Camera de comerţ, industrie şi agricultură franceză în România are un nou consiliu director, iar Nicolas Richard a fost ales preşedinte

R.S.
Comunicate de presă / 4 aprilie

Camera de comerţ, industrie şi agricultură franceză în România are un nou consiliu director, iar Nicolas Richard a fost ales preşedinte

"Vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi oferit-o! A fi în fruntea uneia dintre cele mai dinamice comunităţi de business din România este nu doar o provocare, ci şi un angajament pe care îl duc mai departe cu mult entuziasm. În cei 30 de ani de prezenţă franceză în România s-a dezvoltat un ecosistem instituţional şi de business puternic, foarte conectat şi antreprenorial, la nivelul întregii ţări. Mă identific cultural şi prin amprenta de business, datorită celor 25 de ani de când mă aflu în România, în care am cuprins multe escale la CCIFER, în calitate de membru.

Felicit toţi candidaţii şi noua echipă a Consiliului Director! Îi mulţumesc Adelei Jansen, în numele întregului colectiv, pentru asumarea responsabilităţii de vicepreşedinte şi preşedinte interimar, cât şi pentru implicarea sa remarcabilă de-a lungul celor 9 ani consecutivi în Consiliul Director, în susţinerea direcţiilor şi strategiei CCIFER. Împreună cu toţi membrii Consiliului, cu echipa permanentă, doresc să păstrăm rolul relevant pe care CCIFER îl are în dialogul public privat despre oportunităţile de investiţii, înţelegerea noilor modele de business sau accesarea competenţelor. Îmi doresc să lucrăm în continuare şi să trasăm împreună cu cei 570 de membri (companii, ONG-uri, universităţi) traiectoria dinamismului nostru economic, ca factor de diferenţiere socială şi culturală în comunităţile noastre", a declarat Nicolas Richard, preşedinte CCIFER.

"Finalizez al treilea şi ultimul mandat ca membru în Consiliul Director, 9 ani de construcţie continuă alături de colegii din Consiliu şi echipa permanentă, cu care am avut ocazia să construim şi să dezvoltăm proiecte interesante şi provocatoare în educaţie, advocacy, precum şi oportunităţi de business pentru membri. CCIFER rămâne o comunitate de suflet, în care sunt activă de peste 25 de ani, unde am bucuria să contribui la sprijinirea dezvoltării companiilor şi a mediului de business. Urez succes noului Consiliu Director!", a adăugat Adela Jansen, Board sau Advisory Board member în mai multe companii şi profesor universitar asociat.

Adunarea Generală a membrilor CCIFER are loc anual şi este ocazia unică pentru comunitatea de business de a se conecta la actualitatea organizaţiei pentru anul în curs, la raportul de activitate din anul trecut, dar şi de a alege prin vot digital dintre candidaturile noi depuse pentru Consiliul Director şi Comisia de Cenzori.

Componenţa Consiliului Director al CCIFER:

Cristina Bojica, Avocat, Gruia Dufaut şi Asociaţii

Costin Borc, Director Africa, Europa Centrală şi de Est, Groupe SNEF

Fady Chreih, CEO Regina Maria

Georgeta Dendrino, Executive Coach Interact Business Communication

Adrian Drăgan, CEO România şi Moldova Timac Agro

Serge Gonvers, Director general Econos

Adela Guedon, CFO Orange

David Jean, Preşedinte şi CEO Europa şi Asia, Michelin

Paul-Henri Kohler, CEO Romcarton Ambro

Franck Neel, Membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Gaze şi Energie OMV Petrom

Elena Pap, CEO Up România

Flavia Popa, Secretar general BRD Groupe Societe Generale

Richard Perrin, Partner, Head of Advisory KPMG, Trezorier CCIFER

Nicolas Richard, CEO Engie România, Preşedinte CCIFER

Cecilia Tudor, Managing Director Renault South Eastern Europe

Nicolas Richard şi-a început cariera în cadrul Grupului ENGIE, în anul 2000, unde a dobândit o experienţă vastă în activităţile principale ale Grupului (Distribuţie, Furnizare, Managementul Energiei, Soluţii Energetice), cu precădere în operaţiunile care au implicat managementul clienţilor casnici şi corporate. S-a alăturat, în 2003, Direcţiei Internaţionale a Gaz de France (precursorul ENGIE) şi a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE România). Şi-a continuat cariera coordonând activitatea de vânzare de gaze naturale către clienţii business strategici din mai multe ţări ale grupului, cum ar fi Italia, Ungaria şi Austria. Ulterior, şi-a completat experienţa profesională ca responsabil cu activitatea de achiziţie de energie pentru portofoliul de clienţi din România. S-a reîntors în Franţa pentru a conduce o filială de servicii a Grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice şi a soluţiilor verzi pentru clienţii corporate şi municipalităţi. A revenit în România la sfârşitul anului 2016, fiindu-i încredinţată activitatea de marketing şi de vânzări, iar din 2021 a devenit Director General Adjunct ENGIE Romania. Nicolas este absolvent al facultăţii de Psihologie din Paris, specialitatea Marketing şi Comunicare.

CCIFER sărbătoreşte 27 de ani de prezenţă şi activitate în România, de reprezentare a comunităţii de afaceri franco-române, prin stimularea oportunităţilor de investiţii şi a dialogului cu autorităţile, pe teme de politici publice cu impact în economie.

Camera reuneşte 570 de companii cu capital francez, internaţionale şi româneşti, care activează în 16 sectoare, printre cele mai importante fiind: agricultura, automobile şi componente auto, aviaţie, servicii financiar-bancare, construcţii navale, digital, energie, telecomunicaţii, tehnologia informaţiei, materiale de construcţii, sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb