BVB Tranzacţiile cu acţiunile SNP au reprezentat o pătrime din rulajul bursier

ANDREEA RACHIERU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 noiembrie 2005

Indicii bursieri s-au apreciat, astfel că indicele BET-FI care reflectă evoluţia cotaţiilor SIF a atins nivelul de 43.255,66 puncte. Indicele BET, care indică evoluţia cotaţiilor celor mai lichide zece acţiuni listate a închis ziua la nivelul de 6.620,13 de puncte, în creştere cu 1,26% faţă de nivelul din ziua anterioară. Valoarea totală tranzacţionată a fost ieri de p-e-s-te 42 de milioane de RON. La jumătatea şedinţei bursiere, titlurile rafinăriei "Rompetrol Rafinare" Constanţa au fost s-u-s-pendate de la tranzacţionare în vederea adunării generale extraordinare care va avea loc pe data de 21/22 decembrie. Titlurile vor fi reluate la tranzacţionare în cadrul şedinţei de astăzi.

Cel mai lichid emitent de la prima categorie a fost "Petrom" Bucureşti, care a revenit pe piaţă, după suspendarea de la tranzacţionare şi raportarea rezultatelor financiare peste aşteptări pentru trimestrul al treilea al anului curent. Rulajul perfectat ieri cu acţiunile SNP a însumat peste 11 milioane de RON. Cotaţia a atins maximul zilei de 0,4450 RON/acţiune în prima parte a şedinţei, însă spre final aceasta a suferit corecţii pînă la nivelul de 0,4380 RON/acţiune, unde a şi închis. Preţul de închidere a fost cu 3,1% mai mare decît cel anterior. Volumul tranzacţionat s-a cifrat la peste 26 de milioane de acţiuni.

Acţiunile "Banca Transilvania" au înregistrat o creştere de preţ pînă la 1,26 RON/ acţiune, cu 1,6% mai mare decît cel de miercuri. Valoarea totală tranzacţionată cu acţiunile băncii a însumat circa 4 milioane de RON, respectiv peste un sfert din rulajul primei categorii.

Titlurile celeilalte bănci de la prima categorie, BRD au înr-e-g-i-s-t-r-at o evoluţie favorabilă, urcînd pînă la maximul zilei de 14,2 RON/titlu, nivel la care a şi închis şedinţa bursieră. Cursul la finalul zilei a depăşit cu 2,2% pe cel din ziua precedentă.

Cea mai mare apreciere a cursului a fost cea a titlurilor SIF4 "Muntenia", a căror preţ a urcat ieri pînă la 1,51 RON/acţiune, cu 2% mai mare ca cel precedent. Acesta a fost şi preţul de la finele zilei. Cel mai lichid titlu SIF a fost ieri SIF5 "Oltenia". Preţul acestora la finele sesiunii bursiere a fost de 2,41 RON/acţiune, în creştere cu 0,4% faţă de cel anterior. Valoarea perfectată cu titlurile SIF5 s-a situat la nivelul de peste 5 milioane de RON şi un volum ce a depăşit 2 milioane de titluri.

La categoria a doua, preţul acţiunilor "Rompetrol Rafinare" Constanţa a fost constant, faţă de şedinţa de ieri. Astfel, cursul la finele sesiunii bursiere s-a cifrat la 0,1100 RON/acţiune. Acţiunile RRC au fost tranzacţionate în număr de aproximativ 17 milioane, realizînd o valoare de circa 1,9 milioane RON.

"Prodplast" Bucureşti

Rezultatele financiare peste aşteptări ale companiei "Prodplast", au determinat investitorii să acţioneze la cumpărare, conducînd la creşterea cotaţiei cu 3,3% pînă la nivelul de 2,49 RON/acţiune. Au fost tranzacţionate peste 11.000 de acţiuni, în sumă de 30.000 de RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb