CĂLIN POPESCU TĂRICEANU: ''Mă voi apăra, aşa cum am făcut-o şi în celălalt dosar confecţionat''

G.U.
Politică / 15 decembrie 2020

''Mă voi apăra, aşa cum am făcut-o şi în celălalt dosar confecţionat''

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu susţine că va câştiga în instanţă şi în dosarul pentru care a fost trimis, astăzi, în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, aşa cum s-a întâmplat şi într-un alt dosar, conform Agerpres.

"Ca să mai mute atenţia de la 'ciolaniada' PNL-USR-UDMR, argaţii domnului Iohannis de la Parchetul General au decis să mă trimită în judecată pentru un inventat abuz în serviciu. Acuzaţia este că nu am supus votului plenului Senatului solicitarea ANI de încetare a mandatului unui coleg senator. Procuroarei care m-a anchetat i-a fost prea greu să citească şi Regulamentul Senatului, care prevede clar modul în care se realizează încetarea mandatului unui senator: solicitarea ANI este trimisă Comisiei Juridice pentru raport, raport care este înaintat Biroului Permanent al Senatului, cel care decide punerea pe ordinea de zi a plenului. Până la data demisiei mele din funcţia de preşedinte al Senatului, Comisia Juridică nu a venit cu acest raport în Biroul Permanent!", a scris astăzi, Tăriceanu, pe Facebook.

Potrivit lui Tăriceanu, "argumentele nu contează în vremurile astea, ci (...) doar oportunităţile politice".

"Mă voi apăra în faţa judecătorilor, aşa cum am făcut-o şi în celălalt dosar confecţionat de justiţia lui Iohannis! Aşa cum am câştigat atunci, o sa câştig şi acum! Dar nu asta ar trebui să fie ştirea zilei (...). Ştirea este lupta judecătorilor şi reprezentanţilor societăţii civile din CSM pentru a bloca proiectul de lege care dă liber serviciilor de informaţii să se reîntoarcă în câmpul tactic al justiţiei! Refacerea 'binomului' este pusă la cale de mai multe luni de către Ministrul Justiţiei, cu larga colaborare a preşedintelui ţării! (...) Înseamnă că judecătorii vor primi într-un plic închis informaţii la care nu au acces nici inculpaţii şi nici apărătorii lor şi mai înseamnă că nu o să mai fie nici o şansă ca să câştigam 'pe bune' un proces! Înseamnă încălcarea tuturor drepturilor şi libertăţilor noastre şi reîntoarcerea la o justiţie politică dirijată de păpuşari invizibili! Astăzi CSM a respins acest proiect de lege, dar el este în continuare pe ordinea de zi a Senatului. Îmi este greu sa anticipez care va fi votul viitorilor senatori pe acest proiect, dar trebuie să facem tot ce putem ca să oprim aceasta aberaţie dacă vrem ca dreptul la o justiţie corectă şi independentă să rămână stâlpul de baza al democraţiei!", a adăugat Tăriceanu.

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată, marţi, de Parchetul General, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, informează Agerpres.

Tăriceanu este acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, deşi acesta avea o decizie definitivă în instanţă prin care a fost declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. La parnaie cu tine!!!

    1. Unei jigodii îi stă bine să tacă; pentru totdeauna; cea mai mare canalie a ajuns președintele Senatului României; ce rușine pentru țara asta, plină de trădători.

    Îți meriți soarta ca datorita ție și CHINEZOIULE de PONTA ia-ți pus guvernarea pe tava TRĂDĂTORUL UI DE TARA, SUGALAU LUI, BULANGIULUI, POPONAR ULUI IOHANES. Voi vati BĂTUT JOC de VOTUL ROMANILOR și au venit acești CRIMINALII, HITLERIST II, NAZIST II, FASCIȘTI, L. G. B.T.ISTI MUISTII, la guvernare. Vati predat ca niște CURVETIRFE la P. N. L. EPRE LE, HITLERISTE. LA PUȘCĂRIE PE VIATA CU TINE.

    Te vei apara cum te-ai mai aparat dar cu imunitatea cum stai?

    vagabond si traseist politic

    nu-ti este jena de tot ce ai facut? 

    am imaginea ta cand te cacasei pe tine de frica in fata procuroruliui care te ancheta

    prelungire inutila a stii tu ce... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb