CASA ALBĂ: Statele G7 vor să crească presiunea economică asupra Rusiei, inclusiv a exporturilor de petrol

G.D.
Internaţional / 27 iunie 2022

Statele G7 vor să crească presiunea economică asupra Rusiei, inclusiv a exporturilor de petrol

Statele G7, reunite în summit în Germania, vor să crească şi mai mult presiunea economică împotriva Rusiei, gândindu-se în special la un "mecanism pentru a plafona la nivel mondial preţul petrolului rusesc", a afirmat astăzi un înalt responsabil de la Casa Albă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Liderii ţărilor G7 (SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia) sunt "foarte aproape de un punct în care vor decide să le ceară miniştrilor lor să creeze de urgenţă mecanisme pentru a plafona la nivel mondial preţul petrolului rusesc", a explicat el într-o întâlnire cu presa în marja reuniunii din Alpii Bavarezi.

Un astfel de mecanism, ce rămâne să fie definit, ar viza "serviciile" care sunt legate de exportul de petrol rusesc, a afirmat sursa, care a dorit să i se păstreze anonimatul.

Ea a recunoscut totuşi că acest proiect ar cere "multă coordonare", atât între ţări, cât şi cu sectorul privat.

Potrivit AFP, termenul de "servicii" se poate referi mai ales la transportul naval şi la contractele de asigurări pentru încărcăturile de petrol rusesc.

"Obiectivul este de a tăia principala sursă de bani noi a (preşedintelui rus Vladimir) Putin", a afirmat responsabilul de la Casa Albă.

Conform sursei, ţările G7 vor "continua să restrângă accesul Rusiei la resurse industriale cruciale", în special în sectorul de apărare, pe care Washingtonul îl va "ţinti în mod agresiv" prin sancţiuni împotriva unor mari întreprinderi publice ruse.

Aceasta înseamnă că întreprinderile respective nu vor mai putea să importe produse americane, în special componente tehnologice.

G7 vrea de asemenea "să se coordoneze pentru a utiliza taxele vamale asupra produselor ruseşti în scopul de a ajuta Ucraina", a mai indicat acest responsabil.

Potrivit unui comunicat al executivului american, SUA vor "institui o taxă mai ridicată asupra a mai mult de 570 de grupe de produse ruseşti de o valoare totală de circa 2,3 miliarde de dolari".

În fine, statele G7 vor impune sancţiuni "împotriva celor responsabili de încălcări ale drepturilor omului, inclusiv de crime de război", a comunicat Casa Albă.

Washingtonul va viza, spre exemplu, "societăţi militare private care acţionează în Ucraina, unităţi militare ruse" sau "responsabili puşi în funcţii de Rusia în zone ocupate sau controlate de forţele ruse (în Ucraina), inclusiv miniştri şi primari".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. O luati in barba globalistilor de la Russia lui Putin.. Fara gazele si petrolul rusesc sunteti terminati...SUA este pe topogan in cadere libera de UE nici nu mai vorbesc turturii la.......ii asteapta la iarna....

    1. La iarna Putin va prelua conducerea Europei si Americilor, va conduce primul guvern global.

    Dupa cum s-a dovedit, presiunea va creste tocmai asupra lor, iar tarile lor se vor sinucide economic, provocandu-si astfel propriile popoare, sa-i ia apoi in furci!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb