Carmolimp îşi extinde lanţul de restaurante "Poftă sau Foame" din Braşov, către litoral.
Astfel, compania a investit pe malul Mării Negre, aducând conceptul de "mâncare la preţ corect" chiar în mijlocul sezonului estival.
Prima locatie s-a deschis pe faleza din Vama Veche şi are preţuri pentru mâncare proaspătă pe jumătate faţă de preţul pieţei.
"Primul restaurant pe care l-am deschis la începutul lunii iulie se află pe plaja din Vama Veche, una dintre staţiunile cu cele mai mari creşteri de preţ de pe litoral, creşteri uneori complet nejustificate. De exemplu, o porţie de ciorbă de 500 de grame din staţiune costă intre 18 şi 34 lei, în timp ce noi am reuşit să avem un preţ de 9,9 lei per porţia de 600 grame exact când contează pentru consumator - la prânz, între orele 11:00 şi 15:00. Practic, locaţiile de le litoral dovedesc eficienţa celui mai nou proiect al nostru - Zizam - mâncarea fiind livrată din fabrica Carmolimp din Braşov, ambalată, proaspata, exact aşa cum am prezentat-o publicului în ultima lună." (Valentin Soneriu, Director General Carmolimp)
Restaurantul din Mamaia se va deschide în următoarele săptămâni
"A fost şi este o provocare această dublă deschidere de pe litoral. Mulţi proprietari de restaurante de pe litoral sunt obişnuiţi sa faca business din inerţie şi să profite cât mai mult de sezon. Viziunea mea de business este diferită, îmi place să fac lucrurile corect şi ştiu ca e loc pentru toata lumea în piaţă. Mai mult decât atât, consider clientul ca fiind o parte importantă din business pe care pun preţ şi pe care nu vreau să o păcălesc. Preţurile nejustificate din sezon asta fac, dar astfel ne păcălim doar unii pe alţii, pe principiul "hoţul strigă hoţul". Cred că putem să schimbam acest lucru şi să construim business-uri româneşti "curate", astfel încât să beneficiem de un public mult mai educat din punct de vedere al consumului. Pentru asta, e nevoie ca schimbarea să vină din toate părţile implicate - de la oameni de afaceri, la instituţii publice si clienţi finali. Din păcate, în Mamaia am întâmpinat cele mai multe probleme. Deschiderea locaţiei a fost întârziată de "protestele" competiţiei asupra unei normalităţi în HoReCa, proteste nejustificate, din punctul meu de vedere. Este imposibil ca o singura locaţie să acopere zecile de mii de turişti de pe litoral." (Valentin Şoneriu, Director General Carmolimp)
Carmolimp este primul furnizor de mâncare proaspătă gătită pentru industria Horeca din România. Compania cu capital 100% românesc are o experienţă de peste 20 de ani în procesare şi restaurante.