CE U21 Pericol pentru tricolori, politicienii au pus ochii pe ei

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 20 iunie 2019

Sursa foto: frf.ro

Sursa foto: frf.ro

Echipa naţională de tineret a debutat cu dreptul la Campionatul European, în-vingând Croaţia, scor 4-1, după un joc foarte bun. Partea proastă a acestui rezultat meritoriu este că astfel a fost atrasă atenţia politicienilor. Ca de fiecare dată, dornici să ciupească din capitalul de simpatie al sportivilor, aceştia se grăbesc cu felicitările, în condiţiile în care de ani de zile nu fac absolut nimic pentru mişcarea sportivă. Astfel, fără voia lor, sportivii sunt târâţi în tot felul de discuţii cu iz electoral.

După victoria din primul meci, premierul Viorica Dăncilă s-a grăbit să posteze un mesaj de felicitare pe contul său de facebook: "Felicitări Româ-nia U21 pentru victoria de astăzi! Tinerii noştri au câştigat cu 4-1 meciul cu Croaţia, un început spectaculos al Campionatului European de fotbal de tineret! Dragi sportivi, ne-aţi făcut mândri. Felicitări şi succes în continuare!" Mesajul a fost urmat de zeci de comentarii negative, unele imposibil de reprodus. Un rezultat bun în următoarea partidă, mâine cu Anglia, sporeşte şansele tricolorilor de a accede în semifinalele competiţiei, unde, aşa cum s-a demonstrat la fiecare performanţă sportivă din ultimul sfert de veac, tribunele vor fi luate cu asalt de către politicieni.

Strict sportiv, debutul la CE a entuziasmat iubitorii fotbalului. Selecţionerul primei echipe, Cosmin Contra, a analizat meciul cu Croaţia: "O victorie foarte importantă pentru moralul băieţilor, jocul a dat satisfacţie în multe momente, au fost şi momente în care au suferit, dar era normal cu o echipă foarte puternică. Sunt fericit pentru victoria băieţilor. Au fost zece minute extraordinare, cu cele două goluri marcate, echipa a fost agresivă, planul gândit de Mirel Rădoi a dat roade, după care am suferit câteva minute, la acel 2-1, dar am trecut cu bine şi la pauză s-au făcut unele ajustări la nivel de mişcări şi am mai marcat două goluri, care sunt foarte importante pentru o eventuală calificare în semifinale. Planul tactic a funcţionat foarte bine şi i-a surpins, ei jucând un 4-3-3, Mirel i-a surpirns prin mişcarea lui Dennis Man între linii, prin mişcarea permanentă a lui Ianis Hagi în spatele lui Puşcaş, Puşcaş a cerut întotdeauna mingea în adâncime, i-a făcut pe cei doi fundaşţi centrali să lărgească echipa şi acolo au primit şi Man, şi Ianis şi pentru mine imperiali au fost şi cei doi mijlocaşi centrali, şi cei doi fundaşi. Tudor Băluţă a făut un meci extraordinar din punct de vedre tactic, atât pe fază defensivă, cât şi pe faza ofensivă, Cicâldău, la fel. Axul central al echipei, cu Radu în poartă, cei doi fundaşi centrali, cei doi mijlocaşi şi Puşcaş, inclusiv Ianis, chiar dacă nu a avut realizări foarte multe, s-a zbătut, a alergat, a încercat întotdeauna să primească în poziţie de a se întoarce şi de a ataca poar-ta adversă, a încercat să verticalizeze. Pentru mine, personal, Băluţă a fost cel mai bun jucător din echipa noas-tră". Căpitanul tricolorilor, Ionuţ Radu s-a arătat entuziasmat de acest debut: "Este senzaţional că am debutat astfel. Mulţumim fanilor, nu ne aşteptam să fie aşa mult, ne-a încărcat acest lucru şi s-a văzut. Acum ne bucurăm pentru victorie, dar de mâine ne gândim la meciul cu Anglia. Am muncit foarte mult pentru acest rezultat. VAR-ul face fotbalul mult mai frumos şi mai corect, dar dacă nu dădeau băieţii tot, nu era nevoie de VAR. Mulţumim fanilor şi aşteptăm să fie la meciurile următoare tot atâţia, dacă nu chiar şi mai mulţi".

În cadrul grupei noastre, reprezentativa Franţei a învins cu scorul de 2-1, selecţionata Angliei. În următoarea etapă se vor întâlni, mâine, România - Anglia şi Franţa - Croaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb