BVB Circa 50% din rulaj dat de transferurile cu Banca Transilvania

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 noiembrie 2018

Circa 50% din rulaj dat de transferurile cu Banca Transilvania

Aproape 50% din rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de 32,97 milioane de lei, a fost dat de schimburile cu titlurile Banca Transilvania (TLV) derulate atât prin piaţa "regular" cât şi prin piaţa "deal", în contextul unei evoluţii preponderent negativă a indicilor bursei.

De altfel, schimbul de tip "deal" cu acţiunile TLV a fost singurul transfer derulat prin această piaţă, valoarea tranzacţiei fiind de 12,13 milioane de lei. Operaţiunea a fost încheiată la preţul unitar de 2,35 lei/unitate, cu 0,21% sub referinţă.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul Tradeville, ne-a transmis:

"Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general negativă, asemănătoare cu cea a principalelor burse europene şi nord-americane, care au scăzut, în prima parte a zilei. Indicele BET a pierdut -1,38% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -2,15% pentru BET-NG şi +0,67% pentru BET-FI.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Prebet (PREB), cu +5,93%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Sphera Franchise Group (SFG) a avut cea mai bună evoluţie, +0,89%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Armătură (ARM), cu -14,68%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind mult peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile DIGI Communications NV (DIGI), -4,42%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol."

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Romgaz (SNG), care au înregistrat transferuri în valoare de 4,82 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 35,05 lei, în depreciere cu 0,43%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,36 lei/titlu, în coborâre cu 0,42%, valoarea tranzacţionată însumând 3,6 milioane de lei.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Prebet" (PREB): +5,93%

2. "Electroputere" (EPT): +4,55%

3. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): +1,69%

4. "SIF Oltenia" (SIF5): +1,42%

5. "Sphera Franchise Group" (SFG): +0,89%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Armătura" (ARM): -14,68%

2. "Condmag"(COMI): -11,43%

3. "Socep" (SOCP): -7,01%

4. "Alumil" (ALU): -6,58%

5. "Digi Communications NV" (DIGI): -4,42%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La acest articol apareau valorile la bursa a unor actiuni.Acum nu mai apar.De ce? In plus,vechiul format al ziarului mi se parea mai in regula...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb