Cercetătorii de la Harvard anunţă că au descoperit un mix de medicamente care poate întineri oamenii

S.B.
Miscellanea / 19 iulie 2023

Cercetătorii de la Harvard anunţă că au descoperit un mix de medicamente care poate întineri oamenii

Oamenii de ştiinţă de la Harvard afirmă că au descoperit un "cocktail" format din şase tipuri de medicamente care ar putea fi combinate într-o pastilă al cărei efecte ar putea inversa procesul de îmbătrânire al organismului, potrivit Business Standard.

Potrivit sursei citate, cele şase "cocktail-uri chimice" descoperite de cercetători au inversat procesul de îmbătrânire atât în ​​celulele pielii umane, cât şi în cele ale şoarecilor. Descoperirea a fost salutată drept un pas inovator către o soluţie reală de întinerire a întregului corp.

Dr. David Sinclair, biolog molecular la Harvard Medical School şi coautor al studiului a împărtăşit concluziile pe Twitter, susţinând că testele pe oameni ar putea începe în următorul an.

Totuşi, alţi oameni de ştiinţă au avertizat că studiul este "în mare parte preliminar şi doar un motiv de entuziasm". Încercările anterioare de a inversa îmbătrânirea, inclusiv editarea genetică, au fost posibile numai prin metode costisitoare şi de lungă durată.

Acest ultim studiu, publicat în revista Aging, se bazează pe cercetările existente asupra genelor anti-îmbătrânire. Descoperirea a ridicat întrebarea dacă ar putea fi posibilă inversarea îmbătrânirii celulare, fără ca celulele să devină prea tinere şi să devină canceroase.

"Această nouă descoperire oferă potenţialul de a inversa îmbătrânirea cu o singură pastilă, cu aplicaţii variind de la îmbunătăţirea vederii până la tratarea eficientă a bolilor legate de vârstă", a declarat David Sinclair.

Totuşi, unii biologi spun că nu este o noutate şi că ar fi trebuit să se ştie faptul că întinerirea celulelor a provocat o scădere a problemelor de sănătate legate de vârstă la şoareci. În special, fiecare cocktail chimic conţinea între cinci şi şapte agenţi, dintre care mulţi sunt cunoscuţi pentru a trata alte tulburări fizice şi mentale.

"Studiile asupra nervului optic, ţesutului creierului, rinichilor şi muşchilor au arătat rezultate promiţătoare, cu o vedere îmbunătăţită şi o durată de viaţă extinsă la şoareci şi, recent, în aprilie a acestui an, a produs ca rezultat o vedere îmbunătăţită la maimuţe", a mai spus cercetătorul pe Twitter.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ca cat pamenii traiesc mai mult cu atat scade rata de nasteri copii ca procent din populatie.., problema se pune: ce facem cand valul de populatie ce a trait cel mai mult cade abrupt? adica moare natural sau de razboi. ce facem cu vechile capacitati si sisteme..?! exista oare riscul sa cada abrupt si calitatea vietii in acele state?! pe moment..?!

    s c c r e t 

    Deci Biden o sa fie presedinte inca vreo 50 de ani

    1. Dupa aceea intra Trump, care e un tinerel, are toata viata inainte!

    valabile doar pt categoria illuminati si subordonatii direct.....pt restul vaccinuri antipandemice, recomandate asiduu de toate cadrele medicale.

    1. sper sa nu beneficiezi de medixament, ne ajunge ca prostia e eterna

      Vezi? Iar ești prost! Din ce ce mai des arăți...

      Gramatica ai uitat-o la scoala?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb