CĂTĂLIN PREDOIU: "Se impune un război total contra traficanţilor de persoane şi a crimei organizate"

S.B.
Politică / 15 iunie 2020

"Se impune un război total contra traficanţilor de persoane şi a crimei organizate"

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a cerut, azi, procurorului general, Gabriela Scutea, şi procurorului-şef DIICOT, Giorgiana Hosu, să continue să "impulsioneze" procurorii în anchetarea şi inculparea fenomenului de trafic de persoane şi crimă organizată, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, acesta a solicitat parchetelor "să confrunte interlopii şi traficanţii de persoane cu toate «armele» de investigaţie din «dotare», să-i hărţuiască şi să îi atace procedural constant, până la inculparea şi condamnarea lor". "Se impune un război total contra lor", a spus Predoiu.

Azi, la sediul Ministerului Justiţiei, a avut loc o întâlnire instituţională între Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, Gabriela Scutea, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi Giorgiana Hosu, procuror-şef DIICOT, la care s-a discutat despre intensificarea combaterii traficului de fiinţe umane şi a crimei organizate, se arată într-un comunicat de presă transmis de MJ.

Întâlnirea a fost solicitată de ministrul Justiţiei, făcând parte din consultările periodice pe care acesta le-a avut pe acest subiect cu procurorul general interimar şi ulterior cu procurorul general, încă de la preluarea mandatului de ministru la sfârşitul anului 2019.

"Pentru Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public, combaterea traficului de persoane şi a crimei organizate continuă să fie şi vor rămâne mult timp o prioritate, stabilită încă de la preluarea mandatului, în noiembrie 2019. Am cerut Procurorului General şi Procurorului-şef DIICOT să impulsioneze şi mai mult procurorii în anchetarea şi inculparea fenomenului de trafic de persoane şi crimă organizată. Am solicitat să abordeze acest efort cu combativitate, creativitate şi foarte asertiv instituţional. Eficienţa anchetelor în cazul traficului de persoane şi crimei organizate depinde esenţial şi de informaţiile primite din mediul infracţional, de cooperarea DIICOT cu poliţia locală şi naţională, cu alţi parteneri interni şi externi", a spus Predoiu, citat în comunicat.

El a cerut parchetelor "să confrunte interlopii şi traficanţii de persoane cu toate «armele» de investigaţie din «dotare», să-i hărţuiască şi să îi atace procedural constant, până la inculparea şi condamnarea lor".

"Fenomenul criminologic al traficului de persoane, ca şi cel al crimei organizate, este subiect al competenţelor integrate ale mai multor instituţii, fiecare piesă din sistem are importanţa ei. Ancheta grupurilor de crimă organizată este complexă, presupune mijloace de probă combinate, tehnici speciale, inclusiv ofiţeri acoperiţi, supraveghere audio-video şi durează. Sunt convins însă că, pe termen mediu, se vor vedea şi rezultatele eforturilor intense care se fac de câteva luni încoace. Pe de altă parte, trebuie să fim conştienţi că doar combaterea fenomenului de către poliţie şi parchete, inclusiv cele specializate, nu este suficientă pentru rezolvarea completă a problemei. E nevoie de o creştere a integrităţii în administraţie şi politică, pentru a preveni şi înlătura, după caz, orice posibilă legătură dintre mediile interlope şi zone din politică, administraţii locale sau ale instituţiilor de stat. Este nevoie, de asemenea, de prevenţie prin educaţie în şcoli, pentru a avertiza minorii şi adolescenţii asupra metodelor prin care lucrează traficanţii şi membrii crimei organizate. Se impune un război total contra lor", a declarat ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei a emis către Ministerul Public, în 28 noiembrie şi în 10 iunie, îndrumări prin care a cerut prioritizarea acţiunii de combatere a traficului de persoane şi crimă organizată, informează news.ro.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Se impune... dar de catre cine? Esti cel mai slab min al Justitiei din istorie.

    1. Adevărat! E praf omul! Nu cred ca-l asculta cineva. Absolut zero!

    Se ' impune', { nu se DECLARĂ?! } un război total împotriva lor.? .. sunt rețelele acelea așa de puternice?! Să ne mândrim cu bărbații de stat care au făcut să tremure SUA, în decembrie 1941 când i-am declarat război.

    1. Timp în care Dincă și ai lui ,,munceau", iar legea 'dormea'.

    FALCOSULE sluga Occidentului care ești de ce nu începi cu JOHANNES. Ia sa vedem unde sunt copii adoptării în AMERICA și CANADA. Au fost bune organele lor. Citi banii ați primit CHIPURILE SATAN II,.FETELEILOR care nu aveți COPII și ați făcut trafic de carne vie voi vorbiți. O sa răspundeți în fata lui DUMNEZEU odată. MARS la KIKAT VAMPIRILOR.

    Dle Predoiu, poate mă înșel dar dați impresia unui om oscilant. Asta ori se face in primele 3 luni de guvernare ori nu aveți calități!

    Domnule, in romania democratica in care traim s-a furat o LEGE.

    Da domnule, in 2015 cineva a furat o lege, Legea 223/2015. Aceasta lege a disparut si nu a mai intrat nicicand in vigoare, asa cum a fost facuta de Parlament si promulgata de presedinte. In locul ei cei care au furat-o si-au pus legea lor. Si autoritatile care au atributiuni pe aceasta linie nu fac nimic. Inclusiv justitia pe care o conduci.

    intai trebuie gasiti cei din politie si justitie care sustin grupurile de interlopi si crima organizata, indepartati si apoi sa inceapa adevarata lupta cu interlopii si infractorii! Pana acum s-a cam mimat aceasta lupta...

    Domnilor, cred ca nu ati inteles! "Se impune un război total contra traficanţilor de persoane şi a crimei organizate" care nu sunt afiliati politic si care fac concurenta celor afiliasti.

    1. Domnilor, toți ați uitat.o! Peee, Vasilica Premiera de Videle. Când țara era revoltată în cazul _Caracal, Dincă și oamenii legii în Olt _ a zis fr. hotărât: "Declar acum război rețelelor de traficanți de persoane." Rezultatele le știți : i-au ciuruit, i-au măcelărit, i-au exterminat!!! . Predoiu trebuie doar să-l continuie... însă mai creștinește, mai europene ște, mai empatic...

    Speță ? La capătul PUȘTII trebuie ,, bărbat "....

    Primul pas ar fi din partea Poliției Române și anume să-și schimbe atitudinea față de Poliția Locală și ar putea demonstra acest lucru prin introducerea polițiștilor locali în sistemul așa zis 555, unde se înregistrează informații prețioase care apoi sunt prelucrate de ofițeri specializați din cadrul Poliției Române. Din cauza prostiei și orgoliului unor oameni din cadrul Polției Române care nu agreează sistemul Poliție Locală nu permit acest lucru. Gândiți-vă că in sistem intră dintr-o dată peste 3000 de oameni care pot aduce informații importante in lupta pentru combaterea infracționalității. Vă mulțumesc și sper să citească cineva acest comentariu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb