Ce spun ciumpalacii despre numirea lui Ungureanu

Viviani Mirică
Politică / 9 februarie 2012

În ciuda gerului năprasnic, protestele din piaţa Universităţii continuă, la aproape o lună de la debutul lor.

Nemulţumirile oamenilor se leagă, în continuare, de politica lui Traian Băsescu şi a fostului Executiv, cât şi de lipsa de încredere pe care o transmite clasa politică, în ansamblul ei. Numirea lui Răzvan Ungureanu în funcţia de premier nu le-a schimbat perspectiva asupra stării din România, ci dimpotrivă, le dă un nou motiv de a continua mişcările de stradă.

Unul dintre protestatari ne-a declarat: "Nu suntem de acord cu numirea noului premier Răzvan Ungureanu pentru că a fost şeful SIE. Nu avea dreptul, prin Constituţie, să intre în politică. A fost cândva membru al PNL, apoi şi-a dat demisia şi astăzi a fost numit în funcţia de premier". Persoana citată este nemulţumită de politica fostului Executiv şi de majorarea cheltuielilor bugetare pentru 2012. Acesta spune că are o singură aşteptare de la noul premier: să îşi dea demisia. "Doar pentru noi este austeritate, nu şi pentru ministere şi instituţiile statului, unde au fost alocate sume mai mari pentru cheltuielile din 2012. Nu ne aşteptăm ca Răzvan Ungureanu să facă rabat de la politicile fostului Guvern. Au plecat nişte hoţi şi au venit nişte < < păpuşele > > în locul lor, pe care tot ei le dirijează", a adăugat protestatarul.

Un alt protestatar prezent în piaţă este de părere că avem nevoie ca în funcţia de premier să fie cineva capabil să spună stop corupţiei, risipei banului public, să scoată din joc clientela politică.

Acesta a declarat: "Nu vrem ca noul premier să continue programul de austeritate instituit de vechea guvernare, ci să vină cu un program coerent pentru stimularea creşterii economice. De asemenea, acesta trebuie să pună capăt, pe cât posibil, politicilor de îndatorare a ţărilor".

George Epurescu, doctor în fizică, preşedintele asociaţiei "România fără ei", precizează că noul premier nu se încadrează în profilul ONG-ului pe care îl conduce, ci doar în cel al lui Traian Băsescu.

"În opinia noastră, persoanele instalate în funcţii publice nu trebuie să fi avut, anterior, alte funcţii în administraţie. Cei care lucrează în serviciile secrete nu pot desfăşura activităţi politice, iar Răzvan Ungureanu de-abia a demisionat din funcţia de la SIE. Noul premier a ajuns din comitetul central al UTC (Uniunea Tineretului Comunist) în plus, ba mai multor partide. Iniţial a fost la PNL, iar acum este în serviciul PDL şi al lui Traian Băsescu", consideră acesta.

În opinia protestatarului, alternativa la numirea lui Răzvan Ungureanu în funcţia de premier ar fi fost învestirea unei persoane care să nu fi avut funcţii în această administraţie "care a dus ţara de râpă".

"Traian Băsescu doar trage de timp, prin numirea în Guvern a unor oameni care numai aparent nu fac parte din sistemul corupt", a concluzionat reprezentantul "România fără ei".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ciumpalacii sau opozitia?. De cand ciumpalacii fac numirile la gfuvernare ??. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb