BVB Schimburi de numai 37 milioane lei, sub cele din şedinţa anterioară

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 octombrie

Schimburi de numai 37 milioane lei, sub cele din şedinţa anterioară

Scăderi pe linie pentru indici

Valoarea tranzacţiilor realizate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la numai 37 milioane lei, sub cea din sesiunea anterioară, de 40 milioane lei şi cu mult sub rulajul obişnuit al bursei noastre.

Indicii au avut scăderi pe linie, într-o zi cu deprecieri uşoare în Europa, reflectate prin dinamica indicelui Stoxx 600. Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni ale pieţei noastre, a avut un recul de 0,13%, la 17.485 de puncte, în vreme ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,1%, până la 1.233 de puncte.

Brokerii de la Prime Transaction au scris, în raportul lor zilnic: "Toţi indicii au încheiat şedinţa curentă pe minus, evoluţiile fiind cuprinse în intervalul -0,14 % pentru BET-FI şi pentru BETPlus, iar cea mică scădere a fost a indicelui BET-BK, de 0,07%. Totalul tranzacţiilor de astăzi (n.r. ieri) a fost 37,17 milioane lei, echivalentul a 7,47 milioane euro, situându-se sub media anului curent de 148,06 milioane lei. Principalul furnizor de lichiditate a fost Banca Transilvania (TLV), cu 5,31 milioane lei. Din indicele BET se remarcă evoluţia emitenţilor Teraplast Bistriţa (TRP), 2,79% şi Fondul Proprietatea (FP), 1,24 %. La polul opus se află societăţile One United Properties (ONE), - 2,87 % şi Electrica (EL), -1,46 %"

În piaţa "regular", pe prima treaptă în topul tranzacţiilor s-au situat acţiunile Banca Transilvania, ce au încheiat ziua în scădere cu 0,36%, la preţul unitar de 27,45 lei.

Pe poziţia a doua a clasamentului s-au situat titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au depreciat cu 0,41%, la preţul de 0,724 lei, pe fondul unor schimburi de 3,7 milioane lei.

Acţiunile Hidroelectrica (H2O) au încheiat ziua la preţul unitar de 123,6 lei, în creştere cu 0,49%, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 2,8 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile Premier Energy (PE), ce au cumulat un rulaj de 1,9 milioane lei, acţiunile companiei energetice încheind ziua în declin cu 0,49%, la preţul de 20,3 lei.

În piaţa "deals" a fost realizată o tranzacţie cu acţiuni Banca Transilvania, în valoare de 4,5 milioane lei, schimbul fiind încheiat la preţul unitar de 27,5 lei, cu 0,18% sub referinţa din piaţa "regular".

Indicele compozit BETPlus a avut un recul de 0,14%, la 2.588 de puncte, în vreme ce indicele BETAeRO, al companiilor considerate relevante pentru Sistemul Multilateral de Tranzacţioanare, a coborât cu 0,11%, la 959 de puncte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb