Buzău: După medicul epidemilog, şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică, infectat cu SAR-COV-2

Ana Felea
Miscellanea / 2 iulie 2020

Buzău: După medicul epidemilog, şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică, infectat cu SAR-COV-2

Două dintre persoanele cheie în gestionarea crizei COVID-19 în judeţul Buzău au fost infectate cu SAR-COV-2. După ce miercuri, şeful epidemiologilor , dr.Carmen Scântei, anunţa că a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, astăzi, un comunicat emis de Prefectura Buzău anunţa că şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a fost confirmată cu acelaşi virus.

"Instituţia Prefectului - Judeţul Buzău vă aduce la cunoştină o situaţie specială înregistrată la vârful Direcţiei de Sănătate Publică Buzău. Atât directorul instituţiei, Cristina Ungureanu, cât şi medicul şef epidemiolog, dr. Carmen Scântei, au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Cele două au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, iar starea lor de sănătate este bună. Atât dna. Cristina Ungureanu, cât şi dna. dr. Carmen Scântei vor lucra în continuare cu toate resursele disponibile şi pe perioada de internare în spital", se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Activitatea la DSP, coordonată de directorul economic

În această perioadă, activitatea DSP Buzău se va desfăşura normal şi va fi coordonată de directorul economic, Daniela Dumitru, iar managementul sanitar va fi asigurat de doi medici epidemiologi, dr. Valentin Barbulis şi dr. Mirela Iorgu.

"Prefectul judeţului asigură populaţia că situaţia privind gestionarea pandemiei de Coronavirus este sub control la nivelul judeţului Buzău. Acest episod este încă o dovadă a seriozităţii cu care trebuie tratată această boală, fără a ignora recomandările date zilnic de specialiştii din sănătate. Totodată,vedem clar că pericolul infectării cu noul Coronavirus nu a trecut şi că acesta îi afectează pe toţi, indiferent de funcţie sau de poziţia socială. Prefectul Leonard Dimian transmite tuturor celor care sunt în linia întâi a luptei pentru limitarea răspândirii Coronavirusului mulţumiri pentru că s-au implicat şi se implică în continuare la maximum, deşi sunt conştienţi că se confruntă cu cel mai mare risc de infectare", explică Instituţia Prefectului prin intermediul comunicatului emis în această dimineaţă.

Buzăul înregistrează astfel 585 de cazuri de coronavirus, iar miercuri 152 de pacienţi erau internaţi în unitatea medicală Suport COVID-19 din municipiul Râmnicu Sărat, iar alte 40 în secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb