BVB Gabriel Rotaru, "Intercapital Invest": "BET, în scădere, după o cursă de cinci şedinţe consecutive de creştere"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 aprilie 2017

Gabriel Rotaru, "Intercapital Invest": "BET, în scădere, după o cursă de cinci şedinţe consecutive de creştere"

Indicii s-au depreciat, pe un rulaj de 6,7 milioane euro

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 30,3 milioane de lei (6,7 milioane de euro), mai mic decât miercuri (7,66 milioane de euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul "Intercapital Invest", ne-a transmis: "Indicele BET scade joi, după o cursă de cinci şedinţe consecutive de creştere. Corecţiile blue chip-urilor au avut loc pe volume reduse în prima parte a şedinţei, astfel încât, cu două ore înainte de închidere, valoarea totală a tranzacţiilor nu trecuse de 10 milioane de lei. Prin urmare, presiunea exercitată de vânzători a fost destul de modestă, scăderile fiind cauzate mai degrabă de retragerea graduală a cotaţiilor la cumpărare. Totuşi, apropierea orei de închidere a readus interesul inves-titoriilor, acesta observându-se în creşterea bruscă a lichidităţii, care a dus în final la o triplare a rulajului general".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7,67 milioane de lei. Cotaţia FP a coborât cu 0,55%, la preţul de 0,896 lei/unitate.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) au scăzut cu 0,37%, la 2,705 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Transgaz" (TGN) de 3,3 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 347 lei/unitate, în depreciere cu 0,53%.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, patru tranzacţii.

Două dintre acestea, însumând 3,12 milioane lei, au fost realizate cu titluri FP, la preţul unitar de 0,9 lei, cotaţia emitentului scăzând cu 0,11%.

Au mai fost încheiate două transferuri "deal" cu titluri "Electrica" (EL), totalizând 1,1 milioane de lei, la preţul de 14,28 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide douăsprezece acţiuni, a coborât cu 0,25%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o scădere de 0,22%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,32%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,21%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,16%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Carbochim" (CBC): +14,05%

2. "Comelf" (CMF): +5,36%

3. "Compa" (CMP): +4,27%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +2,6%

5. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +2,56%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prodplast" (PPL): -13,76%

2. "Nuclearelectrica" (SNN): -2%

3. "Alro" (ALR): -1,69%

4. "Romcarbon" (ROCE): -1,17%

5. "Conpet" (COTE): -0,88%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb