Buzăul nu mai are bolnavi la ATI COVID. Activitatea în spitale se apropie de normalitate

ANA FELEA
Miscellanea / 24 iunie 2021

Buzăul nu mai are bolnavi la ATI COVID. Activitatea în spitale se apropie de normalitate

De cinci zile, Buzăul nu a mai înregistrat niciun caz nou de infecţie cu SARS -CoV-2, iar acest fapt se simte în toate secţiile destinate pacienţilor COVID din Spitalul Judeţean, dar mai ales la Terapie Intensivă, acolo unde de câte zile nu este nicio persoană internată pe cele opt paturi alocate bolnavilor în stare gravă ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus.

Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean, a declarat: "De două zile nu mai avem nicio persoană internată la ATI COVID, iar de două săptămâni, pe cele 8 paturi alocate acestei secţii pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus am avut între 2 şi 4 persoane internate. Situaţia este îmbucurătoare pe ATI. Se observă o descreştere şi în celelalte secţii destinate COVID, respectiv pe cele 68 de paturi destinate bolnavilor infectaţi avem doar 13 pacienţi internaţi".

Încet, încet activitatea celei mai mari unităţi spitaliceşti revine la normal, iar conducerea spitalului continuă să crească locurile alocate pacienţilor non COVID.

"Suntem în modificarea structurii secţiilor interioare, respectiv la Boli Infecţioase cele 29 de paturi de infecţioase se vor mări la 35 de paturi din care vor rămâne doar 20 pentru COVID, în timp ce restul vor fi alocate restul pacienţi internaţi cu alte afecţiuni decât COVID. La Pneumologie, din cele 39 paturi destinate COVID vor rămâne doar 12 locuri pentru infecţia cu SARS-CoV-2, restul vor reveni TBC şi Pneumologie", a explicat Claudiu Damian.

În prezent, managerul Claudiu Damian apreciază că circa 80% din secţiile unităţii spitaliceşti funcţionează la parametri cunoscuţi înainte de pandemie. Ca urmare a relaxării activităţii din punct de vedere al pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, conducerea Spitalului Judeţean a decis să vină cu relaxări şi în ceea ce priveşte regulile de vizitare a rudelor internate la care, până acum, nu era permis accesul din exterior, decât în baza unei cereri aprobate de medicul curant şi de Comitetul Director al unităţii spitalicenşti.

Astfel, managerul Spitalului Judeţean Buzău a anunţat aparţinătorii care au rudele internate în alte secţii decât ATI, Pneumologie, Boli Infecţioase şi Neonatologie vor putea intra în spital doar în baza unei cereri aprobate de medicul curant şi nu şi de Comitetul Director, cum era până acum. Accesul va fi permis doar pentru un singur membru al familiei, iar vizita va dura doar 15 minute, în intervalul 14.00-15.00.

Claudiu Damian a precizat: "A rămas cu stricteţe şi cu cerere făcută de pacient, aprobată de medicul curant şi avizată de Comitetul Director doar pentru zonele COVID, respectiv secţiile ATI, Pneumologie, Boli infecţioase şi Neonatologie. Pentru restul secţiilor s-a stabilit un interval orar de vizite, respectiv 14.00 - 15.00. Aparţinătorul face cerere care trebuie aprobată doar de medicul curant. Se acceptă doar un singur membru al familiei , pentru 15 minute. Aparţinătorul va primi un echipament pe care îl va purta pe tot parcursul vizitei în spital".

Acelaşi trend este urmat şi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Aici mai sunt doar 4 persoane internate ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2 dintre care doar un bolnav este în stare gravă la ATI. Cu alte cuvinte, zeci de paturi alocate COVID stau nefolosite motiv pentru care şi aici managerul unităţii spitaliceşti au cerut Direcţiei de Sănătate Publică revenirea aproape completă la normalitate.

"La momentul acesta funcţionăm pe cele două circuite avizate iniţial pentru Spitalul Râmnic Sărat, dar avem doar 4 pacienţi internaţi aşa că am făcut cerere către DSP pentru a mări numărul de paturi pentru circuitul non COVID , mai ales la secţia Pneumologie, unde acum nu avem niciun pacient internat, dar nu am primit până acum niciun răspuns", a declarat pentru sansanews.ro Felicia Vasile, directorul medical al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

Singura problemă pentru cele două unităţi medicale rămâne lipsa personalului calificat, o necesitate pe care de altfel au comunicat-o recent şi Ministerului Sănătăţii. Atât Spitalul Municipal Râmnicu Sărat cât şi Spitalul Judeţean Buzău au nevoie de specialişti pe secţiile cheie , respectiv Boli Infecţioase, Pneumologie, UPU dar şi ATI, unde de curând au existat schimbări majore în ambele unităţi medicale. Buzăul a rămas doar cu 5 medici la Terapie Intensivă după ce unul s-a pensionat, în timp ce spitalul de la Râmnicu Sărat are de câteva săptămâni doi medici la ATI, după ce medicul care şi-a încheiat activitatea la Buzău s-a angajat la spitalul de la Râmnic cu care mai colaborase.

În prezent, Buzăul are 12581 de cazuri cu SAR-CoV-2 de la debutul pandemiei , dintre care 12 126 s-au vindecat. În această perioadă au fost înregistrat 438 de decese după infecţia cu noul coronavirus. Recent, secretarul de stat, dr Raed Araft, a declarat că "stăm foarte bine" dar deşi cifrele privind noile confirmări de COVID-19 sunt îmbucurătoare, trebuie continuată vaccinarea, mai ales că evoluţia pandemiei este încă necunoscută şi există ameninţarea valului patru al infectărilor, determinat de răspândirea tulpinei indiane.

La Buzău până acum s-au vaccinat 145.219 persoane, cu cel puţin o doză, dintr-un total de 408.000. Asta înseamnă 35% din populaţia judeţului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb