CCIR: "Pentru USR cuvântul de ordine e dezinformare"

S.B.
Miscellanea / 10 noiembrie 2021

"Pentru USR cuvântul de ordine e dezinformare"

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a emis astăzi un comunicat în care acuză USR de "dezinformare" cu privire la situaţia terenului de la Romexpo.

"Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) îşi exprima profunda îngrijorare faţă de viteza cu care analfabetismul funcţional pare să se instituţionalizeze, chiar în medii în care acest lucru se credea a fi, până mai ieri, aproape imposibil.

Potrivit celei mai recente postări de pe o reţea de socializare, USR - formaţiunea politică recent exclusă de la guvernare - dezinformează din nou opinia publică afirmând că «terenul de la Romexpo nu poate fi cedat gratuit de stat şi că este nevoie să ne (sic!) valorificăm activele statului în mod transparent şi printr-o licitaţie deschisă adresată pieţei şi cu respectarea competiţiei». Mai spune, un lider al USR, că: «proiectul Romexpo este ţinut la sertar şi că (USR - n.n.) îl urmăreşte de un an de zile».

Ştim că proiectul de lege este urmărit de USR pentru că, aşa cum ne-am mai întrebat, se pare că reprezentanţii acestuia susţin interesele altcuiva decât cele ale României şi ale antreprenorilor români, atât timp cât se poziţionează de aceeaşi parte cu interesele unei anumite companii private străine care a sesizat Comisia Europeană (CE), solicitând acesteia măsuri pentru stoparea legii.

Solicităm, din nou, public USR să arate răspunsul primit de la CE în această speţă şi anume ce a rezultat din videoconferinţa solicitată expres de către Preşedintele Senatului, reprezentant al aceleiaşi formaţiuni politice.

Faptul că legea este ţinută la sertar exclusiv de către USR se poate observa cu uşurinţă printr-o simplă accesare a paginii de internet a proiectului, nefiind necesar a fi demonstrat.

Chiar dacă a reclamat proiectul de lege la Curtea Constituţională şi aceasta a stabilit definitiv şi general obligatoriu că terenul poate fi transmis cu titlu gratuit, pentru USR acest lucru nu este de ajuns. Astfel încât ne vedem nevoiţi să mai cităm o dată:

«(...)Parlamentul, îşi poate asuma decizia transmiterii gratuite a terenurilor din sfera proprietăţii private a statului în scopul unor investiţii privind dezvoltarea economică (...), în temeiul legitimării sale democratice" şi că "în cadrul îndeplinirii obligaţiilor statului (...) referitoare la luarea măsurilor de dezvoltare economică (...) legiuitorul are o libertate de legiferare pentru a stabili măsurile de sprijinire, în diferite perioade, a anumitor ramuri ale economiei, a unor domenii de activitate, a anumitor categorii de întreprinzători şi investiţii. Opţiunea legiuitorului (...) este determinată de direcţiile politicii economice a statului, de nevoile de dezvoltare şi de stimulare a diferitelor ramuri de activitate, de resursele materiale disponibile şi de alţi factori, fără ca măsurile de sprijin selective să aibă caracter discriminatoriu (...)».

Suntem deja convinşi că şi azi şi mâine, USR va continua să dezinformeze, în contra dezvoltării şi valorificării proiectului şi, implicit în contra capitalului autohton, repetând la nesfârşit că terenul de la Romexpo nu poate fi cedat gratuit şi că activele statului trebuie valorificate prin licitaţie. Înţelegem că deciziile Curţii Constituţionale conţin scris mult, complicat şi neinteligibil pentru unii, însă nu putem accepta faptul că specialiştii USR nu ştiu să citească măcar dispozitivul unei asemenea decizii.

Ce urmăreşte USR printr-o licitaţie şi cine este competiţia pe care o clamează ?

Nu ştim, cum, de fapt, nu ştie nimeni. Însă este evident faptul că pentru USR decizia Curţii Constituţionale nu reprezintă absolut nimic. De asemenea, faptul că terenul nu se poate scoate la licitaţie fără ca statul să plătească despăgubiri, cel puţin la valoarea vehiculată a preţului terenului, este, pentru USR, un amănunt de neluat în seamă.

Reamintim că terenul se află în administrarea şi folosinţa CCIR încă din anul 1961, iar dreptul de folosinţă actual al CCIR continuă să existe pentru încă 32 de ani, până în anul 2053.

Din partea USR sau a «competiţiei» susţinută de acesta nu am văzut nici un proiect de dezvoltare, nici vreun studiu de specialitate vizând o minimă investiţie, absolut nimic, cu excepţia unei dezinformări publice continue. Cu ce vine «competiţia» USR ? Cu bani pentru a cumpăra terenul ? Plăteşte USR despăgubirile cuvenite CCIR ? Ce va face «competiţia» cu terenul după ce-l va cumpăra ? Un nou mall? Dacă USR urmăreşte proiectul de lege de un an de zile, de ce "competiţia" nu a pregătit ceva în acest timp ?

Ce înseamnă proiectul Romexpo pentru CCIR ?

Ca o coincidenţă, de mai mult de un an de zile, pe noulromexpo.ro, alături de proiectul în sine, propus şi asumat de către CCIR, sunt postate concluziile unui studiu al unei companii de audit din Big4, potrivit căruia acesta înseamnă, în primul rând, crearea a peste 2.000 de noi locuri de muncă pe durata dezvoltării proiectului la care se vor adăuga alte peste 30 de mii de noi locuri de muncă în faza finală a acestuia. Totodată, se vor plăti mai mult de 994 milioane de lei la bugetele locale şi naţional, dintre care peste 580 milioane de lei în primii trei ani şi peste 414 milioane de lei în ultimii doi ani ai construcţiei. În perioada de funcţionare, într-un singur an, noul Romexpo va contribui cu mai mult de 1,7 miliarde de lei la bugetul de stat.

Dar acestea sunt cifre care nu contează pentru USR, interesată numai să vândă terenul la metru pătrat, cu beneficii pentru «competiţie" se arată în comunicatul CCIR.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Si șefii de la această instituție publică nu sunt cumva pusi de psd/fsn pe criterii de pile, cunoștințe, relații si sinecuri? Cu ce drept se exprima astfel? Mult tupeu le mai trebuie sa arunce cu noroi din spatele instituțiilor unde pana si femeia de servici este direcționată de la partid, este in putregai de grupuri infractionale organizate de se sperie pana si mafia italiana. Totusi cei ce semnaleaza jaful legalizat la scara industrială au fost aleși în parlament, nu numiti pe interese obscure politice.

    USR ul v a dispare asa cum a aparut....

    Jaful secolului!!!

    1. Asa, si? Dacă asta vrea lumea....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb