CA SĂ RĂSPUNDĂ LA CONCESIILE OFERITE DE GAZPROM Bulgaria vrea mai multe informaţii şi mai mult timp

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 aprilie 2017

Ministrul bulgar al Energiei, Nikolai Pavlov, a declarat, ieri, că există mai multe ambiguităţi în legătură cu angajamentele asumate de grupul rus Gazprom în urma anchetei demarate de Comisia Europeană şi, în consecinţă, autorităţile de la Sofia ar putea avea nevoie de o perioadă de timp suplimentară pentru a răspunde acestor concesii, informează Reuters, citată de Agerpres. La data de 13 martie anul curent, Comisia Europeană s-a declarat satisfăcută de angajamentele prezentate de grupul rus Gazprom faţă de preocupările Executivului comunitar în materie de concurenţă în ceea ce priveşte pieţele de gaze din opt state membre din Europa Centrală şi de Est şi a invitat toate părţile interesate să îşi prezinte observaţiile cu privire la aceste angajamente în termen de şapte săptămâni, până la data de 4 mai. După ce va examina toate observaţiile primite, Comisia va decide, prin emiterea unei opinii definitive, dacă angajamentele reprezintă un răspuns satisfăcător la preocupările sale în materie de concurenţă. Bulgaria, ţară care depinde aproape în întregime de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze naturale, are nevoie de unele clarificări şi va solicita luni Bruxelles-ului clarificări cu privire la o serie de aspecte. "În opinia noastră, aceste propuneri sunt pozitive, dar există un număr de ambiguităţi faţă de aceste concesii. Dacă nu vom primi propunerile la timp, vom cere o prelungire a termenului limită, pentru că informaţiile pe care le-am primit până acum sunt insuficiente", a declarat Nikolai Pavlov.

Printre concesiile oferite de Gazprom, se numără renunţarea la interdicţia impusă clienţilor de a exporta gazele sale în alte ţări, precum şi condiţionarea încheierii unor acorduri de investiţii în gazoducte. În plus, grupul rus va lega preţurile sale de preţurile de referinţă de pe piaţa europeană şi nu de evoluţia preţului petrolului şi, de asemenea, va permite clienţilor să renegocieze preţurile o dată la doi ani.

Potrivit unei surse din apropierea acestui dosar, Bulgaria vrea să obţină mai multe detalii cu privire la viitoarele preţuri de referinţă care vor fi utilizate la stabilirea preţului gazelor şi, totodată, vrea să obţină garanţii că va rămâne o ţară de tranzit pentru gazele naturale ruseşti. În prezent, Rusia transportă anual aproximativ 14 - 15 miliarde de metri cubi de gaze naturale spre Grecia şi Turcia via Bulgaria. În cazul în care Gazprom nu va respecta angajamentele, Comisia poate aplica o amendă de până la 10% din cifra de afaceri mondială a companiei, care, în 2015, s-a ridicat la 82,9 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb