Cetăţenii moldoveni cu acte româneşti expirate nu vor putea vota la europarlamentare

T.S.
Politică / 16 mai 2019

Cetăţenii moldoveni cu acte româneşti expirate nu vor putea vota la europarlamentare

Circa 36 de secţii de votare vor fi deschise în Republica Moldova pentru alegerea membrilor români în Parlamentul European, scrutin la care moldovenii cu cetăţenie română vor putea să voteze în baza mai multor acte, însă nu vor putea vota dacă au documente expirate, a declarat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, într-un interviu acordat astăzi, în exclusivitate, agenţiei de presă Moldpres.

La Chişinău, secţiile de vot vor fi amplasate în cerc pe o rază de circa doi kilometri de Ambasada României pentru a se putea acoperi cât mai bine fluxul de cetăţeni din toate cartierele.

"Noi suntem pregătiţi deja cu toate elementele de birotică şi cabine de vot", a spus Daniel Ioniţă, potrivit sursei citate.

Diplomatul român a reiterat că, pentru a-şi exercita dreptul de vot, alegătorii trebuie să deţină un act de identitate românesc valabil.

La scrutin pot participa toţi cetăţenii români cu reşedinţa sau domiciliul în Republica Moldova cu vârsta de 18 ani, cetăţenii care în ziua alegerilor se află în Republica Moldova, indiferent de motivul prezenţei lor aici, şi cetăţenii cu drept de vot din alte state membre ale UE, care s-au înscris pe listele speciale pentru a vota membrii din România în PE.

Pentru a putea vota, cetăţenii cu drept de vot vor trebui să deţină unul dintre următoarele documente: paşaport diplomatic, paşaport diplomatic electronic, paşaport de serviciu, paşaport de serviciu electronic, paşaport simplu, paşaport simplu electronic, paşaport simplu temporar, cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, cartea electronică de identitate sau buletinul de identitate.

Votarea va începe la ora locală 07:00 şi se va încheia la 21:00. Din totalul celor 36 de secţii de vot deschise în Republica Moldova, 13 vor activa la Chişinău. Alte două secţii vor funcţiona la Bălţi.

Totodată, câte o secţie de votare va funcţiona la Ungheni, Soroca, Drochia, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Teleneşti, Hânceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căuşeni, Anenii Noi, Bardar, Călăraşi, Cahul, Cantemir, Cimişlia, Giurgiuleşti, Leova şi Carabetovca.

La alegerile pentru Parlamentul European, programate pentru 26 mai, cetăţenii români vor alege 32 de deputaţi care vor avea mandate de cinci ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb