CHINA: Explozie a numărului de pacienţi cu COVID-19 la Beijing

M.C.
Internaţional / 12 decembrie 2022

Explozie a numărului de pacienţi cu COVID-19 la Beijing

Numărul pacienţilor cu COVID-19 a explodat la Beijing, au anunţat astăzi autorităţile chineze, după ce săptămâna trecută au fost relaxate brusc şi drastic restricţiile sanitare, care au permis anterior ţării să ţină sub control epidemia de coronavirus, informează AFP, conform Agerpres.

Până la începutul lunii decembrie, la Beijing, doar o minoritate dintre locuitori ştiau un apropiat care a fost infectat, însă în ultimele zile pare să se întâmple contrariul, potrivit numeroaselor postări pe reţelele de socializare şi constatărilor făcute de AFP.

În capitala chineză, autorităţile au declarat astăzi că peste 22.000 de pacienţi au vizitat secţiile de "febră" ale spitalelor din Beijing în ziua precedentă, de 16 ori mai mulţi faţă de duminica precedentă.

"Tendinţa de răspândire rapidă a epidemiei la Beijing este încă prezentă", a declarat reporterilor Li Ang, purtător de cuvânt al departamentului de sănătate al oraşului.

"Numărul de consultaţii pentru febră şi stare gripală a crescut semnificativ, iar cel de apeluri (...) la urgenţă s-a intensificat puternic", a precizat acesta.

China anunţase miercuri relaxări importante ale politicii sanitare stricte de "zero Covid", care consta în depunerea tuturor eforturilor pentru a evita contaminările şi decesele.

În special, guvernul a decis să pună capăt lockdown-urilor pe scară largă şi să înceteze plasarea sistematică a persoanelor depistate pozitiv în centre de carantină.

În plus, nu mai este obligatorie prezentarea unui rezultat negativ la testul pentru depistarea Covid-19 pentru a călători în altă provincie - o decizie aplicată peste noapte.

În acest context, Ministerul Sănătăţii a raportat astăzi 8.626 de noi cazuri locale de persoane depistate pozitiv.

O cifră în scădere evidentă, dar total subestimată, deoarece testele PCR nu mai sunt obligatorii, iar locuitorii informează rareori autorităţile cu privire la rezultatele pozitive la testele pentru depistarea COVID-19 pe care le efectuează la domiciliu.

Încă de săptămâna trecută era dificil să găseşti medicamente pentru răceală şi febră în farmaciile din Beijing, acelaşi fenomen fiind constatat şi cazul testelor antigen. Oamenii şi-au făcut provizii în aşteptarea unui val epidemic care ameninţă acum milioanele de vârstnici nevaccinaţi, notează AFP.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Da, chinezii fac teste masiv si numara infectatii,

    in UE se utilizeaza "technica" comunista = daca 

    numarul de analfabeti nu scade,nu-i mai numaram 

    si am scapat de problema

    Infectia Covid 19 va cuprinde China si se va incheia pandemia.Oricum,vor scapa mai ieftin decat alte popoare fiindca virusul nu mai este atat de patogen.In plus,vor scapa de gripa si de alte viroze care fac ravagii in Europa.Asta este,virusul se intoarce la matca.I-a cam prins cu pantalonii in vine datorita politicii zero Covid !

    1. Suntem departe de terminarea pandemiei. Iar decesele in exces continua mute, fara nicio discutie in presa. In liniste, au murit mai multi oameni in ultimele 15 luni decat in valurile delta din 2021. Dar prostimea crede ca pandemia s-a terminat. Pana cand, in 2-3 ani va observa, ca o broasca fiarta la foc mic, ca dintr-o data stie pe cineva din familie care i-a murit.

      Oamenii mor de cand e lumea,de boala,de batranete.Nu putem pune toate decesele pe seama infectiei Covid 19.Cand erau testati si izolati oamenii nu era bine,acum nu e bine.Pandemia se termina la chinezi,acum in cat timp s-or imuniza pe cale naturala nu se stie.Indienii sunt la fel de multi dar nu se compara gestionarea situatiei la chinezi cu cea de la indieni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb