BVB lansează seminarii de educaţie financiară pentru angajaţii companiilor mari şi corporaţiilor

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 15 iulie 2015

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a lansat, în data de 15 iulie, o iniţiativă educaţională, sub numele "Fluent în Finanţe", menit să ofere o serie de seminarii gratuite de educaţie financiară pentru angajaţii companiilor mari şi corporaţiilor de la noi din ţară.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, proiectul BVB "Fluent în Finanţe" îşi propune "să fie un ajutor pentru dezvoltarea personală şi profesională a angajaţilor, precum şi să crească gradul de conştientizare în ceea ce priveşte administrarea propriilor finanţe".

Conceptul proiectului prevede ca BVB, împreună cu 4 firme de brokeraj partenere - Alpha Finance, BT Securities, Estinvest şi Intercapital Invest - să colaboreze cu companii mari şi corporaţii din România pentru susţinerea unei serii de seminarii gratuite de educaţie financiară pentru angajaţii acestora din urmă. Prin participarea la seminariile Fluent în Finanţe, angajaţii companiilor vor avea şansa să dobândească abilităţi şi cunoştinţe suplimentare în ceea ce priveşte administrarea finanţelor, să înveţe despre importanţa acumulării averii şi să înveţe cum să investească pe bursă, fiind astfel pregătiţi să devină investitori cu cunoştiinţe.

"Să înţelegi şi să profiţi de cunoaştere, cum funcţionează pieţele de capital, îţi pregătesc drumul către prosperitatea individuală. În lumea de astăzi, abilităţile de a utiliza instrumentele financiare sunt precum abilitatea de a vorbi limbi străine. Invităm toţi participanţii la proiectele noastre inovatoare să ni se alăture în această călătorie spre fluenţă în investiţii", a afirmat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Prin proiectul pilot, programat să se deruleze în perioada iulie - decembrie 2015, BVB îşi doreşte să ajungă la cele mai importante 20 de companii din România pentru a le oferi seminarii angajaţilor acestora.

"Programul Fluent în Finanţe, împreună cu celelalte proiecte iniţiate de Bursa de Valori Bucureşti, reconfirmă apetitul BVB pentru dezvoltarea pieţei de capital şi mă bucur că nu am ratat această oportunitate de a ne alătura proiectului. Susţinem proiectele BVB menite să aducă un suflu nou, iar Fluent în Finanţe aduce o abordare inovativă în care informaţiile financiare, asistenţa/suportul sunt livarate potenţialilor investitori, personal şi direct acasă/job", a spus Radu Roşca, directorul general al BT Securities.

"Ne-am implicat în proiectul Fluent în Finanţe pentru că ne dorim ca educaţia financiară şi serviciile de investiţii să ajungă la un număr cât mai mare de profesionişti din toate domeniile de activitate. Contextul general al dobânzilor bancare în scădere aduce oportunităţi de investiţii care trebuie cunoscute şi înţelese cât mai bine de publicul larg", a declarat Răzvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest.

"Alpha Finance România este onorată să participe ca partener al programului Fluent în Finance organizat de BVB. Alpha Finance crede cu tărie că un pilon important al pieţelor de capital dezvoltate este reprezentat de o bază largă şi bine educată de investitori de retail. Programul Fluent în Finanţe îşi propune să introducă tinerilor profesionişti care doresc să aibă control asupra propriului viitor nu numai oportunităţile pieţei de capital din România, ci, mai important, principiile şi metodele prin care aceştia pot lua în mod independent decizii educate pentru a-şi atinge obiectivele. Prin analiza investiţională de top, Alpha Finance oferă standarde ridicate de transparenţă şi de informare a investitorilor şi se alătură cu plăcere programului Fluent în Finanţe iniţiat de BVB, pentru a accelera sensibilizarea publicului cu privire la piaţa românească de capital", a afirmat Dimitris Hatzisarros, CEO of Alpha Finance.

"Potenţialul de dezvoltare al pieţei de capital din România este unul uriaş, dar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de un efort comun al tuturor celor implicaţi în aceste domeniu (brokeri, BVB şi autorităţi) pentru dezvoltarea retail-ului. Conştienţi de acest lucru, salutăm iniţiativa BVB şi ne-am alăturat celorlalţi colegi în realizarea acestui proiect cu atât mai mult cu cât Estinvest acordă o deosebită atenţie retailului atât prin infrastructura IT pusă la dispoziţia clienţilor noştri, cât şi prin prezenţa teritorială", a declarat Lucian Isac, directorul general al Estinvest.

Primele companii care vor introduce proiectul Fluent în Finanţe pentru angajaţii lor sunt: Enel, Idea Bank, Idea Leasing, Garanti Bank, KPMG România şi Orange România.

"Apreciem iniţiativa BVB şi ne-am alăturat cu entuziasm acestui proiect. Vrem să le oferim colegilor noştri acces la cunoştinţele de bază în ceea ce priveşte bursa/piaţa de capital. Lucrăm în mediul financiar, facem parte dintr-un important grup polonez - Getin Holding (una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Varşovia), bursa este următoarea ramura pentru afaceri în general, astfel că proiectul se potriveşte foarte bine angajaţilor Idea Leasing", a spus Liviu Şerban, general manager al Idea Leasing.

Şerban Toader, senior partner al KPMG în România a afirmat: "Sunt foarte încântat că vom găzdui la biroul nostru primul seminar din cadrul programului Fluent în Finanţe. Îl considerăm foarte important pentru toţi colegii noştri pentru a-şi aprofunda continuu cunoştinţele în privinţa finanţelor şi afacerilor şi să fie întotdeauna la curent cu cele mai recente evoluţii. Economia României creşte, iar pieţele au un rol critic în promovarea aceste evoluţii, astfel că această iniţiativă a Bursei de Valori Bucureşti este binevenită".

"Suntem mândri că am trezit interesul unor astfel de companii de renume să participe la iniţiativa noastră. De asemenea, cred că este un cumul important de noi competenţe şi calificări pe care angajatorul îl oferă automat angajaţilor, în cursul acestui program de formare. Se construieşte un avantaj competitiv al unei companii", a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, despre primele companii care au aderat la proiect.

Proiectul este disponibil oricărei companii din orice domeniu de activitate, localizată în România şi care vrea să contribuie la educaţia financiară a angajaţilor săi. Deşi proiectul vizează companii cu peste 300 de angajaţi, orice companie este invitată să transmită o solicitare pentru organizarea seminariilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb