Cea mai nouă bursă de mărfuri din China va lansa, în 2022, primul său contract

A.V.
Internaţional / 14 mai 2022

Cea mai nouă bursă de mărfuri din China va lansa, în 2022, primul său contract

Guangzhou Futures Exchange, a cincea bursă de mărfuri din ţară, se va concentra pe siliciul industrial Preţul siliciului industrial a crescut anul trecut, pe fondul crizei din energie

Cea mai nouă bursă de mărfuri din China, Guangzhou Futures Exchange, intenţionează să lanseze primul său contract la sfârşitul acestui an, concentrându-se pe siliciul industrial după fluctuaţiile masive ale preţului metalului în 2021, anunţă Bloomberg, citând un oficial al pieţei, sub condiţia anonimatului.

Guangzhou Futures Exchange intenţionează să ofere contracte pe siliciu în a doua jumătate a anului curent şi să creeze un indice care urmăreşte o gamă largă de mărfuri, aşteptând aprobările finale ale guvernului pentru lansare.

Siliciul are o utilizare foarte largă, de la panouri solare la cipuri de computer, respectiv la piese auto. Preţul siliciului a crescut vertiginos, cu peste 300%, până la niveluri maxime record, în octombrie anul trecut, deoarece producţia a fost perturbată de criza de energie din principalele fabrici din Yunnan şi Sichuan.

Guangzhou Futures Exchange a început să funcţioneze în aprilie 2021, fiind a cincea piaţă a Chinei care se concentrează pe mărfuri şi derivate. Bursa caută nişe de materii care nu sunt încă tranzacţionate pe alte platforme interne şi a primit aprobare pentru 16 produse, inclusiv polisiliciu, pământuri rare şi litiu, potrivit site-ului său.

Hoshine Silicon Industry Co., un producător major de siliciu din China, a informat în raportul său anual (din aprilie) că se aşteaptă ca, la Guangzhou Futures Exchange, contractele să fie lansate în august.

China realizează aproximativ 80% din producţia globală de siliciu industrial, iar cantitatea de acest metal pe care o fabrică ar putea creşte cu 7%, până la 2,8 milioane de tone în 2022, conform Hoshine. Cererea de profil din China este de circa 2,3 milioane de tone, comparativ cu aproximativ 700.000 de tone în restul lumii, mai arată sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb