Casa Albă critică atacurile lui Elon Musk la adresa imunologului Anthony Fauci

M.C.
Internaţional / 13 decembrie 2022

Casa Albă critică atacurile lui Elon Musk la adresa imunologului Anthony Fauci

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a calificat ieri drept "incredibil de periculoase" atacurile lui Elon Musk la adresa fostului consilier al preşedintelui american pentru pandemia de COVID-19, Anthony Fauci, transmite AFP, conform Agerpres.

Comentariile patronului Tesla şi Twitter sunt "revoltătoare şi deconectate de la realitate", a adăugat ea, după ce Elon Musk a cerut ca imunologul să fie dat în judecată pentru presupuse crime comise în perioada în care a ocupat o funcţie publică.

"Prenumele mele sunt Judecaţi/Fauci", a scris Elon Musk pe Twitter referindu-se la obiceiul pe care îl au unii americani - detestat de o parte din conservatori - de a se prezenta prin indicarea prenumelor ce corespund identităţii lor de gen.

Musk a postat, de asemenea, o memă în care doctorul Fauci îi spune preşedintelui SUA:"Încă un lockdown, regele meu", o critică la adresa acestei măsuri adoptate în trecut pentru a combate pandemia.

Tweet-ul a devenit rapid viral, primind atât aprecieri, cât şi critici.

Congresmenii republicani au ameninţat că îl vor avea în vizor pe Anthony Fauci pentru vaccinurile anti-COVID, purtarea obligatorie a măştilor şi alte măsuri legate de pandemie după ce vor prelua controlul în Camera Reprezentanţilor în ianuarie.

Consilier al preşedintelui republican Donald Trump şi apoi al democratului Joe Biden, omul de ştiinţă s-a trezit în centrul unor dezbaterii uneori extrem de violente cu privire la modul în care a fost gestionată pandemia. Anthony Fauci a primit ameninţări cu moartea şi i-a fost acordată protecţia poliţiei în primăvara anului 2020.

Imunologul în vârstă de 81 de ani urmează să demisioneze din funcţia de consilier prezidenţial pentru pandemie luna aceasta. Va părăsi, de asemenea, înainte de sfârşitul anului, funcţia de director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase pe care a deţinut-o timp de 38 de ani.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Zeama de vax - porția a cincea :) nu s-a uscat încă în brațul purtătoarei de necuvinte americane și de aceea libertatea de expresie îi pute a pericol.

    Încă un lockdown, doar pentru boosterizati :)) 

    dupa razboi multi viteji se arata. ca era mai bine asa ca nu a fost bine ce s-a facut. foarte simplu sa critici dupa. valabil pt toti desteptii dupa. a fost un virus ce a aparut in apropiere de cel mai mare laborator de arme biologice din China, Wuhan. dar "nu a scapat din laborator si nu a fost o arma biologica in curs de cercetare", normal ca nu vom sti, dar tinand cont de faptul ca chinezii isi sudeaza oamenii in case chiar azi, cine stie ce stiu ei si noi nu. deciziile luate atunci puteau fi mai bune? da. acum e simplu, pe moment nu a parut asa de simplu.

    1. Singurul motiv de bun simț al isteriei covidiene, asta dacă nu luăm în calcul și numitele teorii conspiraționiste, a fost așteptarea de către autoritățile din China, Rusia și SUA a unui impact devastator al virusului (creat si scapat din laborator).

      De aici și punerea rapid pe piață a unor vaxuri experimentale, zeamă chioară cu ceva efecte adverse și care a distrus imunitatea naturală. 

      Daca ar fi distrus imunitatea naturala ar fi murit deja toti vaccinatii.

      Erau viteji si atunci. Numai animalele traiesc intr-un prezent continuu. Oamenii pot sa se intoarca si in trecut sa mai faca dreptate. Lasa asta cu relativizarea ca nu tine pana la capat; pe moment s-au luat decizii bune dar si unele uimitoare care nu aveau nici o logica nici atunci nici azi. Dintr-un singur punct aveau logica: cresterea puterii si delapidarea fondurilor.

      N-am observat asa ceva. de fapt n-am observat nici o problema dupa vaccin. la noi toata familia s-a vaccinat, mai mult si de obligatie pt job. nimeni nu are probleme. te simti normal. nu ne-au crescut antene sau ceva.

      Apropo, cati v-ati culcat seara, si cati v-ati mai trezit dimineata:-)?

    Bravo Musk

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb