Charles Michel se declară în favoarea primirii în UE a ruşilor care fug de mobilizarea lui Putin în Ucraina

G.D.
Internaţional / 24 septembrie 2022

Charles Michel se declară în favoarea primirii în UE a ruşilor care fug de mobilizarea lui Putin în Ucraina

Uniunea Europeană (UE) este necesar să dea dovadă de "deschidere faţă de cei care nu vor să fie instrumentalizaţi de Kremlin", apreciază preşedintele Consiliului European Charles Michel, în marja Adunării Generale a ONU, la New York, într-un interviu acordat publicaţiei online Politico, informează News.ro.

La câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a decretat o mobilizare imediată a 300.000 de rezervişti, pentru a lupta în Războiul rus din Ucraina, mărturiile unor ruşi care fug din ţară pentru a nu lupta se multiplică.

"Uniunea Europeană (ar trebui) să-i primească pe cei care sunt în pericol din cauza opiniilor lor politice. Dacă în Rusia oamenii sunt în pericol din cauza opiniilor lor politice, pentru că nu dau curs acestei decizii nebune a Kremlinului de a declanşa acest război în Ucraina, atunci noi trebuie să ţinem cont de acest lucru", a subliniat el.

Preşedintele Consiliului European consideră că statele membre UE este necesar "să coopereze foarte rapid şi să se coordoneze, pentru că este vorba despre un fapt nou - această mobilizare parţială".

Această mobilizare intervine în contextul în care Kremlinul urmăreşte înaintarea armatei ucrainene care, cu ajutorul armamentului furnizat de Occident, a revendicat noi recuceriri teritoriale ieri.

Mobilizarea rezerviştilor reprezintă o provocare de organizare importantă.

Ea necesită convocarea rezerviştilor în această ţară imensă, echiparea acestora, trimiterea lor în centre de antrenament, iar poi pe front.

Intervenţia militară rusă în Ucraina a scos însă la iveală dificultăţi importante în domeniul logisticii, iar o serie de analişti subliniază aceste carenţe ca fiind unul dintre motivele care explică dificultăţile cu care s-au confruntat trupele ruse de la începutul invaziei, la sfârşitul lui februarie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. cum de fug rusii de mobilizare ??

    intr-o dictatura asa ceva nu este posibil, 

    ori nu fug ori nu este dictatura, 

    sa nu mai vorbim ca Navalny comunica zilnic 

    din inchisoare prin internet, 

    lui Dragnea nu sa permis asa ceva la inchisoare, 

    dar totusi la noi e democratie minunata

    Russia are democratia adevarata daca rusii pot fugii de mobilizarea armatei... Inseamna ca cine nu doreste poate parasii tara fara probleme.. Sa v a mai aud ca spuneti ca in Russia este dictatura....

    1. Este dictatura pentru opozanti ca Navalniy sau Kasianov, pt mujicii prinsi cu vodca in fata Kremlinului e ca la noi: cateva "cazaturi" in duba spre sectia de militia....

    Daca se va intampla ceea ce propune acest marxist de la Bruxelles, atunci ONU va reprezenta nu doar de facto, ci si de iure, exclusiv pozitia Occidentului plus a satelitilor sai, si nimic mai mult!

    nu, nu si nu.

    e o mare greseala.

    printre refugiatii politici e full de fsb-isti.  

    1. Exact dar nu este vorba numai despre asta.Nu le convine,sa intoarca armele impotriva lui Putin!Navalni a fost otravit si tot s-a intors in Rusia,noi ce sa facem cu militarii astia?Una este sa primesti femei si copii refugiati ,alta este sa primesti trantori de barbati care mai sunt si periculosi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb