Cancelarul Austriei consideră că UE ar trebui să adopte sancţiuni împotriva Turciei

A.P.
Miscellanea / 7 septembrie 2020

Sebastian Kurz

Sebastian Kurz

Uniunea Europeană ar trebui să adopte sancţiuni împotriva Turciei dacă aceasta va continua să încalce drepturile omului şi suveranitatea Greciei în Mediterana de Est, afirmă cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit DPA.

"Este periculos să lăsăm impresia că folosim standarde duble. Este corect să adoptăm sancţiuni împotriva Belarusului, dar ce facem cu Turcia?", a spus Kurz într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica.

În Turcia "există jurnalişti şi membri ai opoziţiei în închisoare. Iar acum are loc o încălcare a dreptului internaţional împotriva Greciei. Iar noi ce facem? Din punctul meu de vedere, nu este sustenabil să acceptăm mereu comportamentul" preşedintelui turc Recep Tayyip Edrogan, a adăugat el, sccrie DPA.

"Vrem să fi trasate linii roşii clare. Iar dacă ele sunt încălcate, vrem să existe consecinţe, până la sancţiuni. Grecia este membru al UE şi, pentru mine, comportamentul Turciei este inacceptabil", a mai spus Kurz.

Grecia şi Turcia sunt blocate într-o dispută privind explorările de gaz în larg. UE este de partea Turciei, spunând că Ankara face prospecţiuni pentru gaz natural în ape care fac parte din zona economică exclusivă a Atenei, notează AFP.

În interviu, Kurz l-a acuzat de asemenea pe Erdogan că se foloseşte de "migranţi ca armă de şantaj împotriva UE", făcând referire la trecerile ilegale de frontieră între Turcia şi Grecia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Eii, aici austriacul are dreptate. Concesiile au dus la ascensiunea lui Hitler si la grozaviile razboiului mondial. Daca in 33 lumea spulbera fascismul din fasa si oprea inarmarea Germaniei, nu ar mai fi fost ororile din lagarele mortii si de pe fronturile razboiului.

    Turcul va fi din ce in ce mai ostil tarilor europene si libertatii, independentei popoarelor. Daca le ataca pe rand, va reusii sa refaca porcaria de imperiu visul criminalilor sultani.  

    Grecia va fi prima. Singura nu va putea sa se apere in fata turcilor. O sa urmeze apoi Bulgaria. 

    Romania nu se va apara din lasitate. Poate ca Ciuca va mai fi ministrul la aparare inca 3-4 ani si cu el este clara situatia. Sau cu altul ca el.  

    Turcia in trecut nu a fost departe de Austria si austriacul o stie. Lumea musulmana vrea si asteapta sa debuseze in Europa. Si va incepe prin Ungaria si Austria. Ca in fosta Iugoslavie are o poteca buna prin Bosnia.  

    Concesii, tergiversari, tratative, pacte, acorduri si apoi dezastrul, au mai vazut popoarele Europei. Si apoi suferinta si milioane de morti.

    Oare turcul nu?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb