prefectul George Sava.

"La ora actuală se lucrează la lichidarea focarului de foc (...) Oamenii (localnicii din zonă) au fost îndepărtaţi cât mai mult de zona respectivă, pe un perimetru de 500 de metri", a relatat prefectul George Sava, care a mai precizat că nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, prefectul a mai specificat că şoferii care au ajuns în zonă dinspre Buzău pot folosi ca rute alternative drumul naţional Buzău-Ploieşti, pe care pot ajunge folosi drumurile comunale din zonă pentru a ajunge la Mizil.

Potrivit inspectorului Amalia Călugăru de la IPJ Buzău, s-au instituit filtre la ieşirea din Buzău, la Hanul lui Ţintă şi Căldăruşanca.

"Autovehiculele care circulă dinspre Bucureşti spre Buzău sunt deviate pe DNJ 2H Căldăruşanca-Vlădeanu Sărat-Pitulicea-Mizil, iar cele care circulă din Moldova spre Bucureşti pe DN1 B Buzău-Mizil-Ploieşti", a mai declarat Amalia Călugăru.

Localitatea Mihăileşti din judeţul Buzău este cunoscută pentru accidentul din mai 2004, când tot pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie uriaşă cauzată de accidentul unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Atunci s-au înregistrat 18 morţi (dintre care şapte pompieri, trei localnici şi doi jurnalişti ai postului TV Antena 1), precum şi 13 răniţi grav, potrivit unor surse din presă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Butan Gas, este printre putinele companii din piata care incarca ambalaje neconforme tip AR fara verificare tehnica periodica. Cu circula aceste butelii prin tara ar trebui sa ne spuna ISCTR-ul, cum le incarca ISCIR-ul .

    Ely Gas are numeroase probleme cu fiscul si este cel mai mare distribuitor de butelii neconforme din Romania... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb