BVB Gabriel Rotaru, "Intercapital Invest": BET iese din zona de staţionare a ultimelor zile

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 aprilie 2017

Gabriel Rotaru, "Intercapital Invest": BET iese din zona de staţionare a ultimelor zile

Titlurile "Banca Transilvania", cele mai lichide

Rulaj de doar 3,5 milioane euro

Opt dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de 15,8 milioane lei (3,5 milioane euro), inferior celui din ziua anterioară, de 40 milioane de lei.

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul "Intercapital Invest", ne-a declarat: "Deşi blue chip-urile au urmat astăzi (joi, n.r.) o evoluţie mixtă, indicele BET reuşeşte să iasă din zona de staţionare a ultimelor şedinţe printr-o creştere de aproape jumătate de procent. Acest salt s-a datorat în special aprecierii titlurilor BRD şi Romgaz cu 1,64%, respectiv 2,44%. Până la orele 16:00, volumele au fost foarte reduse, o îmbunătăţire având loc spre finalul şedinţei. Aşadar, singurele companii la care valoarea schimburilor de acţiuni a sărit de un milion de lei pentru fiecare au fost Banca Transilvania, BRD şi Romgaz, acestea fiind şi printre puţinele aflate astăzi (joi, n.r.) pe verde".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,43 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri TLV a fost de 2,78 lei/unitate, în creştere cu 0,54% faţă de închiderea din şedinţa de miercuri.

Acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) au închis la preţul de 12,36 lei/titlu, în urma unui rulaj de 1,76 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri SNG de 1,53 milioane de lei, ultimul preţ fiind de 31,5 lei/acţiune.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 0,96 milioane de lei. Cotaţia TGN a scăzut cu 1,32%, la preţul de 0,96 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide douăsprezece acţiuni, a crescut cu 0,49%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,41%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a încheiat şedinţa de tranzacţionare în stagnare.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a apreciat cu 0,41%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,04%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Armătura" (ARM): +4,48%

2. "Romgaz" (SNG): +2,44%

3. "BRD - Groupe Societe Generale " (BRD): +1,64%

4. "IAR" (IARV): +1,43%

5. "Romcarbon" (ROCE): +1,18%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Tmk-Artrom" (ART): -10,51%

2. "Alro" (ALR): -7,25%

3. "Comelf" (CMF): -5,06%

4. "Altur" (ALT): -3,05%

5. "Prebet" (PREB): -2,15%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb