Cancerul pulmonar reprezintă una dintre afecţiunile principale pentru care românii caută tratament la Spitalele PremiQaMed din Austria

Comunicate de presă / 28 decembrie 2021

Cancerul pulmonar reprezintă una dintre afecţiunile principale pentru care românii caută tratament la Spitalele PremiQaMed din Austria

Grupul PremiQaMed, unul dintre cei mai mari operatori de spitale private din Austria şi una dintre principalele destinaţii pentru turism medical din Europa, are o rată de succes în vindecarea cancerului pulmonar depistat în stadii incipiente, printr-o singură operaţie, de până la 90% din cazuri. În acest an, peste 1.300 de români au fost internaţi la spitalele PremiQaMed, majoritatea pentru tratamentul cancerului pulmonar, dar şi pentru alte tratamente oncologice, conform unui comunicat remis redacţiei.

Cancerul pulmonar se numără printre cele mai frecvente tratamente oncologice la pacienţii români din spitalele PremiQaMed. Cu toate acestea, medicii austrieci ai Grupului pot trata şi alte boli pulmonare cu echipamente de ultimă generaţie şi cu o rată de succes foarte mare. Pentru intervenţii chirurgicale, lobectomia VATS - o metodă chirurgicală minim invazivă - poate fi aplicată în 80% din cazuri. Prin această metodă, traumatismele şi durerile post-chirurgicale sunt semnificativ mai mici, iar mecanica respiraţiei este mai bună. În plus, stresul mai scăzut cauzat de operaţie duce la o deteriorare minoră a sistemului imunitar al pacientului, la mai puţine complicaţii şi la îmbunătăţirea gradului de supravieţuire pe termen lung. În cazul depistării precoce a cancerului pulmonar, 90% din toate cazurile pot fi vindecate doar cu o operaţie.

În Centrul de Pneumologie al Grupului, aparţinând Spitalului Privat Döbling, aproximativ 80% din toate operaţiile de cancer pulmonar pot fi efectuate minim invaziv, ceea ce înseamnă că internarea în spital, după o intervenţie chirurgicală minim invazivă este mai scurtă de o săptămână.

"Datorită disponibilităţii unor forme de tratament complet noi, aflate în continuă evoluţie, pacienţii cu boli avansate, care în urmă cu doar câţiva ani ar fi fost catalogaţi ca având şanse reduse de supravieţuire, pot acum spera în mod realist la recuperare. Tratăm pacienţi cu orice boală pulmonară malignă, care afectează peretele toracic şi mediastinul, cum ar fi cancerul pulmonar, metastazele, mezoteliomul, tumorile peretelui toracic, tumorile neurogenice, timomul etc. Pe lângă orice boli maligne, tratăm boli infecţioase precum empiem, infecţii fungice sau abcese. În plus, oferim tratament interdisciplinar pentru emfizem cu bronhoscopie şi reducerea volumului pulmonar prin chirurgie minim invazivă. Intervenţiile chirurgicale minim invazive sunt aplicate de asemenea pentru stern înfundat (pectus excavatum), sindrom de evacuare toracică şi hiperhidroză", explică Prim. Univ.-Prof. Dr. Michael Rolf Muller, PremiQaMed Group.

Potrivit profesioniştilor PremiQaMed, după operaţie se face o analiză histopatologică amănunţită a ţesutului şi o clasificare exactă a tumorii. Apoi, comisia de medici decide dacă este nevoie de terapie suplimentară şi ce medicaţie este cea mai potrivită. Pe lângă chimioterapie şi radioterapie, se aplică şi imunoterapia. Fiecare concept modern de tratament pentru cancerul pulmonar necesită o cooperare strânsă între toate disciplinele implicate - de la diagnostic până la planificarea terapiei şi monitorizarea post tratament. În Centrul de Pneumologie al Spitalului Privat Döbling, pacienţii cu cancer pulmonar sunt evaluaţi de o comisie interdisciplinară pentru tumori.

Potrivit Asociaţiei Americane de Pneumologie, există două tipuri principale de cancer pulmonar: SCLC (cancer pulmonar cu celule mici) şi NSCLC (cancer pulmonar fără celule mici). Un al treilea tip, mai puţin frecvent, se numeşte tumoră carcinoidă. Cancerul de tip NSCLC este mai frecvent şi reprezintă aproximativ 80% din toate cazurile de cancer pulmonar. Acesta de obicei creşte şi se răspândeşte în alte părţi ale corpului mai lent decât SCLC.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Reclama la BIgPharma. Romanii mandrii se trateaza doar in Romania exclusiv romaneste. Chiar mai mult, urmasii directi ai dacilor nu sufera niciodata de nici o boala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb