CCIR şi AMRO, parteneri pentru dezvoltarea platformei de reconstrucţie a Ucrainei

F.D.
Miscellanea / 13 octombrie 2023

CCIR şi AMRO, parteneri pentru dezvoltarea platformei de reconstrucţie a Ucrainei

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, şi secretarul general al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi, au participat în data de 11 octombrie a.c. la o masă rotundă cu reprezentanţii American Romanian Business Council (AMRO) în cadrul căreia au avut discuţii cu preşedintele organizaţiei, dl. Eric Stewart, precum şi cu reprezentaţi ai unor companii membre, cum ar fi: Exiger, Mega Co şi Lockheed Martin, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Evenimentul reprezintă un nou demers al CCIR de promovare a mediului de afaceri din România în Statele Unite ale Americii (SUA), preşedintele organizaţiei, dl. Mihai Daraban, susţinând necesitatea extinderii investiţiilor americane în ţara noastră, ca motor de dezvoltare economică în zona energiei, a infrastructurii, a investiţiilor greenfield şi a altor sectoare economice care să producă valoare adăugată ridicată.

Unul dintre punctele de mare interes din cadrul discuţiilor a fost cel despre înfiinţarea unei platforme de promovare a companiilor româneşti pentru viitoarele proiecte de reconstrucţie a Ucrainei, interlocutorii americani exprimându-şi dorinţa fermă de implicare, precum şi acordarea de sprijin pentru CCIR în acest demers.

"Această temă are o conotaţie aparte în această perioadă în care comunitatea de afaceri românească simte nevoia identificării unui vector stabil şi serios care să asigure o comunicare calificată între autorităţile române şi cele ucrainene. Dialogul cu AMRO, care este un vechi partener al României în ceea ce priveşte organizarea evenimentelor de afaceri în ţara noastră, va continua şi în perioada următoare, conform unui calendar pe care l-am agreat de comun acord", a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

"Vizita conducerii CCIR la Washington, reprezintă un eveniment important pentru companiile noaste membre, exponente ale unor domenii de vârf din industria americană, în sensul de a continua apropierea de comunitatea de afaceri românească şi de a diversifica proiectele comune", a declarat preşedintele AMRO, dl. Erik Stewart.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb