Buzăul a ajuns la 11 focare COVID-19. Municipiul reşedinţă, aproape de carantină

Ana Felea
Miscellanea / 5 noiembrie 2020

Buzăul a ajuns la 11 focare COVID-19. Municipiul reşedinţă, aproape de carantină

Lista focarelor din judeţul Buzău continuă să se extindă, iar astăzi Direcţia de Sănătate Publică a comunicat 11 focare. Este vorba despre cazuri înregistrate în colectivele din mai multe secţii din trei spitale din municipiul Buzău, Săpoca şi Smeeni, trei şcoli, din municipiul Buzău şi municipiul Râmnicu Sărat şi o instituţie publică, dar şi Centrul de Îngrijire din Pogoanele. Mai grav este că în multe dintre situaţii, primele cazuri de îmbolnăviri au fost comunicate deja de câteva săptămâni, iar medicii epidemiologi înregistrează periodic noi confirmări.

Cel mai mare focar şi, în acelaşi timp, şi cel mai greu de gestionat, este cel înregistrat la secţia Ojasca din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie din Săpoca. Acolo focarul a fost declarat pe 18 octombrie şi de atunci numărul pacienţilor diagnosticaţi este în continuă creştere. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, în general, vorbim de pacienţi periculoşi, internaţi la Secţia Ojasca, după ce au sărvârşit fapte penale deosebit de grave pentru care au fost şi condamnaţi. Virusul a ajuns însă şi alte secţii din Spitalul Săpoca, astfel că în prezent, în tot spitalul, sunt active patru din cele zece focare active la nivelul judeţului Buzău.

O informare transmisă de Prefectura Buzău arată: "Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca-Secţia Psihiatrie cronici 7 Ojasca: 95 persoane confirmate pozitiv, Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca- Secţia Psihiatrie III: 32 persoane confirmate pozitiv. Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca- Secţia Psihiatrie Cronici 5- Ojasca: 3 persoane confirmate pozitiv. Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca- Secţia Psihiatrie Cronici 6- Ojasca: 5 persoane confirmate pozitiv. În toate situaţiile au fost luate măsurile necesare, respectiv izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară; testarea personalului medico-sanitar şi pacienţilor; intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2".

Focare sunt înregistrate şi la Spitalul Judeţean, dar şi unitatea medicală de boli cornice din Smeeni.

Autorităţile de sănătate publică au transmis: "Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău- Secţia Neurologie: 26 persoane confirmate pozitiv şi Spitalul de Boli Cronice Smeeni: 6 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitatea sanitară; testarea personalului medico-sanitar şi pacienţilor; intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2".

Situaţii speciale sunt şi în trei unităţi de învăţământ din judeţ, una din municipiul Râmnicu Sărat şi două din municipiul Buzău, unde DSP a declarat focar, iar elevii au fost trimişi acasă, şcolile intrând în scenariul roşu.

"Avem trei focare în trei unităţi de învăţământ respectiv Şcoala gimnazială nr. 1 Râmnicu Sărat: 3 persoane confirmate pozitiv, Liceul cu Program Sportiv (municipiul Buzău): 4 persoane confirmate pozitiv şi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" (din municipiul Buzău): 3 persoane confirmate pozitiv. Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19; identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora; aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2; unitatea de învăţământ trece în scenariul roşu", spun medicii epidemiologi.

Focar COVID-19 a fost declarat şi Comisariatul Gărzii de Mediu Buzău după ce trei angajaţi au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19.

"Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Judeţean Buzău: 3 persoane confirmate pozitiv. Acolo au fost luate măsurile următoare: izolarea persoanelor confirmate Covid-19; identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora; aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu firmă specializată; intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2", se arată în comunicatul trimis de Prefectura Buzău.

Astăzi, la Buzău au fost confirmate un număr de 99 de pacienţi, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 4261 de cazuri de la debutul pandemiei. Judeţul Buzău a depăşit astăzi rata de incidenţă a cazurilor COVID-19 de 1,5 la 1000 de locuitori. În prezent, rata fiind de 1,56. Cele mai multe cazuri, mai bine de jumătate, au fost înregistrate în municipiul reşedinţă de judeţ, unde rata este la un pas de 3 la mie. Concret, este vorba despre 400 de locuitori ai municipiului confirmaţi în ultimele 14 zile, şi o rată de infectare de 2,81 la mia de locuitori pe municipiul Buzău. Dacă trendul se va menţine, în doar câteva zile municipiul ar putea atinge pragul de 3/1000 locuitori care presupune o serie de restricţii.

În acelaşi timp, Direcţia de Sănătate Publică a calculat rata de incidenţă cumulată pe ultimele 14 zile, pe fiecare unitate administrativ- teritorială a judeţului Buzău. Astfel s-a constatat că la nivelul comunelor Căneşti, Odăile, Unguriu şi Podgoria, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori (2,85/1000, 2,80/1000, 1,77/1000, 1,62/1000) şi s-au dispus noi măsuri, începând cu de ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb