Casele de pariuri o dau câştigătoare pe Hillary Clinton

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 noiembrie 2016

Casele de pariuri o dau câştigătoare pe Hillary Clinton

Candidatul democrat Hillary Clinton va deveni prima femeie care va câştiga alegerile prezidenţiale ce se desfăşoară astăzi în SUA, urmând să-l învingă în mod decisiv pe republicanul Donald Trump, scrie presa din SUA, menţionând că victoria lui Clinton va fi similară cu cea a lui Barack Obama, din 2012.

Un sondaj Reuters/Ipsos publicat vineri o creditează pe Hillary Clinton cu un avans de 5 puncte procentuale în faţa rivalului său republican, Donald Trump, însă principalele case de pariuri sunt mult mai încrezătoare în victoria lui Clinton, scrie Reuters.

PredictIt, casă de pariuri online administrată în comun de Victoria University din Noua Zeelandă şi compania de consultanţă politică din Washington D.C. Aristotle International Inc. dă 81% şanse de victorie lui Clinton şi numai 20% lui Trump, conform News.ro. Iowa Electronic Markets, o companie de pariuri online de tipul "câştigătorul ia totul", arată un scord de 71% pentru Clinton şi de 28% pentru Trump, iar Betfair, casă online de pariuri din Marea Britanie, de 83% pentru Clinton şi numai de 18% pentru Trump.

Ladbrokes, platformă online de pariuri din Marea Britanie, o dă câştigătoare cu 83% pe Clinton, iar lui Trump îi acordă 22% şanse de câştig. Conform Paddy Power, casă de pariuri din Irlanda, Clinton are 83% şanse de câştig, iar Trump - 18%.

Datele au fost obţinute duminică, în jurul orei 23.30 GMT (1.30 ora României).

Voluntarii din toată Florida, unul dintre statele-cheie, au făcut un ultim efort în week-end pentru a scoate alegătorii la urne, în condiţiile în care votul anticipat s-a încheiat duminică, relatează Reuters. Democraţii s-au concentrat pe electoratul latino-american, care ar putea deţine cheia victoriei lui Hillary Clinton, "la presidenta", cum îi spun hispanicii, potrivit News.ro.

Conform datelor obţinute după votul anticipat, numărul hispanicilor care s-au prezentat deja la urne, în special în statele Nevada şi Clinton, a crescut semnificativ anul acesta faţă de alţi ani, iar Clinton va fi, probabil, principalul beneficiar.

Potrivit unui studiu Washington Post/Univision dat publicităţii săptămâna trecută, Clinton se bucură de susţinerea a 67% dintre alegătorii hispanici, faţă de Trump, care este preferat de numai 19% din această categorie de electorat.

Hispanicii reprezintă cea mai importantă minoritate din SUA.

Un alt sondaj, realizat de companiile The Tarrance Group şi Bendixen & Amandi, a arătat că 60% dintre hispanicii care s-au înregistrat să voteze în Florida o preferă pe Clinton, iar 30% pe Trump. În Nevada, diferenţa este şi mai mare - 72% o susţin pe Clinton, iar 19% pe Trump.

Hillary Clinton şi Donald Trump au mers, în campania electorală, în general pe idei opuse în privinţa imigraţiei, a fiscalităţii, armelor şi combaterii terorismului.

Hillary Clinton a vorbit despre flexibilitate în privinţa integrării imigranţilor aflaţi în ilegalitate pe teritoriul Statelor Unite, iar Trump a semnalat că vrea deportarea a cinci milioane din cele 11 milioane de imigranţi aflaţi în ilegalitate pe teritoriul SUA. Totodată, Clinton a propus măsuri de limitare a accesului cetăţenilor la arme de foc, iar Trump vrea ca accesul la acestea să fie un drept constituţional.

În privinţa combaterii terorismului, Hillary Clinton a pledat pentru mobilizarea de efective terestre în operaţiunile contra unor organizaţii extremiste din Orientul Mijlociu, în vreme ce Donald Trump a denunţat ineficienţa Administraţiei Obama în această luptă. Trump a promis că va distruge organizaţia Statul Islamic, dar nu cu trupe americane.

Hillary Clinton a promis înfiinţarea de locuri de muncă bine plătite şi creşterea veniturilor, printr-o expansiune economică solidă, de lungă durată, iar Donald Trump a declarat că va fi preşedintele care va crea cele mai multe locuri de muncă.

Totodată, Clinton a promis că nu va majora impozitele pentru clasa de mijloc, ci doar pentru bogaţi, în timp ce Trump a pledat pentru scăderea impozitelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb