CCIR se implică în atragerea de noi investiţii americane în România

T.B.
Miscellanea / 12 octombrie 2023

CCIR se implică în atragerea de noi investiţii americane în România

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, şi secretarul general al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi au participat, în data de 10 octombrie a.c., alături de ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, dl. Ştefan Radu-Oprea şi ambasadorul României în SUA, E.S. dl. Andrei Muraru, la o întâlnire oficială cu conducerea Camerei de Comerţ a Statelor Unite ale Americii (U.S. Chamber of Commerce), desfăşurată la sediul organizaţiei, se arată într-un comunicat al CCIR, remis redacţiei. Pe parcursul întrevederii, au fost discutate aspecte privind colaborarea dintre România şi SUA, în domeniul economic şi perspectivele de aprofundare a relaţiei dinte CCIR şi U.S Chamber of Commerce, potrivit sursei citate.

Întâlnirea oficială a conducerii CCIR cu reprezentanţii U.S. Chamber of Commerce a fost urmată de un dineu oficial cu membri ai comunităţii de business din zona Metropolitană Washington D.C., reprezentanţi ai unor companii importante din SUA din diferite domenii de activitate, precum: industria chimica, industria aeronautica, IT&C, industria financiar-bancară şi a asigurărilor, industria alimentară şi industria de transport şi logistică, informează CCIR.

Temele abordate în cadrul acestei întâlniri au vizat aspecte concrete ale componentei economice din cadrul parteneriatului strategic SUA - România, prin identificarea de soluţii viabile de creştere susţinută a schimburilor comerciale bilaterale, transmite sursa citată.

Partea americană a manifestat un interes semnificativ pentru dialogul cu reprezentanţii CCIR, solicitând clarificări şi elemente suplimentare care să întregească tabloul de informaţii despre România, potrivit comunicatului. Au fost exprimate intenţii privind implicarea capitalului american în investiţii în ţara noastră în domenii de mare interes, precum şi aspecte legate de demararea unor operaţiuni comerciale care să favorizeze exportul unor produse provenite din industria românească, informează sursa menţionată.

"Cu o valoare totală a schimburilor comerciale bilaterale de peste 3,6 miliarde de euro, atât cât se înregistra la sfârşitul anului 2022, nu sunt prea multe de adăugat despre relaţia economică dintre România şi SUA. Evident, există un potenţial de creştere pe care şi-l doresc ambele părţi pentru a păstra trendul ascendent al acestor schimburi pe care îl înregistrăm anual. Avem 8.628 de companii americane care activează în România, iar valoarea totală a investiţiilor directe americane s-a ridicat, la finele anului trecut, la peste 1,1 miliarde de euro. În mod clar, aceste cifre sunt influenţate în mod pozitiv de parteneriatul strategic dintre cele două state, care, prin componenta economică, oferă oportunităţi pentru companiile româneşti să atragă investiţii şi finanţare din SUA şi, în acelaşi timp un grad mai mare de stabilitate economică care duce la încurajarea investiţiilor străine şi dezvoltarea afacerilor pe termen lung. La nivelul CCIR, există o colaborare intensă cu partea americană, fie că vorbim de acţiuni comune cu Ambasada SUA de la Bucureşti, fie de proiecte cu reprezentanţi ai Departamentului comercial SUA", a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb