BVB Creşteri de peste 8% ale indicilor bursieri

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 mai 2010

Creşteri de peste 8% ale indicilor bursieri

Indicii Bursei de Valori Bucureşti au revenit, ieri, pe creştere, după ce marţi, se depreciaseră şi cu 14%, pe fondul panicii cu care investitorii s-au îngrămădit să îşi vândă deţinerile.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri lis­tate la BVB, a închis ieri cu o creştere de 9,51%, la 4.781,36 puncte, recuperând cea mai mare parte din deprecierea de marţi, când scăzuse cu 10,96%.

Indicele compozit al pieţei, BET-C, a înregistrat, ieri, o apreciere de 8,10%, la 2.873,42 punc­te, după ce marţi coborâse cu aproape10%. Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, a consemnat, ieri, o creştere de 7,96%, la 2.873,42 puncte, mai având de recuperat din scăderea abruptă de marţi, de aproape 14%.

Cele mai lichide acţiuni ale şedinţei de ieri au fost cele emise de SIF5 Oltenia - cu tranzacţii de 6,96 milioane de lei, "SIF2" Moldova - 3,8 milioane de lei şi "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD), cu schimburi în valoare de aproape 3 milioane de lei.

Un pachet de trei milioane de acţiuni "Condmag" Braşov (simbol COMI), reprezentând 1,3% din capitalul social al companiei, a fost transferat în şedinţa de ieri printr-o tranzacţie specială în valoare de 1,87 milioane de lei.

O tranzacţie specială a fost perfectată şi cu 1,75 milioane de acţiuni SIF5 "Oltenia", la preţul de 1,04 lei/titlu. Valoarea tranzacţiei a fost de 1,82 milioane de lei.

Preţul acţiunilor "COMCM" Constanţa (simbol CMCM) au crescut, ieri, cu 14,81%, la 0,279 lei/titlu, după ce marţi consemnaseră o pierdere de 14,74%. Cu peste 14% a crescut ieri şi preţul acţiunilor "Romcarbon" Buzău (simbol ROCE), în timp ce acţiunile producătorului de medicamente "Biofarm" Bucureşti (simbol BIO) a urcat cu peste 13%.

Valoarea tranzacţiilor perfectate, ieri, la Bursă a fost de 134,8 milioane de lei (32, 3 milioane de euro). Mai mult de jumătate din lichiditate a fost furnizată de schimburile cu obligaţiuni, în valoare de o sută de milioane de lei (aproape 24 de milioane de euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb