Cardinalul George Pell, condamnat la şase ani de închisoare

L.A.
Internaţional / 13 martie 2019

George Pell (Sursă foto: Twitter)

George Pell (Sursă foto: Twitter)

Cardinalul australian George Pell, fostul număr trei la Vatican, căzut în dizgraţie, a fost condamnat miercuri la şase ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale "neruşinate" asupra a doi copii de cor, denunţate de judecător drept un "grav" abuz de putere, relatează AFP.

Cel mai înalt reprezentant al Bisericii Catolice găsit vinovat vreodată de violarea unor minori, George Pell, în vârstă de 77 de ani, urmează să ispăşească minimum trei ani şi opt luni după gratii, mai scrie publicaţia.

Cardinalul, care îşi clamează nevinovăţia şi a făcut apel împotriva condamnării sale, a fost găsit vinovat, în decembrie. Însă acest verdict a putut fi anunţat abia la sfârşitul lui februarie, din motive juridice.

Judecătorul Peter Kidd a precizat că a ţinut cont, în pronunţarea sentinţei, de "crime odioase" comise de un prelat care a profitat de poziţia sa de autoritate contra tinerelor victime. Însă el a pus în balanţă şi vârsta înaintată a acestuia, problemele sale cardiace şi faptul că a "trăit altfel o viaţă ireproşabilă". "Este posibil să nu trăiţi suficient pentru a ieşi din închisoare", a relevat el.

Cardinalul Pell, purtând o cămaşă neagră, fără obişnuitul guler roman, a rămas nepăsător, cu mâinile încrucişate pe genunchi, în timp ce judecătorul prezenta cu forţă detaliile, dificil de ascultat, ale agresiunilor "incredibil de arogante" comise asupra băieţilor.

Cardinalul risca până la 50 de ani de închisoare.

Victimele şi-au exprimat nemulţumirea faţă de această hotărâre clementă şi faţă de o procedură judiciară care nu s-a încheiat.

"Este dificil să găseşti alinare" în această decizie, a declarat o victimă identificată doar prin iniţiala "J", prin intermediul avocatului său Vivian Waller. "Sunt recunoscător că tribunalul a recunoscut lucrul la care am fost supus pe când eram copil, însă nu cunosc odihna", pentru că "planează umbra procedurii în apel".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb